Diluanti pictura

Diluanti pictura

Diluantii in pictura au diferite trasaturi si este bine sa te informezi foarte bine inainte sa folosesti un anumit diluant pentru tehnica de lucru aleasa. In primul rand, e bine sa folosesti diluantii care au miros in spatii cat mai bine aerisite, daca nu in aer liber.


Un diluant este folosit in pictura o data pentru a curata pensulele si paleta de culori (e bine sa iti cureti pensulele dupa fiecare folosire, pentru a te asigura ca le pastrezi rezistanta in timp) dar si pentru a dilua culoarea. Uleiul este un dizolvant al culorilor realizate pe baza de ulei si exista variante de uleiuri de foarte multe tipuri – ulei din seminte de in, din seminte de mac sau de canepa.


In categoria de diluanti pictura, ai la dispozitie produse ca esenta de petrol, ulei de in fiert, anacrosina, diluant pentru culori ulei, ulei de in rezistent, vernis pentru retus, fir vernis pentru pictura, alcool etilic tehnic complet denaturat, solutie curatare pensule, mineral spirit inodor sau esenta de terebentina, esenta de petrol.


Pe ProfiArt, pentru categoria de diluanti pictura, ai la dispozitie producatori de top din domeniul produselor de arta, precum Nevskaya Palitra, Schmincke, Pebeo etc.