Copic Ciao

Copic Ciao

Markerele Copic Ciao au fost realizate pentru a reprezenta o alternativa cu pret mai bun fata de celelalte markere Copic. Exista 180 de culori in gama Copic Ciao iar markerul este unul din cele mai populare modele al producatorului japonez. Markerul are doua varfuri – unul de dimensiuni medii (pentru scopuri generale) si unul de tip pensula pentru a te ajuta la realizarea simpla a schitelor. Culorile din copic ciao sunt nontoxice, pe baza de alcool iar fiecare marker se poate reumple cu kitul de refill Copic Various Ink.


Seturile de Copic Ciao Manga disponibile in oferta ProfiArt contin 5+1 markere. Un set Copic manga tonuri de piele contine 5 markere cu nuante precum E-43, V-91, R-20, R-00, E-00 si un multiliner Copic de 0.33 mm.


Copic este o marca de markere apreciate si folosite de artisti din intreaga lume fie profesionisti (din domenii precum fashion, design grafic, arhitectura, ilustratie sau desen artistic) fie amatori pasionati de manga sau de desen artistic.


Codul de culori Copic – prima litera sau primele doua litere reprezinta grupul de culori din care face parte un anumit marker. Urmeaza saturatia – reprezentata pe marker prin prima cifra din codul Copic. Apoi, valoarea nuantei este specificata printr-o a doua cifra.

Articole
Share

Cum se deseneaza personaje manga cu markere Copic

Dacă ai un talent la desen pe care vrei să ți-l dezvolți și ai căutat măcar o dată pe net “how to draw manga”, acest articol e pentru tine. Descoperă mai jos tutoriale video, din care vei afla care sunt pașii exacți pentru a colora un personaj din desene manga cu markere Copic, dar și care sunt codurile de culoare a markerelor Copic Sketch sau Copic Ciao cu care vei obține tonurile perfecte de piele sau păr pentru desenele tale în stil manga.
Materiale necesare pentru a desena personaje din manga
Poți utiliza orice tip de culoare pentru a colora personaje din desene manga, dar unele din cele mai populare tipuri de culoare pentru acest stil este reprezentat de markerele Copic. Aceste markere sunt cu cerneală pe bază de alcool, au pigmenți intenși si sunt considerate a fi cele mai bune markere grafice din lume.

Markerele Copic sunt produse în Japonia și fiecare gamă (markere Copic Sketch sau markere Copic Ciao) conține sute de culori pe care le poți folosi pentru a realiza cele mai frumoase personaje manga.

E important să știi că nu orice tip de hârtie te va ajuta să obții cele mai bune rezultate cu markerele pe bază de alcool. Atunci când alegi un bloc de hârtie pentru acest tip de markere, ai la îndemână o hârtie specială, care are la suprafață un strat suplimentar, cu rolul de a menține cerneala pe bază de alcool la suprafață. În caz contrar – dacă folosești o hârtie pentru acuarelă, de exemplu, cerneala va intra foarte repede în fibra acesteia și rezultatele, mai ales atunci când vrei să obții gradienți sau blending de culori, vor fi mai slabe.
Tutoriale desene manga sau manga drawing
 
Recomandări pentru desenele în stil manga
După cum poți vedea în tutorialele de mai sus, pentru desenul unui personaj din desene manga, e foarte important să exersezi felul în care aplici umbrele. Acest detaliu foarte important va oferi desenului final un aspect mult mai bun, mai ales dacă surprinzi corect volumul regiunilor din lucrare.

Pentru a combina nuanțele exacte de piele, poți să ai la îndemână un set copic pentru tonuri de piele. Dacă preferi să îți achiziționezi markerele la bucată, e bine să știi că regula de aur este să alegi aceleași prime două cifre dintr-un cod de culoare și a treia cifră să fie apropiată cu 2-3 unități de cealaltă culoare. În acest fel, pentru zone mai delicat de colorat, cum ar fi umbrele de pe figura unui personaj, te asiguri că ai la îndemână culorile potrivite.
Dacă vrei să colorezi personaje manga cu markere Copic, nu e neapărat necesar să ai la îndemână multe markere. Poți începe cu un ton de piele, un marker potrivit pentru culoarea părului și o culoare pentru hainele personajului. Dacă ai un blender Copic, vei putea obține câteva efecte interesante pe hârtie și cu puțină tehnică, vei avea un rezultat foarte bun.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

Te invitam la COPIC AWARD 2022!

Competiția Copic Award e una din cele mai așteptate competiții artistice anuale și este deschisă tuturor participanților, indiferent de vârstă, experiență sau locație. Anul acesta, poți să-ți înscrii lucrarea la competiția COPIC începând cu 1 iulie 2022 (până pe 15 septembrie), juriul este format din designeri și ilustratori din Japonia cu expertiză diversă, iar premiile, extrem de atractive. Pentru a nu limita imaginația sau preferințele artiștilor, competiția nu are o anumită temă, singura condiție de participare fiind utilizarea produselor Copic în realizarea lucrărilor.
Cine a câștigat COPIC AWARD 2021?
Anul trecut, au existat peste 5000 de lucrări înscrise în competiție, din 94 de țări iar lucrările au fost surprinzătoare: de la tehnicile inedite (de la ilustrații manga până la artă fluidă, realizată cu cerneala Copic), conceptele ieșite din comun până la entuziasmul participanților au fost doar câteva din trăsăturile competiției, observate de juriul format din designeri, profesori de artă sau ilustratori din Japonia.

50 de lucrări au intrat în finală, din care au fost alese acele artwork-uri care au demonstrat juriului o tehnică de utilizare a markerelor Copic excelentă, dar și concepte expresive, care au transmis multă emoție.
Urmărește clipul pentru a vedea impresiile și observațiile juraților COPIC de anul trecut dar și motivele pentru care au ales anumite artwork-uri și detalii referitoare la tehnici și ideile reprezentate, din partea artiștilor care au avut lucrări câștigătoare.

În 2021, Future Generation Prize a ajuns în România!
Maria Bădescu, o tânără artistă, de doar 15 ani, a impresionat juriul COPIC prin imaginația și prin tehnica demonstrată în lucrarea înscrisă în competiție.

Dacă vrei să afli mai multe despre stilul de lucru al Mariei, te invităm să citești și acest interviu.
COPIC AWARD 2022 – componența juriului
În fiecare an, juriul Copic Award are o componență diversă, care acoperă expertize diferite – de la artiști manga la profesori de artă, designeri sau curatori. Iată componența juriului de la ediția de anul acesta al competiției COPIC:
HIKARU ICHIJO - ilustrator

Ichijo a început să lucreze ca ilustrator în 2018. Ilustrațiile apar astăzi în cărți, reclame sau design de produs. Folosind tehnici ce au ca bază tehnologia de print pentru a explora expresivitatea culorii, artista construiește imagini curajoase ale unor figuri feminine, cu o estetică pop contemporană fresh. Alege să nu le reprezinte fețele, eliberând personajele de judecata bazată pe standardele schimbătoare ale frumuseții.
Site/ Twitter/ Instagram
KOTA NEZU - designer

Nezu a lucrat ca designer pentru Toyota Motor Corporation înainte de a-și deschide propria firmă de design, în 2005, numită Znug Design. A fost implicat în dezvoltarea motocicletei electrice secOO, a robotului LOVOT, a mașinii concept Toyota și a multor alte produse. Nezu este și în juriul Good Design Award 2014 – 2021 și a scris mai multe cărți despre design și comunicare.
Site/ Twitter
KAZUTOSHI OSHIMOTO – profesor și artist

Oshimoto e profesor asociat la facultatea de Fine Arts, departamentul de design din cadrul Universității de Arte din Tokio. Este activ și ca artist, participând la expoziții individuale sau de grup.
KIMURA ERIKO - curator

Kimura este curator la Muzeul de Artă Yokohama din anul 2000 și a lucrat în coordonarea Yokohamma Trienalle 2020. Ariile sale de interes includ arta contemporană, sculptură, fotografie și artă video, artă experimentală, performance și teoria culturii contemporane. O expoziție la care a lucrat de curând este "HANRAN: 20th-Century Japanese Photography" de la Galeria Națională a Canadei în 2019.
YUKI SUETSUGU – artist manga

Suetsugu e o artistă manga foarte cunoscută, mai ales pentru seria manga Chihayafuru, publicat de Kodansha. Începând cu septembrie 2021, au fost publicate 47 de volume din seria artistei, cu peste 27 de milioane de copii vândute. Seria a fost adaptată și într-o serie anime pentru TV plus o trilogie live action.
Artista a debutat în 1992, într-o revistă din Japonia, a câștigat în 2009 premiul Manga Taisho și în 2011 premiul Kodansha Manga, la categoria Shojo.
Site/ Twitter
Cum aplici la COPIC AWARD 2022?
Perioada de înscrieri este 1 iulie 2022 – 15 septembrie 2022, ora 23.59 (ora Japoniei). Orice artist este eligibil – nu există criterii de eligibilitate legate de naționalitate, vârstă, experiență sau zonă de reședință.

Poți înscrie o lucrare care nu a fost publicată în altă competiție sau într-o expoziție (expoziții personale sau publicarea pe social media).
Criterii
Lucrarea trebuie realizată cu produse Copic – markere Copic Ciao sau markere Copic Sketch, cerneală Copic sau linere(nu uita că pentru cele mai bune efecte ale markerelor ai la dispoziție și hârtie Copic).
Ca și dimensiuni, lucrarea nu ar trebui să depășească 420 mm în lungime, 297 mm în lățime (adică echivalentul A3) și 300 mm în adâncime iar greutatea nu trebuie să fie mai mare de 5 kg.
Sunt acceptate nu doar ilustrațiile, ci și piesele tri dimensionale. Materialul de bază nu trebuie să fie neapărat hârtia, însă utilizarea materialelor fragile, cum ar fi ceramica sau sticla, este interzisă.
Pentru a încuraja libertatea și imaginația participanților, nu există o temă specifică a competiției. Poate fi înregistrată o singură lucrare de persoană.
Orice plagiat sau imitație va rezulta în descalificarea lucrării iar orice participant sub vârsta de 13 ani va necesita la înscriere consimțământul tutorelui.
Pentru mai multe detalii legate de înscrierea la competiția COPIC AWARD 2022, intră pe copicaward.com! Citește aici documentul complet referitor la termenii și condițiile participării.
Ce premii poți câștiga la COPIC AWARD 2022?


Grand Prize – 3000$ și un set de 358 de markere Copic Sketch și un trofeu
Premiul al doilea (pentru două lucrări) – 1000$ și un set de 358 de markere Copic Sketch și trofeu
Pentru categoria Future Generation Art Prize (Youth Award) se va acorda un Grand Prize, unui participant cu vârstă maximă de 18 ani în momentul înscrierii, care va primi un set de 358 de markere Copic Sketch și un trofeu.
5 premii la categoria Judges Award, reprezentate de un set Copic Special Edition cu autograf de la unul din jurați și un trofeu.
100 de premii în categoria Future Generation Art Prize (Youth Award), câte un set ediție specială Copic (acordate participanților cu vârsta maximă de 18 ani în momentul înscrierii)
1 premiu în categoria Social Media Award – set de 180 de markere Copic Ciao
1 premiu pixiv Award – set de 72 de markere Copic Sketch, un abonament gratuit pixiv premium și un interviu exclusiv pe pixivision 
2 premii Craft Award
5 premii Regional Award

Descoperă toate premiile pe site-ul Copic Award.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Surse foto: Too Corporation