PICTURA | SCULPTURA

Materiale pentru pictura


In categoria de materiale pentru pictura de pe ProfiArt, ai la dispozitie culori pictura, accesorii, pensule (par natural sau fir sintetic) sevalete, mediumuri/ vernisuri, diluanti, panza si suporturi pictura.
Atunci cand iti alegi materialele pentru pictura, este ideal sa le testezi in prealabil – culorile, pensulele, medium-urile, toate se comporta diferit si exista diferente clare intre producatori. Pe ProfiArt, am facut o selectie de furnizori de top din intreaga lume in ceea ce priveste materialele de pictura, astfel incat vei gasi produse calitative in aceasta categorie, fabricate la standarde inalte de productie. Iata cativa producatori cunoscuti la nivel mondial pe care-I vei gasi in categoria de materiale pentru pictura – Pebeo, Schmincke, Sonnet, Nevskaya Palitra, DaVinci, Montana, Ars, Cappelletto, Derwent, LaDoga, LeFranc & Bourgeois sau Liquitex.


Cum sa iti alegi materialele pentru pictura


Pentru a cunoaste cat mai bine ce efecte au anumite medium-uri, ce intensitate si rezistenta au anumite culori si care este, de exemplu, diferenta intre doua tipuri de pensule, este ideal sa testezi cat mai multe materiale. Dupa cateva experiente iti vei stabili singur un set de criterii si te vei familiariza cu mai multe marci de materiale de arta. Alternativa este sa te informezi foarte bine – citeste despre tipul de produs pe care vrei sa il achizitionezi si despre istoricul producatorilor care au o oferta disponibila in stoc.