Tehnica Filz (Needle felting)

Tehnica Filz (Needle felting)

Tehnica Filz


Denumita si tehnica felting (de la felt care inseamna fetru) sau tehnica impaslire cu acul, este o metoda deosebita de a realiza bijuterii sau accesorii de lana. Se foloseste un ac ascutit care este realizat din otel foarte subtire, care trebuie tinut perpendicular pe materialul care se prelucreaza si cu care se bate lana cat mai mult, pana cand se formeaza modelul pe care-l urmaresti. Practic, lana este strapunsa prin miscare verticala – pana cand ajungi la densitatea pe care o vrei (datorita strapungerii, fibrele se incurca).
Exista doua tipuri de filtuire – cea cu lana umeda (se modeleaza destul de usor in podul palmei) sau filtuirea uscata, care foloseste acul de filtuit.
Poti realiza, prin aceasta tehnica, bijuterii frumoase (coliere in forme simple sau atipice) dar si mici obiecte de decor sau lucrari artistice care sa foloseasca mai multe tipuri de fibre textile, prelucrate sau nu.


Lana pentru impaslire


In categoria dedicata tehnicii de felting sau de impaslire cu acul, ai la dispozitie mai multe modele de lana pentru filtuit. Poti alege lana netoarsa disponibila in mai multe culori, cum este cea de la Meyco, pe care o gasesti in nuante de alb, verde, orange, negru, roz, maro, albastru, galben, rosu sau gri, in functie de disponibilitatea stocului.