Culori acrilice pictura

Culori acrilice si culori vinilice pentru pictura


Culorile acrilice sunt vopsele cu uscare rapida, fabricate prin amestecarea unei suspensii de pigmenti intr-o emulsie de polimeri acrilici.
Aceste culori sunt solubile in apa, dar, dupa uscare, isi schimba aceasta proprietate, devenind insolubile. In functie de cantitatea de culori acrilice diluata in apa, sau modificata cu ajutorul unor mediumuri, rezultatul final al lucrarii poate semana cu o pictura in acuarela, tempera, ulei, sau poate avea caracteristici vizuale ce nu se pot obtine cu alt tip de culori.
Astfel, modelele de culori acrilice sunt extrem de versatile, si le veti gasi comercializate in mai multe tipuri: heavy body, vascozitate medie, iridiscente, perlate etc.


Set culori acrilice


In oferta ProfiArt gasesti set culori acrilice sau culori vinilice de calitate, potrivite pentru orice tip de tehnica ce implica lucrul cu acest tip de culori. Printre cei mai cunoscuti producatori de culori acrilice care ofera set culori acrilice la o calitate excelenta, se afla Nevskaya Palitra (gama Master Class si Sonnet), Pebeo (cu gama Studio si gama Artist), precum si Ladoga, Lefranc & Bourgeois sau Staedler. Un exemplu de mentionat este setul de 5 culori de baza de la Pebeo, set de acrilice High Viscosity, care pot fi folosite si in combinatie cu un medium pentru lucrari mixed media sau pouring art. Un set culori acrilice sau culori vinilice este potrivit daca esti incepator in pictura in acril, dar si pentru a oferi un cadou cuiva pasionat de arta sau hobby creativ. In oferta noastra mai gasesti si multe variante de culori acrilice la bucata, astfel incat iti poti realiza propriul set, in functie de culorile pe care le folosesti mai des in lucrarile tale de arta.