Hartie pentru caligrafie

Hartie pentru caligrafie

Hartia pentru caligrafie este la fel de importanta ca cerneala sau penita de caligrafie pe care o alegi. Toate acestea trei – forma pe care o lasa penita, intensitatea si comportamentul culorii de tus sau cerneala si textura hartiei formeaza elementele de baza a tehnicii caligrafice.


In categoria hartie pentru caligrafie vei gasi sketchbook-uri cu hartie punctata caligrafie, special realizate pentru arta caligrafiei. La inceput, daca inca nu stapanesti foarte bine dimensiunile si ai tendinta de a realiza lucrari de caligrafie care au probleme din acest punct de vedere, hartia punctata este un ajutor foarte bun. Astfel, nu mai trebuie sa tragi linii cu creionul pentru a-ti stabili dimensiunea randului si spatierile, ci vei respecta strict randurile propuse pe hartia punctata. Alege un astfel de caiet pentru exercitii si apoi, dupa ce te-ai obisnuit cu spatierea corecta, treci pe curat.


Pentru a afla care e tipul de hartie care iti place cel mai mult, poti testa mai multe tipuri de coli. Nu uita, foaia de hartie pentru caligrafie nu trebuie sa fie cat mai neteda, cu mai putini pori si e ideal sa aiba o grosime mai mare. Pentru antrenament, poti lucra pe foi foarte subtiri, cu un model (cuvant sau alfabet) sub acestea. Poti incerca cateva schite si pe hartie de acuarela sau poti analiza cu atentia sketchbook-urile disponibile in oferta ProfiArt.