Penite caligrafie si tocuri caligrafie

Penite caligrafie si tocuri caligrafie

Alegerea unei penite pentru caligrafie tine de preferintele personale ale artistului. Daca esti la inceput, este recomandat sa testezi mai multe tipuri de penite pentru a descoperi ce tip de penita iti place cel mai mult. Pentru incepatori, este recomandat sa alegi o penita cu flexibilitate medie si pe masura ce exersezi si avansezi, poti trece la penite cu o flexibilitate mai ridicata. O alta variabila importanta la o penita este capacitatea de incarcare cu tus sau cerneala.


In general, inainte de a folosi o penita, e necesar sa o cureti. Acest pas este necesar pentru a indeparta stratul protector pe care producatorii il aplica pe acest tip de produs. Poti curata penita cu alcool.


In categoria de penite caligrafie si tocuri caligrafie ProfiArt, gasesti inclusiv seturi de penite din care cele mai multe tipuri sunt de la Manuscript. Poti analiza oferta pentru a vedea ce tip de penita te incanta cel mai mult pentru viitoarele tale experimente de caligrafie - gamele penite Manuscript sunt Copperplate, Round Plate sau Leonardt.


Si in ceea ce priveste tocurile de caligrafie ai de ales intre produse interesante – toc oblic, toc cu ferula, toc din lemn cu efect marmorat, din lemn simple sau cu forma ergonomica.