Tehnica Filz (Needle felting)

Tehnica Filz (Needle felting)

Ce este tehnica impaslirii?

Impaslirea este o metoda de a prelucra lana pentru a obtine forme compacte, care pot face parte din bijuterii atipice, decoratiuni de interior sau jucarii pentru copii. Exista doua tipuri de impaslire, cea uda (wet felting) si cea la care se foloseste acul pentru impaslit, adica needle felting.
Cu cat mai fin este acul pe care-l folosesti pentru felting, cu atat mai precisa va fi impaslirea. Un astfel de instrument – acul de felting, se foloseste extrem de usor si are ca si specific santuri pe lateral, pentru a incurca lana, atunci cand strapunge fibra. Acul se foloseste perpendicular si se “bate” lana pana cand modelezi in forma dorita lana de impaslit.


Needle felting

Tehnica felting (impaslire) cu acul necesita un ac ascutit, realizat special pentru acest tip de tehnica si lana pentru impaslire.
Se folosesc fasii de lana, care se asaza in forma pe care doresti sa o obtii. Folosind acul de impaslire, bate lana de cat mai multe ori – in urma acestei actiuni, vei obtine batucirea fibrelor de lana intr-o forma densa si compacta. Tehnica felting cu acul de filtuire (needle felting) este perfecta pentru un hobby creativ si potrivita si incepatorilor, dar necesita rabdare.