Tus caligrafie si cerneala caligrafie

Tus caligrafie si cerneala caligrafie

In categoria de tus caligrafie si cerneala caligrafie ProfiArt, gasesti produse la bucata sau la set, de la producatori renumiti, cum ar fi Kuretake, Lefranc & Bougeois, Pebeo, Schmincke sau Colorex.


Tusul sau cerneala pentru caligrafie poate fi folosita atat pentru aplicarea cu pensula pentru caligrafie, cu penita sau cu un aerograf. Exista tipuri de tusuri pentru grafica care se pot aplica chiar si cu un waterbrush, pe multiple suprafete – hartie, panza, carton panzat, etc. O cerneala caligrafie buna trebuie sa se usuce repede si sa isi pastreze intensitatea in timp.


In categoria de tus caligrafie si cerneala caligrafica de pe ProfiArt exista si produse speciale, care pot reprezenta cadouri frumoase pentru un pasionat de caligrafie, cum ar fi cerneala solida, care se amesteca timp de 5-10 minute cu o cantitate de apa, inainte de a fi folosita. In aceasta categorie mai gasesti si cerneala rezistenta la apa, in mai multe nuante, tus waterproof indian ink (care poate fi folosit cu succes si pentru pictarea icoanelor, pe sticla), cerneala japoneza sau diferite tipuri de tus acrilic (special pentru folosirea cu ajutorul unui aerograf).


Daca vrei sa explorezi arta caligrafica, la fel de important precum cerneala pe care o folosesti intr-o lucrare de caligrafie este si penita dar si hartia pe care o alegi – aceasta trebuie sa fie neteda, mai groasa decat o foaie normala și cu cat este mai calitativa, cu atat liniile vor avea un aspect mai bun.