Marker | Refill | Accesorii markere

Marker | Refill | Accesorii markere

Marker desen


Daca esti in cautarea unui marker desen calitativ, in categoria de markere ProfiArt ai aproximativ 100 de repere, organizate in seturi sau disponibila la bucata. Printre producatorii de top ai acestui tip de produs, mentionam Derwent, Faber Castell, Koh-I-Noor, Kuretake, Liquitex, Lyra, Molotow, Pebeo, Sakura, Schneider, Sonnet, Staedtler sau Uni.


Poti alege intre markere permanente, textlinere superfluorescente, sau game dedicate unor anumite tehnici cum ar fi Brush Pitt Artist, Big Brush Pitt Artist sau India Ink Pitt Artist – toate de la Faber Castle. In aceeasi categorie de marker desen, gasesti si produse cu efecte sau trasaturi speciale – efect metalizat, markere cu varf de pensula, markere cu varfuri diferite – dalta sau rotund, modele de aquamarkere sau markere acrilice.


Aquamarkere, linere cu varf de pensula sau markere pentru manga


Aquamarkerele de la Sonnet sunt solubile in apa, destinate lucrarilor de desen, pictura sau mixed media si se aplica foarte bine pe hartia pentru acuarela. Un alt tip de produs special este reprezentat de linerele cu varf de pensula (de exemplu de la producatorul Sakura), cu varful realizat din fetru si cerneala pe baza de pigment. Varful raspunde la presiune, schimbandu-si directia si permite scrisul cu grosimi variate. Nu uita sa verifici si produsele de tip refill (markere reincarcabile) care au marele beneficiu de a-ti da posibilitatea sa iti optimizezi bugetul destinat materialelor pentru desen.


Un tip de set markere intr-o continua crestere, ca si popularitate, este setul destinat artistilor manga. Poti citi mai multe despre un set de markere manga de la Faber Castell. Bineinteles, sunt de mentionat si markerele copic, si ele din ce in ce mai populare in ultimii ani, produse care ies in evidenta atat prin design de produs (de markerul Copic cu doua varfuri sau varianta de marker reincarcabila), cat si prin calitate si gama excelenta de tonuri de culoare.


Refill si accesorii markere


In ultimii ani, producatorii de markere pentru desen artistic au introdus pe piata inovatii exceptionale. In acest moment, markerul nu mai are, ca acum cativa ani, o definitie fixa ca si design si cerneala. Produsele au acum trasaturi sofisticate – doua capete, diferite tipuri de varfuri de schimb (forme si consistenta diferita) si exista si markere care pot fi umplute cu mai multe tipuri de culoare – vopsea acrilica, acuarela sau cerneala. Abordand nise specifice, producatorii au lansat markere destinate pasionatilor de manga, markere celor care studiaza desenul tehnic, markere pentru mixed media (contin vopsea acrilica) si au imbunatatit markerele traditionale.


In categoria de produse refill si accesorii markere de pe ProfiArt gasesti varfuri de schimb pentru gama High Flow sau Soft Brush, CalligrafX, Chisel4 sau Zig-Zag Style dar si cerneala permanenta pentru modelele de markere care se pot reumple.


Inainte de a-ti alege markerele cu care vei lucra, e important sa te informezi asupra modelelor de markere disponibile pe piata. De exemplu, poate fi foarte eficient sa ai cateva markere care se pot reumple, pe termen scurt sau mediu vei cheltui mai putin pe materialele de lucru. La fel e si cu marcile cunoscute, cum e Copic – daca vrei sa beneficiezi de caracteristicile excelente ale acestui tip de marker, poti sa cumperi si markere Copic la bucata, astfel incat sa iti faci, in timp, propriul set copic.