Confectionarea ceasurilor

Confectionarea ceasurilor

Confectionarea ceasurilor


Pentru a realiza un ceas decorativ – pentru a-l da cadou sau pentru a-ti decora propria casa, in aceasta categorie ai tot ce iti e necesar. Mai multe tipuri de mecanisme de ceas sau seturi ace ceasornic pot fi montate pe un cadran ceas pictat.
Dupa ce iti alegi tipul de cadran (majoritatea variantelor sunt din placaj simplu, care poate fi vopsit) – in forma de melc, urs, patrat, rotund, in forma de mar, ceainic, locomotiva, balerina, vioara, etc. poti trece la pictat. E ideal sa cauti culori decor multisuprafete (care sa fie potrivite pentru textura de lemn) si poti folosi, daca vrei sa adaugi forme decor ceasului tau, sabloane decorative.
Poti adauga cifre romane aurii sau poti sa iti pictezi cifrele care indica ora, pentru ceasul tau handmade. In functie de inspiratie, poti sa mai adaugi elemente decorative sau sa folosesti tehnica mixed media (mai multe tipuri de materiale – textile, hartie din categoria tehnica decoupage) combinate cu vopsea cu efect special (cum este efectul de fagure), patine cu efecte interesante sau, de ce nu, nuante acrilice inedite cum ar fi cele fosforescente sau cu efect metalizat. Mai mult, daca design-ul pentru ceasul tau handmade este unul minimalist, poti folosi un spray deco cu vopsea cu uscare rapida, poti aplica foita metalica (aurie sau argintie) sau poti realiza un ceas pe care sa-l decorezi folosind tehnica pouring.