Hartie pictura, hartie desen, hartie calc

Hartie pictura, hartie desen, hartie calc

In categoria hartie pictura, desen, hartie de calc de pe ProfiArt gasesti variante de hartie realizata special pentru proiecte de pictura, pentru pasteluri, hartie desen, seturi de hartie kraft, rola hartie pentru sevalet, role hartie transparenta, hartie pentru acuarela, hartie de calc (simpla sau satinata), hartie de transfer, hartie dublu adeziva si folie polipropilena. Mai exista in aceasta categorie si hartie din bumbac, fabricata respectand metodele traditionale si ideala pentru desen, printuri sau gravura.


Unul din cei mai importanti producatori de hartie pentru proiecte artistice este Canson, o companie din Franta, fondata in 1557. Specialisti in fabricarea hartiei inca de la inceputurile secolului 16, Canson si-a continuat istoria prin diferite inovatii ce tin de calitatile hartiei – puterea de absorbtie, greutate, stratificare, textura sunt doar cateva trasaturi exceptionale pe care le are hartia Canson.


Exista hartie Canson destinata fine-arts (acuarela, ulei, acrilic, pastel, arte grafice sau print) dar si produse pentru studiu, design profesionist (arhitectura), mestesuguri si hobby sau pentru proiecte digitale.


Un exemplu de hartie de la Canson este hartia pentru acuarela, cu o textura extrem de apropiata de hartia fabricata manual, placuta la atingere care permite tuse uniforme si o reprezentare vibranta a culorilor. Fabricata din bumbac pur, cu un gramaj de 300 g/mp nu contine agenti de inalbire si este tratata impotriva mucegaiului.