Markere si accesorii Copic

Markere si accesorii Copic

Markere Copic


Markerele Copic, cunoscute de artisti din intreaga lume pentru calitatea exceptionala, sunt produse de origine japoneza, disponibile in 358 culori (culori pe baza de alcool), fiind reincarcabile cu rezerve standard de culoare. Rezervele de culoare pot fi mixate pentru realizarea nuantelor dorite de artist, iar markerele goale (disponibile in oferta) sunt special realizate pentru acest scop.


Abundenta culorilor dar si modelele speciale si trasaturile specifice din design-ul unui marker Copic ofera posibilitati de expresie excelente, care sunt apreciate din ce in ce mai mult in ultimii ani, la nivel mondial. Unul din cele mai apreciate modele de markere Copic este modelul cu doua varfuri – fiecare capat al markerului are un varf, unul clasic de marker si altul care seamana cu cel al unei pensule.


Cu markerele Copic, expresivitatea lucrarii tale este garantata. Exista si seturi de markere Copic, cu 12, 36 sau 72 de culori dar iti poti cumpara si markere Copic la bucata si astfel iti realizezi propriul set Copic, in functie de culorile pe care le folosesti cel mai des.


In categoria de markere Copic ProfiArt gasesti seturi Copic, blendere Copic Ciao, multilinere, rezerve de cerneala Copic, varfuri de schimb Copic dar si seturi manga copic tonuri de piele (seturi cu o popularitate in crestere), marker copic sketch, set de aerografiere Copic si markere Copic wide.

Articole
Share

Markere Copic – exercitii pentru incepatori


Cunoscute în întreaga lume pentru calitatea ireproșabilă și pentru design-ul inovativ, markerele Copic sunt folosite de către designeri, artiști, arhitecți sau profesioniști din diverse domenii creative (design interior, design de obiect sau design vestimentar și nu numai). Reîncărcabile și disponibile în două game principale – Ciao și Sketch care conțin sute de nuanțe, un set de markere Copic sunt instrumentele la care apelezi atunci când vrei un rezultat perfect.

Acest articol este destinat începătorilor, indiferent de vârstă, persoanelor pasionate de colorat, celor care vor să își clarifice detalii legate de blending, aplicarea umbrelor sau de obținerea profunzimii prin tehnicile de colorare dar și profesioniștilor care vor să folosească markerele Copic la întregul lor potențial.

Cu ce markere să începi?

Cea mai bună variantă de set cu care să începi este setul de 12 culori de bază de markere, mai ales dacă ești la început cu tehnicile de desen, ilustrație sau design. Astfel te vei familiariza cu felul în care poți folosi markerele și vei testa diferite combinații de culori în desenele tale.



Set markere Copic Ciao - 12 culori de bază
Dacă alegi un set de 12 culori de bază Copic Ciao, ai la dispoziție varianta mai ieftină (gama Ciao a fost realizată pentru a îndeplini și nevoile creativilor care nu au nevoie de un instrument atât de sofisticat cum este markerul Sketch) a Copic și vei avea 12 markere care se pot reumple, pe care le poți folosi ani de zile. Culorile vibrante sunt potrivite pentru tot felul de ilustrații, pentru artă grafică sau pentru design-uri sau proiecte handmade inovative.



Lucrare premiată cu premiul juriului la Copic Award 2017, realizată de Tarsio Allonso (Brazilia)

Dacă deja ești la un nivel profesionist în ceea ce privește ilustrația sau design-ul, este recomandat să începi cu un set de markere Sketch (culorile de bază).

Față de setul Copic Ciao, markerele Sketch au două vârfuri dar poți adăuga și alte vârfuri, cum ar fi Medium Broad nib și cel Super Brush. Aceste variante îți oferă posibilitatea de a alterna liniile de precizie cu o colorare eficientă a regiunilor mai mari din lucrare. Poți instala inclusiv vârful Medium Round sau sistemul Airbrush.

5 exerciții pentru începători

Un video în care vei afla cum să combini 2, 3 sau mai multe culori, cum folosești o nuanță de gri pentru a aplica umbre într-o lucrare dar și mai multe stiluri de a aplica 2 sau 3 culori.



Darlene îți explică în acest tutorial cum să-ți alegi gama de culori și cum să aplici culorile (și în ce ordine) pentru a colora o brioșă.



Un alt exercițiu – folosind un șablon, poți folosi un multiliner de la Copic și culori pentru a lucra la un card pe care îl poți dărui sau chiar înrăma la final.



 

Principalele beneficii ale unor markere Copic:


sunt reîncărcabile, deci le vei putea folosi timp îndelungat
fiindcă sunt markere pe bază de alcool, atunci când culoarea este încă umedă pe hârtie, poți realiza diferite efecte – layering, rendering, blending
gama imensă de culori îți permite să lucrezi cu tonurile de culoare la un nivel superior – umbrele, profunzimea și dimensiunea dintr-o lucrare vor fi astfel foarte fine
disponibile la set dar și în varianta individuală


Tips & tricks

Înainte de a colora pe orice tip de hârtie, ar trebui să testezi markerele pe o bucățică mică de hârtie, să vezi cum reacționează hârtia și dacă absoarbe în mod eficient culoarea din marker. Ai grijă să ai, în cadrul acestui mic test, câteva straturi de hârtie sub foaia pe care lucrezi, pentru a nu risca să pătezi masa.

Dacă lucrezi la o lucrare mixed media, nu aplica liniile markerelor Copic decât după ce restul culorilor s-au uscat foarte bine.

În general, ca și principiu de aplicare a culorii cu markerele Copic, e bine să aplici întâi culoarea cea mai deschisă și să continui, gradual, până la cea mai închisă nuanță pe care vrei să o aplici. Dacă nu respecți această ordine, îți va fi mult mai greu să corectezi eventualele greșeli – dacă începi cu cea mai închisă culoare.



Același principiu este recomandat și dacă vrei să creezi un efect de blending a culorilor – aplici cele două culori în regiuni separate iar în zona intermediară, pornești cu culoarea cea mai deschisă și aplici culoarea până obții efectul dorit.

Mai poți obține un efect interesant și dacă tratezi culoarea din marker ca o culoare de acuarelă. Folosește un marker pentru a colora o bucată de plastic. Cerneala nu va fi astfel absorbită și va rămâne la suprafața plasticului. Apoi, folosește un alt marker (vârful tip pensulă) și atinge culoarea anterioară. Vârful va prelua un pic din prima culoare și atunci când aplici culoarea pe hârtie, vei vedea combinația de culoare.

Markere Copic: Blender

Blenderul Copic este un marker care conține același tuș care se regăsește în toate markerele copic dar fără culoare. Pentru a ajuta efectul de blend – poți aplica mai întâi cerneala fără culoare din blender și apoi culorile, dar înainte ca tușul blenderului să se usuce. Rezultatul va fi mult mai fin.

Mai poți folosi Blenderul pentru a deschide o culoare deja aplicată în anumite regiuni, pentru a crea efectul de gradient către alb, pentru a-ți repara eventualele greșeli de aplicare a culorii, pentru a adăuga textură și pattern-uri și pentru a lucra marginile unui obiect/ ale unei regiuni din desen.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube dar și în magazinele din București!

Share

Cum se deseneaza personaje manga cu markere Copic

Dacă ai un talent la desen pe care vrei să ți-l dezvolți și ai căutat măcar o dată pe net “how to draw manga”, acest articol e pentru tine. Descoperă mai jos tutoriale video, din care vei afla care sunt pașii exacți pentru a colora un personaj din desene manga cu markere Copic, dar și care sunt codurile de culoare a markerelor Copic Sketch sau Copic Ciao cu care vei obține tonurile perfecte de piele sau păr pentru desenele tale în stil manga.
Materiale necesare pentru a desena personaje din manga
Poți utiliza orice tip de culoare pentru a colora personaje din desene manga, dar unele din cele mai populare tipuri de culoare pentru acest stil este reprezentat de markerele Copic. Aceste markere sunt cu cerneală pe bază de alcool, au pigmenți intenși si sunt considerate a fi cele mai bune markere grafice din lume.

Markerele Copic sunt produse în Japonia și fiecare gamă (markere Copic Sketch sau markere Copic Ciao) conține sute de culori pe care le poți folosi pentru a realiza cele mai frumoase personaje manga.

E important să știi că nu orice tip de hârtie te va ajuta să obții cele mai bune rezultate cu markerele pe bază de alcool. Atunci când alegi un bloc de hârtie pentru acest tip de markere, ai la îndemână o hârtie specială, care are la suprafață un strat suplimentar, cu rolul de a menține cerneala pe bază de alcool la suprafață. În caz contrar – dacă folosești o hârtie pentru acuarelă, de exemplu, cerneala va intra foarte repede în fibra acesteia și rezultatele, mai ales atunci când vrei să obții gradienți sau blending de culori, vor fi mai slabe.
Tutoriale desene manga sau manga drawing
 




Recomandări pentru desenele în stil manga
După cum poți vedea în tutorialele de mai sus, pentru desenul unui personaj din desene manga, e foarte important să exersezi felul în care aplici umbrele. Acest detaliu foarte important va oferi desenului final un aspect mult mai bun, mai ales dacă surprinzi corect volumul regiunilor din lucrare.

Pentru a combina nuanțele exacte de piele, poți să ai la îndemână un set copic pentru tonuri de piele. Dacă preferi să îți achiziționezi markerele la bucată, e bine să știi că regula de aur este să alegi aceleași prime două cifre dintr-un cod de culoare și a treia cifră să fie apropiată cu 2-3 unități de cealaltă culoare. În acest fel, pentru zone mai delicat de colorat, cum ar fi umbrele de pe figura unui personaj, te asiguri că ai la îndemână culorile potrivite.
Dacă vrei să colorezi personaje manga cu markere Copic, nu e neapărat necesar să ai la îndemână multe markere. Poți începe cu un ton de piele, un marker potrivit pentru culoarea părului și o culoare pentru hainele personajului. Dacă ai un blender Copic, vei putea obține câteva efecte interesante pe hârtie și cu puțină tehnică, vei avea un rezultat foarte bun.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

Te invitam la COPIC AWARD 2022!

Competiția Copic Award e una din cele mai așteptate competiții artistice anuale și este deschisă tuturor participanților, indiferent de vârstă, experiență sau locație. Anul acesta, poți să-ți înscrii lucrarea la competiția COPIC începând cu 1 iulie 2022 (până pe 15 septembrie), juriul este format din designeri și ilustratori din Japonia cu expertiză diversă, iar premiile, extrem de atractive. Pentru a nu limita imaginația sau preferințele artiștilor, competiția nu are o anumită temă, singura condiție de participare fiind utilizarea produselor Copic în realizarea lucrărilor.
Cine a câștigat COPIC AWARD 2021?
Anul trecut, au existat peste 5000 de lucrări înscrise în competiție, din 94 de țări iar lucrările au fost surprinzătoare: de la tehnicile inedite (de la ilustrații manga până la artă fluidă, realizată cu cerneala Copic), conceptele ieșite din comun până la entuziasmul participanților au fost doar câteva din trăsăturile competiției, observate de juriul format din designeri, profesori de artă sau ilustratori din Japonia.

50 de lucrări au intrat în finală, din care au fost alese acele artwork-uri care au demonstrat juriului o tehnică de utilizare a markerelor Copic excelentă, dar și concepte expresive, care au transmis multă emoție.
Urmărește clipul pentru a vedea impresiile și observațiile juraților COPIC de anul trecut dar și motivele pentru care au ales anumite artwork-uri și detalii referitoare la tehnici și ideile reprezentate, din partea artiștilor care au avut lucrări câștigătoare.

În 2021, Future Generation Prize a ajuns în România!
Maria Bădescu, o tânără artistă, de doar 15 ani, a impresionat juriul COPIC prin imaginația și prin tehnica demonstrată în lucrarea înscrisă în competiție.

Dacă vrei să afli mai multe despre stilul de lucru al Mariei, te invităm să citești și acest interviu.
COPIC AWARD 2022 – componența juriului
În fiecare an, juriul Copic Award are o componență diversă, care acoperă expertize diferite – de la artiști manga la profesori de artă, designeri sau curatori. Iată componența juriului de la ediția de anul acesta al competiției COPIC:
HIKARU ICHIJO - ilustrator

Ichijo a început să lucreze ca ilustrator în 2018. Ilustrațiile apar astăzi în cărți, reclame sau design de produs. Folosind tehnici ce au ca bază tehnologia de print pentru a explora expresivitatea culorii, artista construiește imagini curajoase ale unor figuri feminine, cu o estetică pop contemporană fresh. Alege să nu le reprezinte fețele, eliberând personajele de judecata bazată pe standardele schimbătoare ale frumuseții.
Site/ Twitter/ Instagram
KOTA NEZU - designer

Nezu a lucrat ca designer pentru Toyota Motor Corporation înainte de a-și deschide propria firmă de design, în 2005, numită Znug Design. A fost implicat în dezvoltarea motocicletei electrice secOO, a robotului LOVOT, a mașinii concept Toyota și a multor alte produse. Nezu este și în juriul Good Design Award 2014 – 2021 și a scris mai multe cărți despre design și comunicare.
Site/ Twitter
KAZUTOSHI OSHIMOTO – profesor și artist

Oshimoto e profesor asociat la facultatea de Fine Arts, departamentul de design din cadrul Universității de Arte din Tokio. Este activ și ca artist, participând la expoziții individuale sau de grup.
KIMURA ERIKO - curator

Kimura este curator la Muzeul de Artă Yokohama din anul 2000 și a lucrat în coordonarea Yokohamma Trienalle 2020. Ariile sale de interes includ arta contemporană, sculptură, fotografie și artă video, artă experimentală, performance și teoria culturii contemporane. O expoziție la care a lucrat de curând este "HANRAN: 20th-Century Japanese Photography" de la Galeria Națională a Canadei în 2019.
YUKI SUETSUGU – artist manga

Suetsugu e o artistă manga foarte cunoscută, mai ales pentru seria manga Chihayafuru, publicat de Kodansha. Începând cu septembrie 2021, au fost publicate 47 de volume din seria artistei, cu peste 27 de milioane de copii vândute. Seria a fost adaptată și într-o serie anime pentru TV plus o trilogie live action.
Artista a debutat în 1992, într-o revistă din Japonia, a câștigat în 2009 premiul Manga Taisho și în 2011 premiul Kodansha Manga, la categoria Shojo.
Site/ Twitter
Cum aplici la COPIC AWARD 2022?
Perioada de înscrieri este 1 iulie 2022 – 15 septembrie 2022, ora 23.59 (ora Japoniei). Orice artist este eligibil – nu există criterii de eligibilitate legate de naționalitate, vârstă, experiență sau zonă de reședință.

Poți înscrie o lucrare care nu a fost publicată în altă competiție sau într-o expoziție (expoziții personale sau publicarea pe social media).
Criterii
Lucrarea trebuie realizată cu produse Copic – markere Copic Ciao sau markere Copic Sketch, cerneală Copic sau linere(nu uita că pentru cele mai bune efecte ale markerelor ai la dispoziție și hârtie Copic).
Ca și dimensiuni, lucrarea nu ar trebui să depășească 420 mm în lungime, 297 mm în lățime (adică echivalentul A3) și 300 mm în adâncime iar greutatea nu trebuie să fie mai mare de 5 kg.
Sunt acceptate nu doar ilustrațiile, ci și piesele tri dimensionale. Materialul de bază nu trebuie să fie neapărat hârtia, însă utilizarea materialelor fragile, cum ar fi ceramica sau sticla, este interzisă.
Pentru a încuraja libertatea și imaginația participanților, nu există o temă specifică a competiției. Poate fi înregistrată o singură lucrare de persoană.
Orice plagiat sau imitație va rezulta în descalificarea lucrării iar orice participant sub vârsta de 13 ani va necesita la înscriere consimțământul tutorelui.
Pentru mai multe detalii legate de înscrierea la competiția COPIC AWARD 2022, intră pe copicaward.com! Citește aici documentul complet referitor la termenii și condițiile participării.
Ce premii poți câștiga la COPIC AWARD 2022?


Grand Prize – 3000$ și un set de 358 de markere Copic Sketch și un trofeu
Premiul al doilea (pentru două lucrări) – 1000$ și un set de 358 de markere Copic Sketch și trofeu
Pentru categoria Future Generation Art Prize (Youth Award) se va acorda un Grand Prize, unui participant cu vârstă maximă de 18 ani în momentul înscrierii, care va primi un set de 358 de markere Copic Sketch și un trofeu.
5 premii la categoria Judges Award, reprezentate de un set Copic Special Edition cu autograf de la unul din jurați și un trofeu.
100 de premii în categoria Future Generation Art Prize (Youth Award), câte un set ediție specială Copic (acordate participanților cu vârsta maximă de 18 ani în momentul înscrierii)
1 premiu în categoria Social Media Award – set de 180 de markere Copic Ciao
1 premiu pixiv Award – set de 72 de markere Copic Sketch, un abonament gratuit pixiv premium și un interviu exclusiv pe pixivision 
2 premii Craft Award
5 premii Regional Award

Descoperă toate premiile pe site-ul Copic Award.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Surse foto: Too Corporation