Auxiliare

Auxiliare

Materiale auxiliare pentru tehnici de aplicare foita de aur


Printre tehnicile de aplicare foita de aur se numara si tehnici care implica utilizarea unor materiale specializate cum ar fi cleiul de oase, shelac, guma arabica, bolus sau cleiul de iepure. Instrumentele din piatra de agat pentru slefuirea unui obiect decorat cu foita de aur se gasesc tot in aceasta categorie, fiind recomandate instrumentele cu piatra de agat.


Aurire obiecte – bolus


Bolusul este realizat dintr-o argila fina, amestecata cu clei si aplicarea sa are rolul de a spori aderenta dar si a potenta etapa de lustruire a foitei de aur. Bolusul mai are si un alt rol – in functie de culoarea aleasa a bolusului, foita de aur va capata inflexiuni de culoare. Bolusul de culoare rosie ca baza va oferi inflexiuni calde foitei de aur pur, pe cand un strat de bolus galben va deschide culoarea foitei.


Slefuirea foitei de aur – unelte din piatra de agat


Instrumentele pentru slefuirea foitei de aur sunt de obicei realizate din piatra de agat si au diferite dimensiuni si forme ale varfurilor, cu un maner din lemn. Procesul de slefuire a foitei de aur pur este unul extrem de delicat, acest tip de instrument pentru slefuire a foitei asigura deopotriva fixarea si slefuirea (pentru a obtine un maxim de luminozitate naturala) iar in cadrul procesului de slefuire, e recomandat sa nu se atinga direct cu degetele piatra – transferul uleiurilor din piele pe foita pot avea un impact negative asupra rezultatului final.
Pe langa aceste auxiliare aurire obiecte, in magazinele ProfiArt mai ai la dispozitie si guma arabica, bitum lichid, clei de iepure, clei de oase si shelac.