Plastilina si accesorii modelaj

Plastilina si accesorii modelaj

Folosirea plastilinei si a modelajului de catre copii aduce mai multe tipuri de beneficii. Din punct de vedere psihologic, jocul cu plastilina stimuleaza activitatea diverselor mecanisme ale sistemului nervos central si dezvolta aptitudinile motoricii fine. Mai mult, se pare ca activitatea de modelaj ajuta un copil sa-si creasca capacitatea de a gandi spatial, sa exploreze conceptul de culoare si forma a obiectelor.
In categoria de plastilina si accesorii modelaj de pe ProfiArt gasesti plastilina si seturi de plastilina, dar si fimo pentru copii, pasta modelatoare, nisip kinetic. Exista si seturi de plastiline fluorescente sau plastiline cu glitter, care pot fi extra-distractive pentru cei mici.
Pasta Fimo pentru copii este foarte moale si extrem de usor de modelat. Disponibila in 16 culori si intr-un ambalaj resigilabil (protejeaza astfel lutul ramas nefolosit), pasta Fimo Kids este potrivita pentru copiii mai mici de 8 ani pentru modelajul fara cuptor (pasta va ramane moale in timp). Pentru copiii de peste 8 ani, pasta poate fi – sub indrumarea unui adult – coapta in cuptor, pentru realizarea unor obiecte de décor care pot fi pictate dupa ce se scot de la cuptor si dupa ce se racesc.
Ca si accesorii pentru plastilina si paste de modelat, pe ProfiArt ai la indemana seturi de role pentru fimo dar si matrite (parte din seturi de plastiline iDough).

Articole
Share

Creativitatea Prinde Viață în 3D: Idei de Proiecte cu Plastilină pentru Copii

Plastilina este unul dintre cele mai versatile și captivante materiale pentru artă și joacă, oferindu-le copiilor o modalitate unică de a-și dezvolta imaginația, atenția și răbdarea. De la modelarea formelor simple până la creații mai complexe, plastilina stimulează creativitatea și îi poartă pe cei mici în lumea minunată a artei tridimensionale.

Cu o gamă vastă de culori și o textura modelabilă, Setul de 12 Culori de Plastilina Lefranc & Bourgeois îi va atrage pe copii într-o aventură artistică care le va dezvolta imaginația, dexteritatea și abilitatea de a transforma idei în realitate.
Iată câteva idei de proiecte cu plastilină pentru a încuraja copiii să exploreze și să se distreze la maxim – fie acasă, fie în cadrul orelor de Educație Plastică, la școală.


1. Animăluțe Simpatice

Plastilina este perfectă pentru modelarea animăluțelor preferate ale copiilor. De la cățeluși și pisicuțe până la elefanți și girafe, copiii pot să creeze o întreagă grădină zoologică de plastilină. Mai mult, pe această cale puteți descoperi împreună minunata lume a animalelor sălbatice și domestice, transformând joaca într-o activitate educativă.
2. Monștri Imaginari

Încurajează-i pe cei mici să-și lase imaginația să zburde și ajută-i să transforme basmele și poveștile fantastice în realitate. Cu ajutorul plastilinei, cei mici pot să modeleze prinți, prințese, balauri, monștri – inspirați din povești faimoase, sau proveniți din propria imaginație. Desigur, prichindeii au libertatea să adauge aripi, cozi, capete și ochi în plus, pentru a crea cele mai trăsnite și haioase figurine din plastilină.

3. Flori Colorate
Transformați împreună cu cei mici batoanele de plastilină într-o grădină de flori fără sfârșit. Copiii pot modela petale, frunze și tulpini pentru diverse flori, de diferite culori. Pe această cale, cei mici pot învăța diferite tipuri de flori – iar activitatea nu trebuie să ia sfârșit aici. Tot cu ajutorul plastilinei îți poți învăța copilul cum să recunoască diferite tipuri de frunze ale copacilor sau pomilor fructiferi. Ca întotdeauna, cei mici învață cel mai bine jucându-se!
4. Bijuterii Unice
Plastilina poate fi începutul micilor bijutieri, întrucât aceasta le permite copiilor să creeze mărgele, brățări, inele sau pandantive colorate, în diverse forme și cu diferite modele. Ajută-i pe cei mici să creeze cele mai inedite bijuterii și lasă-le să se usuce – pentru ca mai apoi prichindeii să le poată purta cu mândrie!

5. Creații Culinare
Cine spune că bucătarii trebuie să se joace doar în... bucătărie? De ce să nu creeze copiii propriile lor prăjituri, sandvișuri sau pizza din plastilină, pe biroul de acasă sau în clasă, la ora de Educație Plastică? Aceasta poate fi o activitate distractivă și educativă pentru a învăța despre alimente și bucătărie. Cu siguranță că cei mici își vor exersa răbdarea și atenția pentru a crea miniaturi ale felurilor lor favorite de mâncare.

Cu plastilina, fiecare bucățică devine o oportunitate de a crea ceva unic și personal. Aceste idei de proiecte cu plastilină încurajează copiii să-și folosească imaginația și să-și dezvolte abilitățile artistice într-un mod distractiv și captivant. Așadar, oferiți-le copiilor voștri un spațiu pentru creativitate și explorare și urmăriți cum prichindeii transformă plastilina în opere de artă minunate.


Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!