Rechizite scolare si accesorii

Rechizite scolare si accesorii

Rechizite scolare si accesorii
Atunci cand esti in cautarea celor mai bune rechizite scolare si accesorii, in categoria dedicata, de pe ProfiArt, ai la dispozitie caiete, blocuri de desen, stilouri si pixuri pentru scoala, cerneala si tusuri, modele de penar, instrumente geometrie, dar si materiale pentru pictura, dedicate copiilor – acuarele, tempera, accesorii pictura, pasteluri si creta, creioane colorate, plastilina, carioci si markere. Mai mult, poti completa lista de rechizite cu instrumente de scris profesionale, din categoria de arta grafica dar gasesti si materialele necesare, de pe lista de rechizite pentru scoala, pentru copiii mai mici, cum ar fi lipici, hartie colorata si alte produse destinate copiilor din clasele primare.


Lista de rechizite scolare ar trebui sa contina in primul rand stilouri si caiete de calitate. Stiloul este un instrument esential in dezvoltarea scrisului si antreneaza atentia si motricitatea fina. Variantele de stilou scoala dedicate copiilor au si trasaturi de design care ajuta la prinderea buna a instrumentului de scris si la o cat mai buna experienta de scriere. Fie ca ai lista rechizite clasa pregatitoare, lista de rechizite pentru clasele primare, gimnaziu sau liceu, pe ProfiArt gasesti acele rechizite online de calitate, de la furnizori de top din Europa si din lume, producatori de materiale de arta care ofera si variante de rechizite scolare, instrumente de scris si blocuri de desen la un standard foarte bun.


Set rechizite scolare – cum alegi cele mai bune produse?
Daca vrei sa-ti configurezi un set de rechizite scolare de calitate, pe care sa-l comanzi online, o poti face cu usurinta pe ProfiArt.ro – magazinul online al celui mai mare lant de magazine de arta si hobby din Bucuresti. Descopera toate categoriile dedicate copiilor si nu uita sa verifici si produsele din categorii precum arta grafica, desen tehnic si sketchbook si bloc de desen, unde ai putea gasi acele produse la calitate profesionala, care sa iti completeze setul de rechizite scolare.


Articole
Share

Idei de lucruri din hartie simple pe care le pot realiza copiii

Hârtia e un mediu excelent pentru activitățile practice și de dezvoltare a creativității unui copil – există foarte multe posibilități de a dezvolta imaginația prin proiecte creative și activități practice cu diferite tipuri de hârtie. De la origami până la paper cutting, realizarea unor figurine din hârtie sau chiar a decorațiunilor de sezon (decoratiuni de toamnă sau ornamente de Crăciun din hârtie) până la tehnica quilling, care folosește fâșii de hârtie modelate în forme, tehnicile de modelare și pliere a hârtiei sunt metode perfecte pentru a organiza un atelier creativ acasă pentru copilul tău.
Ce ar putea conține o trusă de materiale?
Dacă vrei să fii pregătit mereu pentru un proiect creativ de weekend pentru copilul tău de creatii din hartie pentru copii, iată câteva idei de hârtie și accesorii pe care ar trebui să le ai la îndemână, pentru o varietate cât mai mare de activități practice.

Hârtie pentru origami
Carton colorat
Hârtie creponată și carton ondulat 
Hârtie pentru quilling
Hârtie de orez și adeziv decoupage

În afara de hârtie, pentru un atelier în familie de lucruri creative făcute manual  mai poți adăuga și accesorii precum:

foarfece pentru copii 
lipici pe bază de apă 
bindex – liant acrilic pentru colaje din mai multe materiale (de exemplu materiale textile și hârtie)
guașe și pensule 
markere acrilice

Citește și articolul cu topul materialelor de lucru manual care nu ar trebui să lipsească din trusa de activități pentru copii!

A realiza alături de copilul tău lucruri din hârtie simple poate fi o activitate care să-l ajute mult la dezvoltarea imaginației, a perspectivei și pentru exersarea unor trăsături importante precum capacitatea de a planifica, de a vizualiza în spațiu sau antrenamentul motricității fine.

Decorațiuni din hârtie – tehnica origami

Tehnica origami are o proveniența asiatică și are în spate principii ale unei întregi filosofii și o istorie care începe aproape imediat după momentul de invenție al hârtiei, în China.
Într-o viziune profundă asupra plierii hârtiei (origami), inclusiv în educație au fost introduse concepte de pliuri care să îi ajute pe elevi să acumuleze informații – pliurile vieții (pliurile de bază, care reprezentau primii pași în tehnica modelării hârtiei), pliurile adevărului (asociate cu predarea principiilor de bază a geometriei, într-un mod practic) și pliurile frumuseții (pliuri mai complexe, pe bază de pătrate). În ceea ce privește educația copiilor și modelarea hârtiei, inclusiv școala Waldorf și-a pus amprenta, utilizând realizarea unor lucruri din hârtie simple sau origami din hârtie pentru a esențializa concepte de matematică și geometrie.
Pentru a face primii pași în tehnica origami, poți lucra alături de copilul tău un simplu avion de hârtie, după care poți trece la cocori dar și la alte modele de decorațiuni din hârtie.
Pentru un proiect creativ de origami din hârtie pentru un perete accent în camera copilului, puteți lucra la câteva zeci de avioane colorate, pe care să le lipiți cu pistolul de lipit cu silicon pe o pânză de dimensiuni mai mari – o decorațiune perfectă pentru camera copilului, în care se poate implica de la început până la piesa finală.



 
Quilling

Tehnica quilling este și ea o tehnică ce educă răbdarea, precizia și o gamă mare de deprinderi cognitive ale unui copil. Fiind o tehnică de detaliu, e important să fie abordată la vârste mai mari, când puterea de concentrare și răbdarea pot susține o astfel de activitate.
Pentru lucruri făcuta manual din hârtie în tehnica quilling se folosesc fâșii de hârtie colorată, rulate și lipite într-un tablou care să formeze o imagine. Poți lucra alături de copilul tău flori, forme de frunze și alte elemente simple și mai târziu, puteți aborda imagini mai sofisticate.
La final, pentru a proteja lucrarea de praf, se poate aplica un strat de vernis, care va crește rezistența piesei în timp.
Citește mai multe detalii despre tehnica quilling și materialele necesare, în acest articol!
Lucruri creative din hârtie din paper cutting

Paper cutting-ul este o tehnică prin care poți obține lucrări de o finețe deosebită. Pentru acest tip de proiect de lucruri din hârtie ai nevoie de un carton mai gros și de lucrul cu un cutter – deci este posibilă doar dacă vârsta copilului permite utilizarea în siguranță a acestui instrument.
Se trasează o schiță pe hârtie, apoi se taie hârtia (poți folosi un suport pentru tăiat sub foaia de hârtie sau carton) conform schiței. Acest model de lucruri creative din hârtie poate fi realizat în straturi – adică mai multe coli de hârtie decupate cu aproximativ același model, lipite între ele cu despărțitoare. La final, pune straturile de hârtie într-o ramă și ai obținut o decorațiune minimalistă de efect și ușor de realizat!
Animale din hartie
Un alt exemplu de proiect creativ pentru copilul tău este realizarea unor animale din hârtie. Pe o coală de hârtie colorată, trasați conturul difertelor animale pe care vreți să le decorați. Se taie cartonul sau hârtia pe contur, apoi animalele din hârtie pot fi decorate cu guașă, le pot fi lipite elemente decorative (ochișori din plastic, elemente din fetru sau material textil) pentru a obține animale din hârtie lucrate în tehnici care să îmbine mai multe elemente. Figurinele din hârtie pot acoperi o multitudine de idei – ghirlande din căsuțe, mingi sau animalul preferat, decorațiuni de perete supradimensionate sau figurine cu animale din hârtie dintr-un set de învățare a informațiilor de bază despre animale sunt doar câteva idei de exerciții sau activități practice, cu rol educativ pe care le poți face alături de copilul tău.
Decorațiuni din hârtie creponată

Decoratiunile din hârtie creponată sunt din ce în ce mai căutate, mai ales florile de hârtie, care sunt pe cât de frumoase, pe atât de rezistente. Hârtia creponată este o hârtie texturată moale, foarte ușorde modelat și de lipit.
Iată un exemplu de decorațiuni din hârtie creponată – florile sunt realizate din acest tip de hârtie, colorată, modelată conform formei unei flori. Tija poate fi dintr-un material mai rezistent (plastic sau sârmă) îmbrăcate în aceeași nuanță de hârtie creponată verde. Este un exemplu perfect de proiect creativ din hârtie, din care poate rezulta o decorațiune de efect.
Citește și articolul despre modalitățile prin care îți poți sprijini copilul să-și dezvolte creativitatea!
Tehnica șervețelului – hârtie de orez

Dacă copilul tău este deja familiarizat cu modelarea și plierea hârtiei și este pregătit să încerce o tehnică pentru a-și decora obiecte, puteți încerca tehnica șervețelului.
Această tehnică e destul de simplu de lucrat și ai nevoie doar de hârtie de orez în modelul dorit și de un adeziv special, ce funcționează și ca lac protector. Hârtia de orez este o hârtie foarte subțire, care o dată lipită cu adeziv decoupage pe un obiect de lemn/ carton/ plastic, va fi extrem de rezistentă.
Puteți lucra la cutii din MDF decorate în acest stil dar în funcție de modelul de hârtie ales și de ideea de decorațiune pe care o aveți, se pot decora și huse de telefon sau accesorii/ rechizite. Tehnica poate fi asociată și cu elemente decorative realizate cu markere acrilice.
Ce decorațiuni de toamnă din hârtie poți face?

 
Decorațiunile de sezon din hârtie sunt o altă idee pe care o poți lucra într-un atelier creativ în familie. De exemplu, pentru decorațiuni de toamnă din hârtie puteți decupa din hârtie mai groasă (de exemplu, coli de hârtie kraft de 300 g/mp) frunze (mai mici sau mai mari) pe care se pot aplica elemente decorative simple – puncte, linii, etc cu markere acrilice albe. Contrastul dintre nuanța kraft și albul opac al unui marker acrilic va fi de un maxim efect, o idee de decorațiuni de toamnă din hârtie perfectă pentru câteva ore de relaxare în familie.
Colajele de sezon pot fi și ele idei bune de pus în practică – citește articolul despre colaje pentru a te inspira referitor la această tehnică dar și pentru a afla care sunt materialele necesare.
Decoratiuni de Craciun din hartie

Dacă obișnuiești să lucrezi alături de copilul tău decorațiuni de Crăciun din hârtie, știi deja că se pot obține ornamente inspirate și frumoase din doar câteva materiale. Ornamentele de Crăciun din hârtie pot fi decorate cu un acrilic mat auriu sau argintiu (există și markere de acest tip, mai ușor de aplicat) sau cu glitter.
Iată o idee de decorațiuni Craciun din hârtie – folosește un carton alb cât mai gros, pe care trasează schița unui fulg de nea. Folosește cutter-ul pentru a decupa forma conform schiței și în doar câteva minute, fulgul tău este gata. Dacă vrei să faci ornamente pentru brad de acest tip, trebuie doar să lipești o agățătoare fulgului.
Modelele de decorațiuni de Crăciun din hârtie pot fi și mai mari, cum este steaua din imagine. Acest tip de model poate fi realizat prin utilizarea unei ștampile decorative (cu un model potrivit sărbătorii) pe o coală mai mare de hârtie. După ce pliezi hârtia în modelul de tip evantai, pattern-ul realizat cu ștampila va ieși în evidență și vei obține astfel un ornament de Crăciun din hârtie ieșit din comun.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

Fise de colorat pentru copii

Printre activitățile practice sau de arts & crafts recomandate copiilor se numără și coloratul – de la primii pași în utilizarea diverselor instrumente sau tipuri de culori (creioane colorate, carioci sau acuarele și guașe) până la alegerea nuanțelor preferate sau a identificării culorilor din natură, toate acestea ajută mult la structurarea creativă a unui mic artist. Iată un articol din care poți downloada fișe de colorat pentru copii cu diferite teme – trebuie doar să printezi fiecare fișă pe un A4 și sesiunea de colorat poate începe!
Dacă vrei să îmbunătățești trusa de lucru a celui mic cu un set nou de creioane colorate, iată câteva sugestii:
În categoria de creioane colorate pentru copii de pe ProfiArt.ro găsești unele din cele mai bune seturi de creioane, de la Faber Castell

set de creioane colorate cu ascuțitoare
set de 10 creioane colorate metalizate (recomandate pentru un bloc cu hârtie neagră - citește aici mai multe recomandări)
set creioane triunghiulare Children of the World
set de creioane cerate retractabile Twist
set de creioane colorate de acuarelă cu pensulă

Descoperă aici toate seturile de creioane colorate pentru copii
Dacă copilul tău are o vârstă mai mare și vrei să-i oferi niște creioane de studiu, potrivite pentru lucrări mai sofisticate, poți încerca creioanele Goldfaber de la același producător.
Animale de colorat
Prima fișă, cu animale de colorat, este ideală atunci când vrei să contribui la îmbunătățirea cunoștințelor celui mic despre animale. Pădurea este plină de animale de colorat și copilul tău va descoperi o vulpe, arici, un papagal, dar și o bufniță și broscuțe, pe măsură ce colorează fișa de colorat de mai jos.
DOWNLOAD fișă cu animale de colorat
A doua imagine din această serie de planșe de colorat cu animale este o imagine în care se pot desena fluturi, un tigru dar și papagali – pe lângă vegetația abundentă a junglei.
DOWNLOAD planșă de colorat cu animale din junglă
Citește și articolul despre ce nu trebuie să-ți lipsească din trusa de activități practice pentru copii!

Cea de-a treia planșă pe care o poți downloada din acest articol este un desen cu un iepure. Acest desen iepure și ouă de Paște poate fi foarte bun pentru o activitate în care copilul colorează felicitări pentru această sărbătoare.
DOWNLOAD iepure de colorat
Inimă de colorat
O fișă de colorat cu multe elemente – inimă de colorat sau alte elemente specifice Valentine's Day.

DOWNLOAD inimi de colorat
Cristale – fișa de colorat

O altă propunere de fișă de colorat este cea cu cristale. O fișă indicată mai ales atunci când copilul tău are o experiență mai mare la desen și poate exersa umbre sau zonele strălucitoare ale unui cristal.
DOWNLOAD cristale de colorat
Fise de colorat de Craciun
Dacă vrei să colorezi alături de cel mic felicitări pentru cei dragi, de Crăciun, iată două idei – o fișă de colorat cu reni și o planșă de colorat cu un brad de iarnă și cadourile așezate sub el.
 
Pentru a obține felicitări, printează planșele în format mai mic, pe o hârtie mai groasă sau pe un carton alb.
DOWNLOAD plansa de colorat brad de Crăciun
DOWNLOAD fișă de colorat cu reni
Ai nevoie și de alte idei pentru activitățile arts & crafts ale copilului tău? Citește și articolul cu lucruri simple din hârtie pe care le pot realiza copiii.
Felicitări de colorat
Iată două idei de felicitări de colorat cu spații libere, în care se pot scrie mesaje pentru sărbătorit.

DOWNLOAD felicitare carte

DOWNLOAD felicitare cu flori și frunze
Sursa foto – FaberCastell.com
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

Rechizite pentru scoala: descopera reducerile Back to school la ProfiArt!

Anul acesta, te așteptăm cu idei bune, recomandări și reduceri la materialele de pictură pentru copii și rechizitele necesare pentru un nou an de școală, în campania Back to school! Pe ProfiArt.ro și în magazinele fizice ProfiArt din București ai la dispoziție tot ce ai nevoie pentru lista de rechizite de la școală. De la seturi de acuarele produse de cele mai bune branduri de materiale de artă până la modele de stilouri realizate special pentru copii, penare, caiete și blocuri de desen, truse de geometrie, carioci, creioane colorate și ghiozdane cu design inedit, le găsești pe toate la noi!
Lista de rechizite pentru școală – care sunt cele mai importante produse?

Stilou pentru școală
Indiferent de clasa în care trece copilul tău, unul din cele mai importante produse din lista rechizite școală este stiloul. Un stilou bun va contribui la dezvoltarea unei scrieri frumoase – penița va aluneca pe hârtie doar când este ținută într-un anumit unghi, ceea ce contribuie la precizie și la exersarea motricității fine. Mai mult, atenția necesară scrierii cu stiloul este un antrenament excelent, mai ales atunci când copilul tău de-abia învață să scrie.
Scrierea de mână este considerată a fi un proces extrem de complex, implică formarea de legături sinaptice și va antrena centrii limbajului, memoria vizual motorie dar și mușchii mâinii și a degetelor.

Un stilou pentru școală de calitate ar trebui să aibă următoarele trăsături:


peniță rezistentă;


design ergonomic, potrivit pentru o mână mai mică și cu aderență bună, cu minimizarea riscului de alunecare;


rezerve ușor de încărcat și o metodă simplă de a verifica nivelul de cerneală din rezerva echipată, de tipul fereastră în corpul stiloului;


formă versatilă, potrivită și pentru mâna dominantă stângă;


Iată câteva idei de stilouri pentru școală de la Faber Castell și Lamy:
Scribolino – un stilou cu formă ergonomică, care permite aderența relaxată a mâinii, potrivit și pentru stângaci;
Vario – stilou cu capac și corp anti-alunecare (nu va aluneca de pe birou) și zonă grip cauciucată pentru o prindere bună;
ABC – un stilou din lemn de arțar, cu zone grip din cauciuc și peniță din oțel inoxidabil șlefuit, cu o duritate foarte mare (ceea ce face aproape imposibilă despicarea peniței atunci când e apăsată pe hârtie). Se poate lipi o etichetă cu nume, pe capac;
Blocuri de desen și caiete pentru școală
Caietele și blocurile de desen au și ele un rol important – o hârtie de calitate va contribui în mod pozitiv la plăcerea copilului de a scrie sau de a picta. Hârtia care absoarbe cerneala sau culoarea în mod optim și nu conține impurități reprezintă un element important în ceea ce privește calitatea unui caiet pentru școală.

Blocurile de desen oferite de producători care au în portofoliu și blocuri pentru artiști sunt o garanție pentru o calitate foarte bună pentru viitoarele desene și picturi ale copilului tău. De exemplu, blocurile de desen de la Canson conțin o hârtie fără acid (deci mai rezistentă pe termen lung), care se va comporta perfect la întâlnirea cu acuarela sau tempera.
Iată trei idei de blocuri de desen sau pictură pentru copii de la Canson:
Bloc Canson Toucan pentru desen (la reducere Back to School) - blocul conține 16 file, 120g/mp sau 160 g/mp. Hârtia este albă, granulată, pentru desen; ideală pentru schițe executate în creion, cărbune sau acuarelă, cu o suprafață rezistentă la ștersături și corecturi multiple.
Bloc Canson XL Aquarelle – gama XL de blocuri pentru pictură și desen este dedicată elevilor și studenților, cu un raport calitate preț optim și o compoziție gândită special pentru procesul de învățare, care necesită un consum mai mare. Hârtia nu conține acid și are o granulație fină.
Blocuri Graduate – o altă gamă dedicată începătorilor și mai ales elevilor și studenților care fie urmează cursurile unui liceu de arte, fie sunt cu adevărat pasionați de desen și pictură. Există blocuri disponibile pentru fiecare tehnică iar hârtia nu conține acid sau înălbitori optici.
Acuarele pentru elevi – inspirate din culorile dedicate artiștilor profesioniști
O culoare de calitate, în lumea artiștilor, este o culoare bogată în pigment, intensă și care rămâne saturată chiar și după uscare. Chiar și la nivelul unui elev de clasă primară sau de gimnaziu, care face primii pași în pictură, experiența la lucru va fi cu mult mai plăcută dacă prima întâlnire cu ideea de culoare are loc alături de un set de acuarele de foarte bună calitate.

Acuarelele pentru copii din oferta noastră sunt oferite de mărci care produc în primul rând culori profesionale, pentru artiști și oferă și game de studiu, apreciate datorită costului bun și a calității ridicate.
Iată câteva idei de culori – acuarele, guașe sau tempera, pe care le găsești la reducere în campania noastră de Back to School:
Set de 12 acuarele Studio Pebeo – culori profunde, transparente, recomandate pentru începători (elevi și studenți) dar preferate chiar și de artiștii profesioniști;
Set 12 guașe Studio Pebeo – un set oferit de Pebeo, producător francez de materiale de artă și hobby, care conține culori opace, foarte pigmentate și rezistente;
Guașe Primacolor – culori vii, intermixabile, cu uscare uniformă;
Acuarele cu miere – delicate și luminoase, cu o cutie a cărui capac poate fi utilizată ca paletă. Acuarelele cu miere sunt sigure pentru pielea copilului și se spală cu apă de pe majoritatea suprafețelor;
Alături de un set de culori pentru școală, vei mai avea nevoie de pensule rezistente, pahar pentru apă și paletă (dacă setul nu conține deja o paletă pentru amestecul culorilor).
Trusă de geometrie
În funcție de clasa în care intră copilul tău, vei avea nevoie de câteva elemente de geometrie – găsești la preț redus, în campania noastră de Back to school raportor, set de echere, set piese de geometrie și set desen tehnic, dar și riglă și compas cu reglare rapidă.
Dacă ești în căutarea unui alt tip de trusă geometrie pentru școală, nu uita să verifici și categoria noastră de desen tehnic, unde vei găsi truse și instrumente de pe lista de rechizite pentru o clasă de arhitectură la liceu, de exemplu.

Carioci, markere și creioane colorate – rechizite școlare
Alege din oferta noastră carioci, markere sau seturi de creioane colorate cu cei mai buni pigmenți pentru elevi, de la producători cunoscuți în lumea artei, cum ar fi Faber Castell sau Koh-I-Noor.
Penare pentru școală
Penarul este și el un element important în lista de cumpărături pentru noul an școlar. Poți alege un penar la preț redus, parte din campania de Back to School, cum este penarul Sensebag, premiat pentru design la Reddot și fabricat dintr-un material textil lavabil și extrem de rezistent.

În același timp, te invităm să descoperi și categoria de ghiozdane și penare, unde ai la dispoziție modele versatile și extrem de rezistente.

Ce mai ai pe lista de rechizite?

În funcție de clasa în care trece copilul tău, iată o listă cu celelalte produse și accesorii de care ai putea avea nevoie, pe care le poți comanda fie online fie le poți achiziționa cu o vizită într-unul din cele șase magazine ProfiArt din București.
Caiete
Radiere
Ascuțitoare
Corector pentru cerneală
Pixuri colorate
Evidențiatoare sau textmarkere
Hârtie colorată A4 (culori diferite)
Foarfece
Adeziv/ lipici
Creioane grafit
Creion mecanic și rezerve

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

10 Sfaturi de luat în considerare atunci când pictezi un peisaj cu acuarele și pensule

Pictura peisajelor utilizând acuarele și pensule este o modalitate accesibilă și captivantă de de a-ți exprima creativitatea și de a capta frumusețea naturii pe coală. Cu toate acestea, înainte de a începe să pictezi, este important să ai în vedere câteva sfaturi și trucuri care te vor ajuta să obții rezultate deosebite.

În acest articol, am selectat zece sfaturi care ți-ar putea fi de ajutor atunci când pictezi în acuarelă, fie că ești abia la început de drum sau ai mai utilizat acuarele în trecut.


Alege subiectul potrivit:

Atunci când pictezi, totul stă la latitudinea ta - mai ales subiectul picturii pe care urmează să o realizezi. Poți alege o priveliște naturală sau un colț pitoresc al orașului. Începe prin a alege un peisaj care îți atrage atenția și te inspiră. Asigură-te că peisajul selectat formează o compoziție plăcută și elemente care îți permit să explorezi diverse tehnici și efecte.




Planifică procesul artistic:
Înainte de a-ți începe pictura, fă un mic studiu de compoziție. Stabilește punctul focal al peisajului, poziționează elementele cheie și gândește-te la lumina și umbra pe care îți dorești să le evidențiezi. Planificarea prealabilă te va ajuta să ai o abordare mai structurată și rezultate mai reușite.

Începe cu un schiță ușoară:
Pentru a-ți orienta compoziția și a defini principalele forme și linii, începe cu o schiță ușoară folosind un creion sau o pensulă subțire încărcată cu o culoare deschisă de acuarelă. Această schiță inițială te va ajuta să stabilești proporțiile corecte ale elementelor și să adaugi detalii ulterior.




Aplică stratul de bază:
Pentru a crea o bază uniformă și pentru a asigura aderența culorilor, aplică un strat subțire de apă pe întreaga suprafață pe care vei picta. Acest strat de bază va ajuta culorile să se amestece mai ușor și să se întindă uniform pe hârtie. Dacă nu ai mai folosit acuarela în trecut, noi îți recomandăm un set de 24 acuarele Sonnet. Acesta îți oferă o gamă de culori îndeajuns de vastă pentru a putea crea diverse efecte în lucrările tale.

Explorează tehnica umed pe uscat:
Această tehnică implică aplicarea acuarelelor pe hârtie uscată. Folosește pensulele încărcate cu apă pentru a amesteca și a aplica culorile în strat subțire. Poți adăuga culori mai intense sau mai închise pe măsură ce avansezi, creând astfel adâncime și detalii picturii.

Experimentează cu tehnica umed pe umed:
Pentru a crea un efect inedit de combinare a culorilor, poți utiliza tehnica umed pe umed. Umezește hârtia cu apă înainte de a aplica acuarelele, astfel încât culorile să se întindă și să se amestece în mod natural, creând un efect de fluiditate a compoziției. Poți adăuga mai multă apă sau acuarelă pentru a controla gradul de suprapunere a culorilor.

Folosește pensulele potrivite:
Pentru a obține rezultate precise și variate, alege pensulele potrivite în funcție de nevoile tale artistice. Pensulele mai mici și subțiri sunt ideale pentru detalii fine, în timp ce cele mai mari și cu fire mai groase sunt potrivite pentru acoperirea rapidă a unor zone mai mari. Noi îți recomandăm un set de 8 pensule asortate (https://www.profiart.ro/set-8-pensule-asortate-pebeo-951160-4716.html), pentru a te bucura de toate avantajele și tehnicile dorite.




Folosește contrastul și valorile:
Pentru a crea profunzime și dramatism în peisajul tău, acordă atenție contrastului și valorilor. Adaugă umbre și lumină în mod corespunzător pentru a evidenția elementele cheie din compoziția ta. Iluminarea corespunzătoare poate oferi o notă de realism lucrării tale finale.

Lasă loc pentru imaginație:
Nu uita că nu este necesar să pictezi în mod realist cu strictețe. Permite-ți să îți folosești imaginația și creativitatea pentru a adăuga elemente sau detalii care îți plac, chiar dacă acestea nu sunt fidele realității. Explorează culorile și formele într-un mod personal, fără a te simți limitat de realism sau „corectitudine”.

Exersează și explorează:
Nu uita că pictura este un proces continuu de învățare! Exersează în mod regulat și explorează diferite tehnici, subiecte și stiluri pentru a-ți dezvolta abilitățile artistice. Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei descoperi noi modalități de a-ți exprima viziunea artistică. Și, ca o mică provocare din partea echipe ProfiArt: dă o șansă picturii plein air! Poate fi o experiență care te poate încuraja să ieși din zona de confort și să îți perfecționezi abilitățile artistice.



Dă-ți voie să experimentezi cât mai mult atunci când vine vorba de picturile în acuarelă. Iar peisajele reprezintă un subiect perfect, atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști. Ține minte că întotdeauna există loc pentru noi informații, tehnici și sfaturi, mai ales în domeniul artelor. Nu uita să te distrezi și să îți explorezi propriul pe parcursul procesului artistic!


Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube dar și în magazinele din București! 
Share

Tehnici creative cu acuarele pentru școlari

Atunci când vine vorba de arta pentru copii, nimic nu se compară cu magia acuarelelor. Tehnicile creative care pot fi utilizate cu ajutorul acuarelelor îi vor ține ocupați pe micii școlari și îi vor încuraja să-și dezvolte abilitățile artistice și să exploreze lumea captivantă a culorilor și texturilor.

În acest articol, vom explora diverse tehnici cu acuarele care pot fi puse în practică și de părinți, în weekend sau în serile din timpul săptămânii, dar și de pofesorii care își doresc să aducă ceva proaspăt în timpul orelor.




Înainte să pornim la drum, este necesar să aveți toate materialele necesare la îndemână. În acest caz vorbim de un set de pensule calitativ, acuarele și un bloc de desen. Noi vă recomandăm Setul de Acuarele cu Miere "I am an artist" de la Nevskaya Palitra . Acesta conține 12 culori vibrante, fiecare realizată cu miere, ceea ce nu doar conferă acuarelelor o consistență mai fină, ci și le face mai plăcute în utilizare. Mirosul subtil de miere poate transforma experiența artistică într-un moment plin de bucurie și creativitate. Setul de pensule sintetice Pebeo, disponibil pe Profiart.ro, conține trei dimensiuni diferite: 3, 2 și 6. Această varietate îi permite copilului să experimenteze cu linii subțiri și detalii fine, dar și cu suprafețe mai mari.


Blocul de desen este și el esențial pentru a face pictura un moment plăcut pentru cei mici. De aceea trebuie ca hârtia lui să fie rezistentă la ștersături și foarte fină. Noi vă recomandăm Bloc lipit pentru acuarela 12F 200 g/mp Sonnet.



Desen cu Monturile Pumnului

Această tehnică simplă implică folosirea mâinilor pentru a crea desene interesante. Invită copilul să își aplice pe pumn acuarelele și să deseneze pe toată suprafața hârtiei. Copilul poate colora foaia de sus până jos prin presiune din loc în loc. Aceasta este o modalitate distractivă de a încuraja motricitatea fină și de a dezvolta imaginația.





Ștampile din Carton

Pentru a adăuga textură și modele captivante lucrărilor lor, copiii pot crea ștampile simple din carton. Decupează forme diferite din carton și le scaldă în acuarelă. Ulterior, le pot aplica pe hârtie pentru a crea linii și modele precise: pătrate, cercuri, linii drepte, fâșii subțiri, steluțe sau inimi. Această tehnică poate fi o modalitate excelentă de a explora conceptul de repetiție și de a crea compoziții interesante.




Culori în relief cu sare

Pentru a crea această tehnică de pictură, desenați cu o carioca groasă un desen simplu: o floare, un ursuleț, un soare și nori. Peste conturul desenului, aplicați aracet sau lipici, iar apoi presărați sare. În timp ce sarea și lipiciul se amestecă, pregătiți un mix de apă și culori acrilice. După ce excesul de sare este îndepărtat de pe hârtie, începeți să pictați cu acuarelele dorite peste relieful creat de sare. Sarea va absorbi apă și culoare, creând texturi unice.




Tehnica picăturilor

Picură picături mici sau mari de apă pe hârtie. Apoi aplică culori în zona umedă creată de picături. Culoarea se va răspândi în mod imprevizibil, creând efecte interesante.




Tehnica șervețelului

Aplică culorile pe hârtie, iar apoi așează cu grijă un colț de șervețel de hârtie umed pe pictură și presează ușor. Când îndepărtezi șervețelul, acesta va lua cu el parte din vopsea, dezvăluind modele și texturi.





Încurajează-i pe copii să experimenteze cu aceste tehnici și să-și dezvolte propriul stil artistic. Alege calitatea acuarelelor și a pensulelor pentru a asigura celor mici o experiență artistică plină de satisfacții. Prin aceste tehnici simple și captivante, poți ajuta copiii să-și dezvolte creativitatea, să-și îmbunătățească abilitățile și să creeze opere de artă unice, pline de personalitate.




Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!