Copic Refill

Cum se reumple un marker Copic?


Rezerva Various Ink (rezerva cerneala markere Copic) poate incarca un marker Copic Ciao de pana la 17 ori (un Copic Sketch poate fi umplut cu o rezerva de aproximativ 12 ori) si ce e interesant si te poate inspira este ca poti combina doua sau mai multe tipuri de nuante cerneala Copic pentru a realiza culori noi.
Exista trei modalitati prin care poti reumple un marker Copic folosind o rezerva de cerneala. Prima metoda este sa picuri cerneala direct pe varful markerului, dar mai poti si sa scoti varful si sa umpli interiorul markerului cu cerneala. A treia metoda este sa folosesti acul booster pentru a-ti reumple markerul cu Various Ink.
Daca vrei sa picuri cerneala din rezerva direct in varful markerului, e bine sa stii ca ai nevoie de 20 -30 de picaturi pentru a reumple un intreg marker. A doua metoda are avantajul de a fi mai rapida – trebuie sa scoti varful markerului cu clestii speciali si apoi e recomandat sa scoti capacul din partea opusa a markerului (pentru a evita sa se realizeze bule de aer in interiorul markerului) si apoi pur si simplu torni cerneala in interiorul markerului.
E important de retinut ca nu trebuie niciodata sa scoti varful- pensula al markerului tau Copic, acesta se poate strica rapid daca il fortezi. Al doilea detaliu important este ca atunci cand reumpli un marker este mai bine sa pui mai putina cerneala decat sa torni cerneala in exces.