Kit pentru crearea lumanarilor Gedeo GDO066015

193.50 Lei /bucata

Disponibil: stoc limitat

Cod produs: 3597587660156

Brand: Pebeo - GEDEO

Categorie: Confectionarea lumanarilor

Descriere

Kit pentru crearea lumanarilor Gedeo GDO066015
Kitul pentru crearea lumanarilor de la Pebeo contine ceara, culori, fitile, parfum, matrita si un ghid pentru a te ajuta sa confectionezi lumanari personalizate in cel mai scurt timp.
Contine:
- 500g ceara cu efect de inghet
- 5 culori
- 12 fitile intarite
- 1 parfum pentru lumanari
- 1 matrita
- ghid Gedeo pentru realizarea lumanarilor. 
Timp de lucru: 1h.
Dimensiuni ambalaj: 26,5 x 20,5 x 6,5 cm.
INSTRUCTIUNI pentru obtinerea a 4 tipuri de lumanari (consultati brosura din interiorul cutiei)
1. Lumanare stratificata (Laminated candle - pagina 1)
Topiti fulgii de ceara intr-un borcan in bain marie. Pentru a se topi mai repede, puteti amesteca cu o furculita. Odata ce s-a topit, razuiti in ceara bucatele din batonul de colorant, suficient cat sa obtineti culoarea dorita. Puteti adauga mai multi coloranti pentru a obtine nuante diferite, asigurandu-va ca amestecati bine pentru a obtine un efect omogen.
Nota.
Culoarea tinde sa se deschida in timpul uscarii, deci puteti adauga ceva mai mult colorant.
Cu cat mai saturata va fi ceara, cu atat de repede se va intari.
Pregatiti o tava mica de copt pe care ati pus o hartie pergament. Turnati ceara intr-un strat de 3 -5 mm. Lasati sa se intareasca 1 minut, apoi taiati in patrate de 10 x 10 cm cu un cutit. Imediat dupa, gauriti centrul fiecarui patrat cu o scobitoare. Dupa intarirea completa, puteti manipula ceara fara efort. Repetati operatiunea pentru fiecare culoare.
Puteti obtine lumanarea stratificata din cate nuante doriti.
Infigeti patratele gaurite in fitil. Chiar si dupa intarire, se pot retusa incalzind usor cu abur. Pentru a indeparta reziduurile sau a imbunatati colturile, taiati marginile cu o foarfeca.
Pentru acest tip de lumanre, incercati sa obtineti patrate de marimi diferite si sa le asezati pe fitil in feluri diferite. Pentru patrate de grosimi diferite, puneti intai feliile groase si poi din ce in ce mai subtiri.
2. Lumanare din dungi (Striped candle - pagina a 2-a)
O forma simpla, geometrica, realizata din mai multe straturi de ceara topita.
Matrita:
 Folositi o cutie de carton, o forma de copt din aluminiu sau creati dvs. o forma. Taiati 4 bucati de carton pentru laterale cu urmatoarele dimensiuni:
- 2 bucati de 13 x 6 cm
- 2 bucati de 5 x 6 cm
- 1 bucata pentru fundul cutiei.
Lipiti toate bucatile de carton cu banda adeziva, cel mai bine cu doua straturi. Taiati pe lateralele mici cu un cutter pana la jumatatea inaltimii pentru a introduce fitilul pe toata lungimea lumanarii. Pozitionati fitilul intre cele doua taieturi. Il puteti prinde cu putin banda adeziva de hartie pentru a sta fixat.
Topiti fulgii de ceara in mai multe borcanase, simultan, in bain marie. Odata ce s-a topit, razuiti din batoanele de culoare in fiecare borcan si amestecati, pentru a obtine nuante diferite.
Turnati succesiv straturile de culoare in forma, lasand sa se formeze o pojghita pe fiecare strat inainte de a-l turna pe urmatorul. Puteti urca pana la o inaltime de 6cm cu straturile de ceara colorata.
Precautii:
Pentru a testa intarirea, atingeti ceara in centru; nu trebuie sa se ia pe deget. Nu asteptati niciodata ca fiecare strat de culoare sa se intareasca complet. Cum ceara isi micsoreaza volumul pe masura ce se raceste, straturile nu vor fi clare.
Dupa intarirea completa, indepartati cu grija banda adeziva. Lasati bucatile de carton sa cada si scoateti  lumanarea. Taiati unul din capetele fitilului, apoi lustruiti lumanarea cu o carpa moale.
3. Suport lumanare fotofor (Photophore candle holder - pagina a 3-a)
Aceasta creatie combina proprietatile unei lumanari cu rolul traditional de a crea lumina ambientala, lasand lumina sa treaca prin ea. Se poate refolosi, deoarece doar lumanarea din interiorul ei va arde.
Topiti ceara intr-un borcan la bain marie, urmand instructiunile de la lumanarea stratificata.
Cum obtineti partea exterioara: tapetati interiorul unui forme (in brosura este prezentat un pahar striat), acoperind prin rotire toata suprafata peretilor. Tineti recipientul orizontal si rasuciti pana se intareste. Repetati pana obtineti 5mm de ceara pe peretele paharului. Se pot pune doua culori pentru efecte interesante.
Baza din interiorul suportului: se toarna in strat de 5mm,  se demuleaza si se foloseste asa cum este. Pentru forma, puteti folosi un capac de plastic mai mare, dar potrivit cat sa fie cuprins de suportul de ceara.
Dupa intarirea completa, taiati paharul de plastic, scoateti forma de ceara si finisati marginile presand usor spre exterior. Folositi abur pentru incalzire si urmariti sa obtineti marginile usor curbate.
Asamblare: pozitionati baza, puneti o lumanare rotunda in mijloc si deasupra suportul de ceara fotofor.
Cand alegeti marimea suportului, lasati 2 cm de la lumanarea centrala la marginea fotoforului, ca sa evitati incalzirea peretilor.
Dca aveti suport din sticla, va trebui sa-l spargeti. Pentru asta, bagati o carpa moale inauntru pentru a atenua socul si spargeti cu grija paharul, intr-un prosop gros de bucatatie, ciocanind in fundul paharului si pe laterala. Indepartati cu grija cioburile. NU folositi acest procedeu daca nu va simtiti in siguranta.
4. Discuri suprapuse (Superimposed discs - pagina a 4-a)
Creand aceste discuri, va puteti juca cu forma si culori, trecand doua discuri prin acelasi fitil sau creand un disc mare cu mai multe fitile.
Topiti ceara urmand instructiunile de la lumanarea stratificata.
Pentru discurile solide, turnati ceara topita in forma rotunda, introduceti fitilele si lasati la racit.
Pentru discuri gaurite, in mijlocul formei turnati un strat subtire de pasta modelatoare cu un capac de sticla de apa. Repetati procesul pentru a pozitiona fitilele. Lasati un inel de cel putin 3 cm.
Pentru discurile mici, solide, faceti gauri cu o scobitoare, dupa ce se raceste, dar inainte de a se intari complet. Discul mic gaurit se fixeaza intr-un fitil al discului mare.

 

 

Fotografia are caracter informativ si poate sa difere fata de produsul vandut.

Fie ca vrei sa iti comanzi Kit pentru crearea lumanarilor Gedeo GDO066015 sau orice alt produs care sa te ajute intr-un proiect de hobby creativ sau de arta, pe ProfiArt.ro – magazin de materiale de arta si hobby, ai la dispozitie mii de repere de la marci de top din domeniul artei. Comanda online si coletul ajunge la tine in doar cateva zile, prin curier rapid.

Ce gasesti la noi? Pensule pictura, culori acrilice, culori de ulei si acuarele, creioane colorate pentru desen, caiete de schita, hartie pentru pictura, rasina epoxidica, culori textile, culori pentru sticla, picturi pe numere - doar cateva exemple de tipuri de produse din oferta ProfiArt, cea mai bogata oferta de materiale de arta si hobby din Romania.

Unele produse pot contine substante chimice, fiind indicat sa fie utilizate in spatii aerisite si sa nu intre in contact cu pielea sau ochii.

Este posibil ca produsul Kit pentru crearea lumanarilor Gedeo GDO066015 sa nu fie disponibil in toate magazinele fizice ProfiArt. Contacteaza-ne aici pentru a verifica stocul cu unul dintre consultantii ProfiArt.

Review-uri

Deții sau ai utilizat produsul?

Spune-ți părerea acordând o nota produsului
Adaugă un review
5
80% Complete (danger)
0
4
80% Complete (danger)
0
3
80% Complete (danger)
0
2
80% Complete (danger)
0
1
80% Complete (danger)
0

Ratingul general al produsului

0 (0 review-uri)

Întrebări și răspunsuri

Ai o nelămurire?

Pune o întrebare despre produs.

Vă recomandăm și