Culori acuarela

Culori acuarela

Culorile acuarela sunt fabricate dintr-un amestec al unei suspensii de pigmenti intr-o solutie pe baza de apa.
Suportul traditional, si cel mai des intalnit, pentru pictura in acuarela il reprezinta hartia (fabricata partial sau total din bumbac). Totusi, culorile de acuarela se mai pot aplica si pe material textil, piele, lemn, plastic, papirus, panza etc.
Istoria acuarelei se pierde in paleoliticul european, fiind gasite picturi pe peretii pesterilor locuite de oamenii preistorici. De asemnea, gasim culorile de acuarela folosite si in Egiptul Antic sau in Europa Evului Mediu. Insa, gloria absoluta a acuarelei va incepe in Renastere, pictorul german Albrecht Durer fiind considerat unul dintre exponentii timpurii ai picturii in acuarela.


Seturi culori acuarela
Un set culori acuarela de mentionat este reprezentat de pastile acuarela rusesti, de la Nevskaya Palitra. Set 12 acuarele White Nights (godete) sunt obtinute din cei mai fini pigmenti, au o rezistenta crescuta la lumina si nu isi modifica intensitatea o data cu uscarea.


Daca vrei sa gasesti cel mai bun set culori acuarela pentru tine, este recomandat sa testezi mai multe marci de produse. Iti poti achizitiona cate o singura culoare (de la marcile principale de culori acuarela) si poti analiza pe o schita de lucru variabilele care te intereseaza, cum ar fi daca isi schimba culoarea atunci cand se usuca, cat de mult le poti dilua astfel incat sa nu isi piarda intensitatea, etc. Este important ca in acest tip de test sa folosesti si o hartie de calitate dar si pensule realizate la un standard inalt.