Mediumuri | Vernisuri | Diluanti

Mediumuri, vernisuri si diluanti


Mediumurile pictura sunt substante chimice realizate in functie de tehnica sau de tipul de culori folosite, care au mai multe functii. O data, folosind un medium pictura, vei putea controla mai bine perioada de uscare a uleiului – atunci cand folosesti un medium pentru culori ulei. Parte din aceasta tehnica (pictura in ulei) este si importanta acordata efectelor ce un pictor le poate realiza pe panza iar aici mediumurile pot fi de ajutor. Fiecare strat de culoare are astfel o perioada diferita de uscare dar si de flexibilitate. Exista medium lucios, medium mat sau diferite paste de modelaj cu efect interesant in aceasta categorie.


Folosirea precisa a mediumurilor vine dupa un timp dedicat exersarii tehnicii. Un medium mai poate fi folosit si pentru pouring art de exemplu – vei putea controla in totalitate folosirea unui mediu doar dupa ce te-ai informat foarte bine in prealabil si ai facut cateva teste pe propriile lucrari.


In categoria de mediumuri, vernisuri si diluanti gasesti si ulei siliconic, mortar acrilic, vernis spray, pouring medium sau gel structura, vernis de crapare sau lac acrilic si alte produse inovatoare, care vor sustine efecte speciale pe lucrarea ta. Poti folosi variantele de selectie a produselor din categorie dupa efect – anti-uv, aplicare pe textil, crapare, fluidizare, fosforescent, glasiuri, imbatranire, impasto, lucios, mat, metalic, perlat, satinat, structura, etc.