De ce prefera artistii tempera Master Class de la Nevskaya Palitra?
Diferențe între culorile tempera și uleiuri/ acrilice
Cea mai importantă diferență între tempera și uleiuri este că tempera se diluează cu apă. Culoarea de tempera este mai puțin densă decât cea de ulei, însă va oferi totuși tușe groase. Cea de-a doua diferență notabilă față de culoarea de ulei este timpul de uscare – dacă uleiul poate avea un timp de uscare pe pânză de până la câteva luni, tempera are un timp de uscare apropiat de cel al culorii acrilice, se usucă în câteva minute.
Comparativ cu acrilicele, tempera oferă un finisaj mat (majoritatea acrilicelor se usucă într-un finisaj lucios sau chiar satinat). Diferit de culorile acrilice, tempera nu formează un film pe suprafața picturii și se usucă rapid și uniform, iar straturile nu se amestecă.
Culoarea tempera se usucă într-un strat elastic, lipsit de transparență și foarte rezistent și este ușor de aplicat pe hârtie, carton, lemn și chiar piele sau metal.
Tempera profesională, cum este varianta Master Class de la Nevskaya Palitra, se folosește în nenumărate stiluri și tehnici, dar mai ales în pictură, design, lucrări decorative și la pictura de icoane.
Despre tempera Master Class, de la Nevskaya Palitra
Ca orice culoare din portofoliul Nevskaya Palitra (un producator rus cunoscut pentru acuarelele White Nights și culorile Sonnet – acuarele, acrilice sau ulei) si tempera Master Class îndeplinește același standard înalt de calitate, prin respectul față de tradiția pictorilor ruși îmbinat cu metode actuale, tehnologice, prezente în procesul de producție.
În primul rând, pigmenții folosiți sunt, în cea mare parte, organici. Acest lucru este un element foarte important, care se traduce în intensitate a culorii, saturația sa, rezistență crescută la lumină și o durabilitate mult mai mare față de o gamă în care culorile sunt sintetice. Mai mult decât atât, din cele 31 de culori prezente în gama de tempera Master Class, 26 sunt culori monopigment.
Color chart pentru tempera Master Class - culorile cu un punct negru lângă sunt culorile care conțin mai mult de un pigment.
Culorile care conțin un singur pigment sunt destul de valoroase, mai ales în mâna unui artist profesionist, care e familiarizat cu amestecul culorilor și cu obținerea unor nuanțe noi cât mai pure. Niciun amestec din două culori monopigment nu poate să iasă șters sau lipsit de intensitate, acest lucru are loc doar în momentul în care într-un amestec intră 3 sau patru pigmenți (importantă fiind și calitatea lor, pigmenții sintetici fiind recomandați pentru folosirea individuală).
Ekaterina Neshkova – lucrări în tempera Master Class
Ekaterina Neshkova este născută în Moscova și absolventă a Institutului de arhitectură din același oraș, membră a Uniunii Creative a Artiștilor Profesioniști, a Federației Internaționale a Pictorilor în Acuarelă și a mai multor organizații artistice. Temele principale abordate de artistă sunt cele inspirate din natură, flori sau compoziții abstracte.
Liliac - Ekaterina Neshkova
Fundalul solid și întunecat al acestei picturi conține Cobalt Turquoise în amestec cu Cadmium Orange și diluat cu Titanium White. Tonurile reci de mov au fost surprinse cu ajutorul unui amestec de tempera Quinacridone Violet și alb. Nuanțele calde de roșu sunt create din Cadmium Red Deep și Quinacridone Rose.
Natură moartă cu flori roz - Ekaterina Neshkova
Rozul florilor a fost obținut cu un amestec de Cadmium Red Light, Cadmium Red Deep și alb. Vaza a fost pictată cu un amestec de Phthalocyanine blue, Black deep și Ultramarine.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!