Culori de ulei 

/30 produse

Culori de ulei si seturi de culori de ulei pentru pictura

Uleiurile reprezinta un tip de culori cu uscare lenta, fabricate dintr-o suspensie de pigmenti in ulei ce se va usca, de regula ulei de in. Vascozitatea culorilor de ulei variaza in functie de cantittea de solvent ce se adauga in acestea. Solventul poate fi white spirit sau terebentina, de asemenea se poate adauga un vernis pentru diferite efecte (ex. cresterea stralucitii culorilor de ulei).

Culorile de ulei sunt folosite in Europa incepand cu sec.XII, pentru decoratiuni simple, dar vor fi adoptate ca tehnica pe scara larga abia in sec.XV.

Datorita proprietatii de uscare lenta a culorilor de ulei, artistii pot lucra gradual. Culori cu uscare rapida, precum tempera nu permiteau aplicarea corectiilor sau a unor schimbari pe lucrari. Dezavantajul picturilor in culori de ulei il reprezinta faptul ca uscarea completa se produce in luni, sau chiar ani.
Culorile de ulei se amesteca foarte bine intre ele, facand posibile variatii multiple de culoare sau aplicatea de lumini si umbre pe lucrare.

Culori ulei de la marci de top

Daca vrei sa iti realizezi singur propriul set de culori ulei pentru pictura, poti sa alegi din produse excelente, de la marci de top la nivel international. Poti testa culori ulei Schmincke (trei game disponibile la bucata – Schmincke College, Norma si Mussini), culori ulei rusesti Ladoga sau Sonnet, variantele extra fine din gama Master Class sau culori ulei XL Studio (de la producatorul francez Pebeo).

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzi in valoare de
minim 350 lei

DISCOUNT IN FUNCTIE DE VALOAREA COMENZII

In functie de suma totala din cosul de cumparaturi, primesti o reducere de pana la 7%. Detalii aici

RETUR IN 30 DE ZILE

Daca nu esti multumit de un produs cumparat de la noi,
il poti returna in 30 de zile de la data livrarii

Aboneaza-te la newsletter-ul ProfiArt!