Pensule pictura

Pensule pictura

Pensule pentru pictura


La ProfiArt gasesti pensule par natural sau sintetic, seturi pensule waterbrush, produse destinate caligrafiei chinezesti, pensule evantai, pensule late, pensule pinstriping, cu fir lung sau rotunde. Fiecare model provine de la marci cunoscute la nivel international pentru calitate: DaVinci, Nevskaya Palitra, Pebeo, Angelo, Daco, Meyco, Sonnet, T-Brush, Vincent sunt doar cateva dintre ele.


Desi se spune ca sentimentul coloreaza, nu pensula, daca te pregatesti de pictura artistica, e bine sa iti alegi si cele mai bune pensule pictura. Alegerea deriva in primul rand din tehnica pe care o vei folosi – compozitia culorilor (uleiuri, pigmenti) vor avea o influenta asupra parului din pensula pentru pictura, astfel incat e important sa folosesti un produs cu o rezistenta buna la tipul de culoare de pictura ales. Flexibilitatea, tipul de par – sintetic sau natural, lungimea manerului sunt decizii care vor avea un impact asupra felului in care lucrezi. Mai mult, capacitatea de incarcare sau capacitatea unei pensule pictura de a-si mentine forma sunt variabile care iarasi, au un impact direct asupra calitatii tuselor tale, in functie de tehnica folosita.


Fiecare pictor sau pasionat de pictură știe că îngrijirea pensulelor e foarte importantă, pe termen lung. Este recomandat să îți cureți pensulele după fiecare folosire, cu substanțe speciale, și să ai grijă să folosești fiecare pensulă pentru tipul de culoare pe care îl susține cel mai bine.