Caiete, blocuri de desen

Caiete, blocuri de desen

In categoria caiete si blocuri desen copii de pe ProfiArt ai la dispozitie mai multe tipuri de blocuri desen pentru elevi (incepatori) dar si caiete speciale care sunt necesare in primii ani de scoala.
De exemplu, un vocabular elevi, un caiet de muzica sau unul de biologie elevi sunt – pe ProfiArt – la preturi foarte bune. Un alt exemplu de caiet special pentru elevi este ierbarul scolar, pe care il gasesti disponibil in format A4 si coperti tari, prinse cu panglica.


In categoria blocuri desen elevi de pe ProfiArt, gasesti blocuri desen simple, special concepute pentru elevi – deci incepatori. Hartia dintr-un asemenea bloc desen este ideala pentru o gama larga de tehnici – cum ar fi creion, acuarela, tus, grafit sau markere.
Cum alegi un bloc desen elevi? Atunci cand pregatesti lista de rechizite pentru copil, primul argument este de obicei bugetul. Daca esti in cautarea unor rechizite ieftine dar bune calitativ, pe ProfiArt.ro ai de unde sa alegi. Toate reperele pe care le avem in oferta de rechizite elevi sau bloc desen elevi sunt de la producatori de top la nivel international, cum ar fi Faber Castell, Koh-I-Noor, Pigna, Daco sau Ecada.
Pe langa blocuri desen, in categoria de caiete mai gasesti si coli de pluta, hartie glasata autocolanta, hartie colorata sau set de foi cauciucate cu glitter, care pot fi de folos pentru proiectele creative ale copilului tau.

Articole
Share

Idei de lucruri din hartie simple pe care le pot realiza copiii

Hârtia e un mediu excelent pentru activitățile practice și de dezvoltare a creativității unui copil – există foarte multe posibilități de a dezvolta imaginația prin proiecte creative și activități practice cu diferite tipuri de hârtie. De la origami până la paper cutting, realizarea unor figurine din hârtie sau chiar a decorațiunilor de sezon (decoratiuni de toamnă sau ornamente de Crăciun din hârtie) până la tehnica quilling, care folosește fâșii de hârtie modelate în forme, tehnicile de modelare și pliere a hârtiei sunt metode perfecte pentru a organiza un atelier creativ acasă pentru copilul tău.
Ce ar putea conține o trusă de materiale?
Dacă vrei să fii pregătit mereu pentru un proiect creativ de weekend pentru copilul tău de creatii din hartie pentru copii, iată câteva idei de hârtie și accesorii pe care ar trebui să le ai la îndemână, pentru o varietate cât mai mare de activități practice.

Hârtie pentru origami
Carton colorat
Hârtie creponată și carton ondulat 
Hârtie pentru quilling
Hârtie de orez și adeziv decoupage

În afara de hârtie, pentru un atelier în familie de lucruri creative făcute manual  mai poți adăuga și accesorii precum:

foarfece pentru copii 
lipici pe bază de apă 
bindex – liant acrilic pentru colaje din mai multe materiale (de exemplu materiale textile și hârtie)
guașe și pensule 
markere acrilice

Citește și articolul cu topul materialelor de lucru manual care nu ar trebui să lipsească din trusa de activități pentru copii!

A realiza alături de copilul tău lucruri din hârtie simple poate fi o activitate care să-l ajute mult la dezvoltarea imaginației, a perspectivei și pentru exersarea unor trăsături importante precum capacitatea de a planifica, de a vizualiza în spațiu sau antrenamentul motricității fine.

Decorațiuni din hârtie – tehnica origami

Tehnica origami are o proveniența asiatică și are în spate principii ale unei întregi filosofii și o istorie care începe aproape imediat după momentul de invenție al hârtiei, în China.
Într-o viziune profundă asupra plierii hârtiei (origami), inclusiv în educație au fost introduse concepte de pliuri care să îi ajute pe elevi să acumuleze informații – pliurile vieții (pliurile de bază, care reprezentau primii pași în tehnica modelării hârtiei), pliurile adevărului (asociate cu predarea principiilor de bază a geometriei, într-un mod practic) și pliurile frumuseții (pliuri mai complexe, pe bază de pătrate). În ceea ce privește educația copiilor și modelarea hârtiei, inclusiv școala Waldorf și-a pus amprenta, utilizând realizarea unor lucruri din hârtie simple sau origami din hârtie pentru a esențializa concepte de matematică și geometrie.
Pentru a face primii pași în tehnica origami, poți lucra alături de copilul tău un simplu avion de hârtie, după care poți trece la cocori dar și la alte modele de decorațiuni din hârtie.
Pentru un proiect creativ de origami din hârtie pentru un perete accent în camera copilului, puteți lucra la câteva zeci de avioane colorate, pe care să le lipiți cu pistolul de lipit cu silicon pe o pânză de dimensiuni mai mari – o decorațiune perfectă pentru camera copilului, în care se poate implica de la început până la piesa finală. 
Quilling

Tehnica quilling este și ea o tehnică ce educă răbdarea, precizia și o gamă mare de deprinderi cognitive ale unui copil. Fiind o tehnică de detaliu, e important să fie abordată la vârste mai mari, când puterea de concentrare și răbdarea pot susține o astfel de activitate.
Pentru lucruri făcuta manual din hârtie în tehnica quilling se folosesc fâșii de hârtie colorată, rulate și lipite într-un tablou care să formeze o imagine. Poți lucra alături de copilul tău flori, forme de frunze și alte elemente simple și mai târziu, puteți aborda imagini mai sofisticate.
La final, pentru a proteja lucrarea de praf, se poate aplica un strat de vernis, care va crește rezistența piesei în timp.
Citește mai multe detalii despre tehnica quilling și materialele necesare, în acest articol!
Lucruri creative din hârtie din paper cutting

Paper cutting-ul este o tehnică prin care poți obține lucrări de o finețe deosebită. Pentru acest tip de proiect de lucruri din hârtie ai nevoie de un carton mai gros și de lucrul cu un cutter – deci este posibilă doar dacă vârsta copilului permite utilizarea în siguranță a acestui instrument.
Se trasează o schiță pe hârtie, apoi se taie hârtia (poți folosi un suport pentru tăiat sub foaia de hârtie sau carton) conform schiței. Acest model de lucruri creative din hârtie poate fi realizat în straturi – adică mai multe coli de hârtie decupate cu aproximativ același model, lipite între ele cu despărțitoare. La final, pune straturile de hârtie într-o ramă și ai obținut o decorațiune minimalistă de efect și ușor de realizat!
Animale din hartie
Un alt exemplu de proiect creativ pentru copilul tău este realizarea unor animale din hârtie. Pe o coală de hârtie colorată, trasați conturul difertelor animale pe care vreți să le decorați. Se taie cartonul sau hârtia pe contur, apoi animalele din hârtie pot fi decorate cu guașă, le pot fi lipite elemente decorative (ochișori din plastic, elemente din fetru sau material textil) pentru a obține animale din hârtie lucrate în tehnici care să îmbine mai multe elemente. Figurinele din hârtie pot acoperi o multitudine de idei – ghirlande din căsuțe, mingi sau animalul preferat, decorațiuni de perete supradimensionate sau figurine cu animale din hârtie dintr-un set de învățare a informațiilor de bază despre animale sunt doar câteva idei de exerciții sau activități practice, cu rol educativ pe care le poți face alături de copilul tău.
Decorațiuni din hârtie creponată

Decoratiunile din hârtie creponată sunt din ce în ce mai căutate, mai ales florile de hârtie, care sunt pe cât de frumoase, pe atât de rezistente. Hârtia creponată este o hârtie texturată moale, foarte ușorde modelat și de lipit.
Iată un exemplu de decorațiuni din hârtie creponată – florile sunt realizate din acest tip de hârtie, colorată, modelată conform formei unei flori. Tija poate fi dintr-un material mai rezistent (plastic sau sârmă) îmbrăcate în aceeași nuanță de hârtie creponată verde. Este un exemplu perfect de proiect creativ din hârtie, din care poate rezulta o decorațiune de efect.
Citește și articolul despre modalitățile prin care îți poți sprijini copilul să-și dezvolte creativitatea!
Tehnica șervețelului – hârtie de orez

Dacă copilul tău este deja familiarizat cu modelarea și plierea hârtiei și este pregătit să încerce o tehnică pentru a-și decora obiecte, puteți încerca tehnica șervețelului.
Această tehnică e destul de simplu de lucrat și ai nevoie doar de hârtie de orez în modelul dorit și de un adeziv special, ce funcționează și ca lac protector. Hârtia de orez este o hârtie foarte subțire, care o dată lipită cu adeziv decoupage pe un obiect de lemn/ carton/ plastic, va fi extrem de rezistentă.
Puteți lucra la cutii din MDF decorate în acest stil dar în funcție de modelul de hârtie ales și de ideea de decorațiune pe care o aveți, se pot decora și huse de telefon sau accesorii/ rechizite. Tehnica poate fi asociată și cu elemente decorative realizate cu markere acrilice.
Ce decorațiuni de toamnă din hârtie poți face?

 
Decorațiunile de sezon din hârtie sunt o altă idee pe care o poți lucra într-un atelier creativ în familie. De exemplu, pentru decorațiuni de toamnă din hârtie puteți decupa din hârtie mai groasă (de exemplu, coli de hârtie kraft de 300 g/mp) frunze (mai mici sau mai mari) pe care se pot aplica elemente decorative simple – puncte, linii, etc cu markere acrilice albe. Contrastul dintre nuanța kraft și albul opac al unui marker acrilic va fi de un maxim efect, o idee de decorațiuni de toamnă din hârtie perfectă pentru câteva ore de relaxare în familie.
Colajele de sezon pot fi și ele idei bune de pus în practică – citește articolul despre colaje pentru a te inspira referitor la această tehnică dar și pentru a afla care sunt materialele necesare.
Decoratiuni de Craciun din hartie

Dacă obișnuiești să lucrezi alături de copilul tău decorațiuni de Crăciun din hârtie, știi deja că se pot obține ornamente inspirate și frumoase din doar câteva materiale. Ornamentele de Crăciun din hârtie pot fi decorate cu un acrilic mat auriu sau argintiu (există și markere de acest tip, mai ușor de aplicat) sau cu glitter.
Iată o idee de decorațiuni Craciun din hârtie – folosește un carton alb cât mai gros, pe care trasează schița unui fulg de nea. Folosește cutter-ul pentru a decupa forma conform schiței și în doar câteva minute, fulgul tău este gata. Dacă vrei să faci ornamente pentru brad de acest tip, trebuie doar să lipești o agățătoare fulgului.
Modelele de decorațiuni de Crăciun din hârtie pot fi și mai mari, cum este steaua din imagine. Acest tip de model poate fi realizat prin utilizarea unei ștampile decorative (cu un model potrivit sărbătorii) pe o coală mai mare de hârtie. După ce pliezi hârtia în modelul de tip evantai, pattern-ul realizat cu ștampila va ieși în evidență și vei obține astfel un ornament de Crăciun din hârtie ieșit din comun.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!