Concurs internațional PEBEO – URBAN ART PRIZE

Concurs internațional PEBEO – URBAN ART PRIZE
Share
Începând cu anul 2016, competiția anuală mixed media organizată de Pebeo a încurajat descoperirea talentelor emergente de pe scena artei contemporane. Pentru această a cincea ediție, competiția subliniază arta urbană. Premiul este oferit de Pebeo, cu obiectivul de a promova artiștii francezi și din alte țări. Concursul este deschis artiștilor activi pe scena street art și graffiti și utilizează tehnici precum pictură, stenciling, colaj, mozaic, sculptură, etc.
Cei trei câștigători vor primi, din partea Pebeo un premiu 1, care constă în 5000 de euro, premiul 2 – 3000 de euro și premiul 3, în valoare de 2000 de euro. 25 de candidați vor fi selectați pentru o expoziție la Fluctuart, ce va avea loc în mai – iunie 2021. Poți citi toate detaliile referitoare la desfășurarea concursului, eligibilitate și calendar, pe site-ul pebeo.com.

Eligibilitate și condiții

Artiștii trebuie să fi împlinit 18 ani la data de 15 martie 2021.

Toate tehnicile și mediile sunt acceptate, respectând următoarele condiții:
  • dimensiunea maximă a lucrării trebuie să fie 150 x 150 cm
  • lucrarea trebuie să fie trimisă prin poștă și nu trebuie să cântărească mai mult de 15 kg
  • la lucrare trebuie să fi fost folosit cel puțin un produs marca Pebeo
  • valoarea estimată a lucrării trebuie să fie mai puțin de 3000 euro (valoare indicată de artist)
Documentele necesare pentru aplicația online – disponibilă pe site-ul Pebeo sunt formularul de înscriere completat cu toate datele solicitate și imagini cu lucrarea (HD, jpeg). Fotografiile trebuie trimise în high definition (cel puțin 300 dpi), pentru a putea fi analizate și vor fi utilizate în catalogul Pebeo, în diferite comunicări și pe canalele social media. E posibil ca juriul să solicite imagini adiționale, pe email. Adresa de contact a echipei de organizare este concourspebeo@gmail.com

Selecția candidaților

Un juriu alcătuit din profesioniști din lumea artei va selecta 25 de artiști a căror lucrări vor fi expuse la Fluctuart, un centru de artă urbană în apropiere de Pont des invalides din Paris, în perioada 19 mai – 2 iunie 2021. Candidații selectați vor fi contactați pe parcursul lunii martie și vor primi indicațiile necesare pentru trimiterea lucrărilor și informațiile relevante despre expoziție.

Calendarul concursului

Închiderea aplicațiilor va avea loc pe 15 martie 2021.

La finalul lunii martie vor fi selectați cele 25 de lucrări ce vor fi expuse la Fluctuart.
  • În luna aprilie – lucrările câștigătoare vor fi primite la birourile Pebeo și transferate la centrul de artă urbană Fluctuart
  • 19 mai – 2 iunie – expoziția lucrărilor
  • 19 mai – deschiderea expoziției și alegerea celor 3 câștigători de către juriu
  • Iunie 2021 – expedierea lucrărilor înapoi la artiști, de către Pebeo
Descoperă toate informațiile referitoare la concursul internațional organizat de Pebeo, pe pagina dedicată concursului de pe site-ul pebeo.com.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook Instagram si YouTube dar și în magazinele din București!