Textil / Matase / Piele

Textil / Matase / Piele

Tehnicile de pictura sau decor textil au cunoscut in ultimii ani o crestere importanta in popularitate atat in randurile mestesugarilor sau celor pasionati de produse handmade si hobby creativ, cat si in randurile artistilor profesionisti (lucrari mixed media sau lucrari de arta textila).


Daca ai un proiect creativ de pictura textil, trebuie sa stii ca fiecare producatori de culori textil are specificatii clare. Unele culori pot fi subtiate cu ajutorul unui medium, alte culori pot fi mixate pentru a realiza nuante inedite si exista si produse inovative, cum ar fi un contur textile 3d (un tub cu varf ascutit cu care poti trasa cu usurinta un contur pe panza textila, pe care mai apoi sa il umpli cu culoare) sau markere textile, care sunt extrem de usor de folosit. Mai mult, prin folosirea unui sablon decorativ, care poate fi fixat cu ajutorul unui adeziv usor (nu raman urme), poti realiza extrem de rapid obiecte de decor pentru casa, produse handmade creative sau lucrari mixed media (folosirea mai multor tipuri de materiale cum ar fi panza, colaj de carton, diferite tipuri de culori).


Un exemplu bun de culori textile calitative este reprezentat de gama Setacolor de la Pebeo (producator francez care a lansat pe piata materialelor de arta produse inovative pentru mai multe tipuri de tehnici) care contine atat vopsea textila destinata diferitelor tipuri de panza (ex. Setasilk vopsea pictura pe matase) cat si variante de culori textile opace, mate sau schimmer.


Mai mult, in categoria de culori textil ProfiArt gasesti spray textil, marker textil, vopsea spray pentru textil, contur textil, culori acrilice textil, culori pentru piele, pasta de reliefare pentru textile, pudra glitter pentru textile, medium pentru deschiderea culorilor textile, culori acrilice cu efect de marmorare si alte produse inovative, care te vor ajuta sa realizezi lucrari cretive de pictura pe textil.


Cum aplici culori textil pe un material?
Aplicarea culorilor pentru textil se face fie cu pensula, fie cu un burete. Inainte de a aplica culoarea pe textil, trebuie sa te asiguri ca suportul tau este bine curatat (de exemplu, nu e recomandat sa speli panza pe care vei aplica vopsea textil cu balsam, pentru ca acesta formeaza o pelicula pe suprafata fibrei ce poate impiedica vopseaua sa se prinda bine de panza) si ca ai la dispozitie toate uneltele necesare, cum ar fi un sablon decorativ cu modelul preferat.