Tutorial: gogoși glazurate, pictate cu cerneală acrilică

Tutorial: gogoși glazurate, pictate cu cerneală acrilică
Share
Culorile acrilice lichide sunt din ce în ce mai apreciate de ilustratori, datorită versatilității lor – pot fi privite în mod clasic sau pot fi utilizate pentru a obține efecte de acuarelă, în lucrări de lettering. Tanja Geier, graphic designer și ilustrator care locuiește în Germania, ne arată care sunt pașii de urmat pentru a picta gogoși glazurate, folosind cerneală acrilică Akademie, de la Schmincke.

Materiale necesare

Pasul 1 - schița

Mai întâi, schițează cele patru forme de gogoși cu ajutorul unui creion. Poți construi forma gogoșilor cu câteva cercuri, detaliu care te ajută să păstrezi perspectiva și să definești forma de bază. Apoi, e mult mai ușor să aplici culorile pentru glazură și alte detalii mai fine.

Pasul 2

Înainte de orice, agită bine recipientele de culoare. Pune câteva picături de titanium white și light ochre pe paletă și amestecă cele două culori, cu ajutorul unei pensule umede. Vei obține un ton perfect pentru baza gogoșilor. Este recomandat să începi cu tonul cel mai deschis și apoi să construiești umbrele, folosind un amestec din care să rezulte un ton mai închis.

Pasul 3

Pentru această etapă, ai nevoie de cerneală acrilică Vandyke brown. Pune câteva picături pe paletă și colorează întreaga suprafață a gogoșii cu ciocolată. Poți aplica zonele luminoase cât culoarea este încă umedă, aplicând un ton maro deschis. Dacă aplici acest ton cât încă nuanța închisă este umedă, culorile se vor combina frumos pe hârtie. În această etapă, e important să fii cât se poate de atent la plasarea corectă a luminii și a umbrelor – regiunile în care gogoșile se suprapun vor avea mereu cea mai închisă culoare.

cum sa aplici cerneală acrilică Schmincke

Pasul 4

Curăță bine pensulele și pune câteva picături de magenta și cyan pe paletă. Se continuă cu glazurile. Din nou, începe cu cea mai deschisă tonalitate – o vei obține fie prin diluarea cu apă a culorii, fie prin amestecul acesteia cu alb.

Lucrează strat cu strat, de la deschis la închis și evită regiunile în care vei aplica alte culori. În cazul de față, gogoașa din partea de sus va avea o glazură de vanilie și culoarea utilizată este obținută prin amestecul light ocre cu titanium white.

Pasul 5

După ce regiunile în care ai aplicat culorile sunt bine uscate, te poți concentra pe detalii. E important aici să folosești o pensulă mai subțire. Alege 3 sau 4 culori puternice și pictează elementele decorative de pe suprafața gogoșilor. Adaugă o linie de sos de ciocolată pe gogoașa din partea de sus și – conform inspirației – elemente decorative în formă de stea sau sprinkles simple. Gogoșile glazurate sunt gata și pot fi puse în ramă.

cerneală acrilică Akademie

Cerneală acrilică Akademie de la Schmincke

  • Culori fără cadmium, în recipiente cu pipetă, de 50 ml
  • Pigmentare, culori și numerotare identică cu gama de culori acrilice Akademie (compatibilitate perfectă)
  • Se agită înainte de utilizare
  • Devin rezistente la apă după uscare
  • Se aplică cu pensula, pipeta, liner sau airbrush (duze de la 0.3 mm)
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook Instagram si YouTube dar și în magazinele din București!