Pensule par natural & pensule par sintetic

Pensule par natural & pensule par sintetic

In sectiunea de pensule par natural si pensule par sintetic, ai la dispozitie produse de la marci de top, potrivite pentru tehnici precum acrilic, tempera, acuarela, gouache, caligrafie, aurire, pictura murala, pinstripping sau ulei.


In general, cele mai valoroase pensule sunt cele din par natural (pensule par veverita siberiana, de zibelina rosie sau pensule par porc), care au trasaturi pe care pictorii le apreciaza si care tin de elasticitate, finete a firului de par, de puterea de retinere a lichidelor. Ca si principiu, pasionatii de pictura (profesionisti sau amatori) aleg pensule cu peri moi pentru medii de tipul acuarelei si pensule cu peri grosi si cat mai duri pentru mediile vascoase, cum ar fi culorile de ulei. A folosi o pensula intr-un mediu nepotrivit risca deteriorarea acesteia, de aceea e bine ca inainte de a lua o decizie, sa faci o trecere in revista a tipului de culoare pe care-l vei folosi, dar si a tehnicii dorite si a tipului de efect urmarit in pictura.


Pensulele par sintetic imita structura, comportamentul si textura firului de par natural si sunt de preferat mai ales atunci cand lucrezi in acrilic.


Atunci cand investesti in materiale de pictura, asigura-te ca iei cele mai bune decizii pentru tine si pe termen lung, analizand oferta disponibila in functie de culorile pe care le vei folosi cel mai des si de textura dorita.