Mediumuri / Adezivi / Patine

Mediumuri / Adezivi / Patine

In aceasta categorie gasesti mediumuri, vernisuri, patine, modele de pasta cerata, primere si grunduri, solventi si diluanti, substante pentru transferul imaginilor, adezivi, paste de aurire sau patine cu efecte speciale.


Mediumuri
In aceasta categorie, poti sa te informezi asupra diferitelor trasaturi ale mediumurilor din oferta ProfiArt. In general, un medium are calitatea distincta de a subtia culoarea (ex. o vopsea acrilica pe care vrei sa o folosesti pentru un proiect de pouring) fara insa a-i modifica culoarea. Un medium bun va pastra intensitatea culorii acrilice si ii va mari timpul de uscare.


Vernisuri
Vernisurile sunt substante cu care poti practic sigila lucrarea, dupa ce culorile si detaliile sunt bine uscate. Folosirea unui strat de vernis pe o lucrare creativa ii va mari durata de viata si uneori va accentua intensitatea culorii acrilice (sau de alt tip) folosite. Fiecare produs are specificul sau, exista in oferta de vernisuri inclusiv lacuri transparente, vernisuri speciale pentru acrilic, vernis cu efect antichizant, vernis pentru ceramica si piatra, vernis de crapare, vernis de crapare bicomponent, vernis acrilic mat sau cristal glaze sau chiar vernis glitter, satinat sau lac spray protector.


Patine
Patinele sunt substante care adauga efecte interesante unui proiect handmade creativ. Exista patine care vor adauga un efect de antichizare (de exemplu patina de antichizare pentru tehnica servetelului), un efect de rugina, dar si seturi oxidanti si pudra aurie.