Mixtion | Vernis

Mixtion | Vernis

Variante de mixtion pentru foita de aur


Exista mai multe variante de mixtion pentru foita de aur, fiecare cu specificul, impact asupra rezistentei dar si timp diferit de uscare. E important de retinut ca uscarea pastei mixtion are loc in functie de temperatura din ambient, deci sunt necesare teste pentru a stabili momentul perfect pentru aplicarea foitei. In plus, e recomandat ca aplicarea sa aiba loc intr-un spatiu lipsit de praf – particulele de praf care se pot aseza pe suprafata mixtionului pentru foita de aur pot strica aspectul final.
Mixtion pe baza de apa
Un mixtion pe baza de apa are cel mai mic timp de uscare, de pana in 30 de minute si este potrivit pentru decorarea cu foita de aur a obiectelor ce vor sta la interior.


Mixtion foite aur pe baza de ulei
Aceasta pasta aplicare foita aur se usuca mai greu (intre 3 si 12-15 ore) si e recomandat pentru exterior. Avantajul unui astfel de mixtion foita de aur pe baza de ulei este timpul de lucru mare, pe care-l poti folosi pentru a aplica foita.


Mixtion foita aur pe baza de alcool
Si acest tip de mixtion foite aur are o perioada scurta de uscare, de aproximativ 30 de minute si la fel ca mixtionul foita aur pe baza de apa, e recomandat pentru obiectele decorate cu foita de aur ce vor fi pastrate in interior.


Vernis foita aur


Un vernis foita aur sau lac protectie foita de aur se foloseste indeosebi pentru slagmetal (foita imitatie aur) fiindca aceasta corodeaza in timp. Vernisul foita aur este o solutie fluida, care se aplica (de obicei in doua straturi) dupa ce foita e bine lipita, cu scopul de a realiza un strat protector.