Aerografiere

Aerografiere


Aerografierea este o tehnica a artei vizuale – instrumentul principal pentru aceasta tehnica este aerograful, un pulverizator de vopsea. Pistolul de vopsit poate fi folosit in mai multe domenii – pictura, bodypainting sau chiar in domeniul make-up-ului. 


Exista mai multe tipuri de vopsea pentru aerograf si este recomandat sa te informezi riguros inainte de a alege o culoare aerograf de la o anumita marca, pentru a afla cum se comporta acel tip de culoare in timpul lucrului.


In categoria de aerografiere ProfiArt gasesti si componente airbrush – compresoare, diferite modele de airbrush-uri/ pistol aerograf, seturi de ac si duza potrivite pentru un aerograf dar si mai multe variante de kit aerografiere, care de obicei contin tot ce ai nevoie pentru a incepe sa lucrezi – aerograf, compresor, culori de baza potrivite pentru toate suprafetele, furtun de aer, unitate de alimentare, unelte de curatat.


Cum alegi un pistol aerograf/ airbrush


Daca esti incepator in arta aerografica, e recomandat sa te indrepti catre un airbrush mai simplu, care nu necesita un buget foarte mare. Un asemenea model este airbrush-ul cu actiune dubla de la Nevskaya Palitra, care are o duza de 0.3 mm si este usor de utilizat.


Iata cateva idei pentru a te antrena cu un aerograf – incearca sa pulverizezi puncte cu diametre diferite pe o foaie de hartie, tinand pistolul de vopsit la distante diferite de tinta. Apoi, poti trece la linii – traseaza linii subtiri si groase, incercand sa pastrezi grosimea acestora dar si densitatea. De-abia apoi e recomandat sa treci la realizarea formelor dorite, după ce te-ai antrenat si controlezi bine aerograful.