Articole
Share

Cum sa faci cele mai simpatice etichete pentru cadourile de Craciun

Dacă îți place să așezi sub brad cadouri de Crăciun împachetate perfect, acest articol e pentru tine! Avem câteva idei de etichete scrise de mână care să transforme cadoul tău într-unul cu adevărat special, până în cele mai mici detalii.
Hârtia de împachetat cadouri
Dacă vrei o amprentă distinctă pentru cadourile de anul acesta, poți folosi o hârtie kraft, deloc lucioasă, pentru a împacheta cadourile. Asociată cu un fir simplu de iută sau chiar într-o asociere mai puțin obișnuită, cu o ață aurie, vei obține un aspect ieșit din comun.
O altă idee este să folosești cutii de carton și să așezi cadoul în hârtie de mătase – acest detaliu va oferi o destul de mare finețe aspectului final al cadoului tău.
Etichete pentru cadourile de Crăciun

Dacă vrei să lucrezi manual etichetele pentru cadourile de Crăciun, e indicat să-ți alegi în primul rând tehnica. Dacă vrei să scrii cu un stilou, cu penița cu tuș sau cu un marker caligrafic, ai nevoie de o hârtie cartonată, dar nu excesiv de groasă. Dacă în schimb vrei să aplici ilustrații micuțe pe etichetele pentru cadouri, cu acuarelă, e nevoie de o hârtie mai groasă, de minim 250 g/mp. La fel, pentru a aplica elemente decorative cu markerul acrilic, mergi pe hârtie cât de groasă, care poate susține greutatea culorii fără să se onduleze.
Poți gândi seria de etichete pentru cadouri și cu un mix de materiale. Lipește bucăți de dantelă albă sau colorată de eticheta cadoului și vei obține un detaliu delicat și plin de farmec. Poți folosi carton kraft și bindex, un liant acrilic folosit în tehnica colajului.

Etichetele pentru cadouri de Crăciun pot fi și pe hârtie neagră. Există blocuri cu hârtie neagră, de grosimi potrivite pentru a susține un marker acrilic alb sau tușele unui marker acrilic argintiu sau auriu. Detaliile, le poți adăuga și cu pensula, folosind un tuș alb opac (cum e această variantă, de la Schmincke). Citește articolul despre tipurile de creioane și markere metalizate care arată bine pe hârtie neagră, aici.

Glitter-ul nu ar trebui să lipsească de pe masa cu proiecte craft al oricărui pasionat de sărbătorile de iarnă. După ce ai aplicat culorile acrilice sau elementele desenate cu un marker acrilic, adaugă un strat de vernis glitter, pe întreaga regiune a etichetei sau doar pe anumite zone.
Citește și articolul dedicat decorațiunilor handmade de Crăciun!
O altă modalitate de a înfrumuseța și personaliza un cadou de Crăciun este să-l împachetezi în hârtie de aceeași culoare și să aplici ștampile cu tuș pe întreaga sa suprafață. Găsești aici un exemplu de set ștampile decorative, din silicon, care te-ar putea inspira pentru un astfel de proiect.
Pentru o activitate practică, alături de copii, în care să decorați împreună etichetele cadourilor de Crăciun, poți folosi o multitudine de materiale – de la fotografii decupate din reviste până la pom-pom-uri colorate, ștampile sau motive, tușe sau ilustrații simple, de sezon.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!

Share

Idei pentru un brad decorativ de Craciun

Multe familii aleg un brad decorativ de Crăciun, din plastic, dar ce zici ca anul ăsta să-ți construiești un brad stilizat, într-un proiect handmade pe care-l poți realiza chiar și alături de copii? Iată câteva idei de variante de brad handmade care să adauge farmec casei, pe parcursul sărbătorilor de iarnă.
Brad handmade din lemn, plasat pe perete

Un astfel de brăduț decorativ e ușor de realizat. Ai nevoie de lemne și sfoară, în primul rând. Leagă componentele de lemn la distanță similară una de cealaltă, astfel încât să formezi forma unui brad. Apoi, lipește decorațiunile de fiecare ramă și așază steaua în vârf. Un brad de efect, în stil rustic.
Brad decorativ din material textil

Pentru un aranjament festiv, mai poți folosi și varianta unei forme de con, îmbrăcată în hârtie colorată sau în material textil. În imagine, poți vedea două variante – în spate, un brăduț din hârtie un pic mototolită, pentru mai mult efect și o formă conică îmbrăcată în material textil. În ambele cazuri, steluțele argintii care oglindesc lumina, oferă o amprentă interesantă.
Brad handmade din fire de fetru

În funcție de dimensiunea pe care vrei să o obții la un astfel de brăduț, poți folosi foi de fetru A4 sau mai mari. Ai nevoie de un suport stabil pe care să aplici fâșiile de fetru și de un pistol de lipit cu care te vei asigura că fetrul rămâne bine prins. Decupează fâșiile și începe să le lipești din partea de jos a bradului, pentru a putea obține un vârf frumos. La final, mai poți adăuga câteva fâșii jos, pentru a obține forma specifică a bradului.
Brad decorativ din felii de lemn

Pentru acest tip de proiect ai nevoie de o bucată mare de carton, pe care să o decupezi în formă de brăduț, la final. Asigură-te că ai la dispoziție suficiente felii de lemn, cartonul, foarfece și pistol de silicon. Pentru un extra efect, poți adăuga și iarbă artificială verde pe fundal, înainte să aplici feliile de lemn.
Pe carton, așază câte o felie de lemn până obții forma similară unui brad. Lipește cu grijă fiecare felie, și de-abia apoi decupează cu grijă cartonul. Adaugă o agățătoare și bradul tău decorativ e gata pentru a-ți împodobi peretele!

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!

Share

Cel mai frumos cadou de Craciun? Cel care inspira la creativitate!

Decembrie e, de cele mai multe ori, una dintre cele mai aglomerate luni pentru oricine. Așa că e destul de des întâlnită situația în care ai rămas pe ultima sută de metri cu cadourile și trebuie să iei câteva decizii rapide, dar fără a renunța la calitate sau la o semnificație frumoasă a ideii de cadou de Crăciun. Noi credem că cele mai frumoase lucruri pe care le poți oferi celor dragi îi ajută să-și dezvolte creativitatea – fie că e vorba de un kit macrame, un set de acuarele sau un set de creioane colorate, ceea ce oferi este un timp în care își pot dezvolta sau antrena o deprindere creativă. Și ce poate fi mai entuziasmant decât atât?
Ți-am pregătit câteva idei de cadouri creative pe care să le oferi de Crăciun dar nu uita că putem povesti și la telefon despre cele mai bune idei și recomandări pentru tehnicile creative, de artă și hobby, care te interesează. Găsești aici datele de contact pentru fiecare magazin ProfiArt din București și te așteptăm în vizită sau cu un telefon.
Idei de cadouri pentru copii
Bineînțeles că jucăriile sunt primele care-și găsesc locul sub orice brad de Crăciun. Noi îți oferim seturi bune de joacă dar și cu un rol educativ. În colțul copiilor (categoria noastră de produse dedicate copiilor) ai la dispoziție cele mai creative seturi pentru cei mici. Selecția produselor a fost făcută cu gândul la procesul de învățare a unui copil.
De exemplu, lucrul cu diferitele materiale și texturi, dar și exersarea activităților de precizie (cum ar fi montajul strasurilor pe o planșă sau modelarea hârtiei conform unor instrucțiuni), sunt activități relativ simple dar care aduc multe beneficii în dezvoltarea unui copil, atât la nivel de gândire cât și la nivel de motricitate sau procese mai complexe, cum ar fi planificarea, vizualizarea unei forme în spațiu sau familiarizarea cu dinamica materialelor.
Iată trei idei de cadouri pentru copii, seturi educative pe care, în funcție de vârsta copilului tău, le poți trece pe lista Moșului.
Kit pentru crosetat minigurumi panda

Vei găsi în interior tot materialul necesar pentru a croșeta un panda. Trusa de croșetat amigurumi Nana the panda conține: 73 metri fir de bumbac, în 4 culori diferite, 15 g de umplutură, un nas de siguranță de 6 x 8mm, un cârlig de 2,5 mm, un ac de cusut, doi markeri de cusături, o broșură explicativă detaliată.
Kit creativ origami zbor magic

Acest kit constă în realizarea a 8 păsări origami de diferite mărimi pe care să le agățați pe cercul metalic. Kitul este compus din: 1 cerc metalic alb cu diametrul de 15 cm, 8 foi de origami, 1 coală pentru contur, 1 bobină de fir de nailon, 1 ac, 1 mărgea din lemn cu diametrul de 1,5 cm, 20 pelete de lipici. În pachet este inclus și un ghid de creație ilustrat pentru a dezvoltă imaginația copiilor. Plierea origami este bine explicată cu diagrame. Acest kit este potrivit pentru vârstă de peste 8 ani.
Marionetă tip șosetă, în formă de rechin

Această marionetă distractivă acoperă mâna și este soluția ideală pentru a spune povești celor mici. Pachetul conține: șosetă, autocolant, accesorii, ochi care se mișcă și o broșură ilustrată cu instrucțiuni de folosire. Acest produs este recomandat copiilor de peste 6 ani.
Idei cadouri Craciun pentru artisti
Dacă ești în căutarea unori idei cadouri Craciun pentru un artist, e bine să știi că în campania noastră de reduceri ai la dispoziție și produse marca Schmincke. Acestea sunt cunoscute și apreciate de artiști din întreaga lume pentru calitatea lor excepțională. Iată trei idei de seturi de la acest producător german de materiale de artă, pe care le poți oferi de Crăciun unui artist, știind că nu vei da greș.
Acuarele fine set 24 x 1/2 în cutie de metal Akademie
Gama Aquarelle Akademie conține 24 culori concentrate (majoritatea cu 4 din5 stele pentru rezistență la lumina), ce formează un asortiment bine echilibrat pentru pictură în acuarelă, din punct de vedere didactic și coloristic. Cei mai buni pigmenți pentru artiști și o combinație cu gumă arabică că și liant garantează rezultate excelente, precum și proprietăți de aplicare ideale chiar și pe hârtii moi pentru acuarelă.
Set 8 x 75 ml culori acrilice College
Gama de culori acrilice Schmincke College este special concepută pentru studenți și elevi și este disponibilă în 36 de culori. După uscare, aceste culori capătă un aspect de semi-mat.Fiind destinată elevilor și studenților, raportul preț-calitate al acestei game este unul foarte bun.
Set 5 x 20ml Gouache Calligraphy

Cele mai fine gouache. special dezvoltate pentru caligrafie. Nuanțele din această gamă sunt vii și opace, iar consistența permite multiple aplicații caligrafice. Se pot subția cu apă pentru obținerea altor consistențe. Setul conține 5 tuburi a câte 20 ml fiecare, cu nuanțele: ultra opaque white, madder red, Paris blue, jet black, gold pearl.
Idei cadouri pentru pasionatii de arts & crafts
Dacă plănuiești să cumperi cadouri de Crăciun pentru o persoană pasionată de tehnicile crafts, instrumentele pentru o tehnică nouă ar putea fi o idee foarte bună. În primul rând, ar trebui să te interesezi care sunt acele tehnici pe care persoana dragă le-a încercat deja, și să afli care din tehnicile noi sunt considerate interesante.
Iată trei idei cadouri, instrumente pentru tehnici creative pe care orice pasionat de arts & crafts ar trebui să fie bucuros să le testeze, dată fiind simplitatea acestora.
Război de țesut și accesorii Weaving Discover Kit
Conținutul setului: război de țesut (neasamblat), lipici, fir de 6 m, pieptene, ac și fire în diferite culori și calități: 30 m în total.Aflați cum să țeseți cu acest kit de antrenament ce conține tot ce ai nevoie pentru a începe. Scanează codul QR pentru a învață 4 tehnici diferite de țesut și cum să finalizezi o piesă. Videoclipul detaliat vă ghidează prin activitatea țesutului și tehnici, încheind prin agățarea piesei pe un perete.
Culori acrilice 118 ml Pouring Experiences
Culorile acrilice Pouring Experiences sunt culori mixate cu medium pentru pouring. Astfel, s-au obținut culori fluide, cu pigment intens și saturat, perfecte pentru orice tehnică de pouring art. Culorile pentru pouring sunt gata de utilizare, au un finisaj lucios și sunt disponibile în 20 de nuanțe. Cantitatea din fiecare recipient este de 118 ml.Aceste culori se pot aplica pe orice suprafață și pot fi utilizate pentru a obține efecte surprinzătoare. Tehnicile de pouring art (tehnica lanțului, tehnica dutch sau tourbillon) sunt potrivite pentru începători și artișți profesioniști deopotrivă.
Kit ProfiArt pentru pictură pe textile
Kitul ProfiArt pentru pictură pe textile conține tot ce ai nevoie pentru a-ți picta hainele sau pentru a crea decorațiuni de interior pe accesorii din material textil. Chiar dacă nu ai mai pictat haine niciodată, cu ajutorul șablonului mandala inclus în set vei obține rezultate excelente, dacă respecți câțiva pași simpli!
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

Ghid pentru realizarea propriilor decorațiuni de Crăciun handmade

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și, cum nicio briză rece nu poate opri căldura care vine dintr-o casă împodobită cu drag, este momentul perfect să-ți stârnim imaginația! De data aceasta, avem câteva idei care vor îmbina materiale, culori și texturi – toate acestea, bineînțeles, cu o ceașcă de ciocolată caldă alături.


La ProfiArt, știm cât de mult îți place să aduci un strop de unicitate în casa ta, mai ales când vine vorba de Crăciun. De aceea, îți punem la dispoziție materialele de care ai nevoie pentru a-ți crea propriile decorațiuni, care mai de care mai originale și mai personale. Hai să vedem cum poți transforma serile de iarnă într-un atelier de creativitate!


Coronița veșnic verde
Ghirlandele și coronițele aduc întotdeauna un plus de culoare în casa ta. În perioada aceasta a anului, coronițele decorative sunt nelipsite. Fie că o poziționezi pe ușa de la intrare în casă, deasupra șemineului sau în dormitor, noi ne-am gândit ca anul acesta să te provocăm să-ți creezi propria coroniță.
Alege ghirlanda care îți plac cel mai mult. Noi îți punem la dispoziție ghirlande artificiale cu frunze de iederă sau buxus. Mai departe, aceasta trebuie înfășurată și fixată pe o bază mai stabilă – precum una circulară din polistiren.Aici începe partea creativă! Adaugă accente, cum ar fi panglici, conuri de pin, globuri de Crăciun sau chiar luminițe LED, în funcție de preferințe. Folosește-te de un pistol de lipit pentru a te asigura că decorațiunile sunt bine fixate pe coroniță. Atunci când este gata, poziționeaz-o in locul preferat din casă!

Scenete de Crăciun
Cu puțină imaginație, poți crea întregi scenete de Crăciun, folosind diverse materiale și experimentând cu diverse texturi. Folosește o bucată de polistiren ca bază pentru sceneta ta. Construiește casele și personajele folosind argila polimerică sau Fimo, pe care le poți modela și coace acasă, chiar și la microunde. Poți folosi chiar și o matriță pentru a crea personaje sau decorațiuni pentru mica ta scenetă.Creează decoruri înzăpezite cu vată sau spray artificial pentru zăpadă. Adaugă câteva șiruri de luminițe LED, pentru a evidenția întreaga scenetă. Acest proiect este ideal chiar și pentru cei mici. Pregătește suprafața de lucru și ești gata de o activitate care îi va ține pe prichindei ocupați, dezvoltându-le abilitățile de meșteșugit, răbdarea și creativitatea.

Lumânări parfumate decorate festiv
Creează-ți propriile lumânări parfumate, ideale pentru a aduce spiritul Crăciunului mai aproape de casa ta. În cazul în care ai vrea să experimentezi și să îți creezi propriile lumânări, la ProfiArt găsești parafină și fitiluri pentru a începe acest proiect. Mai departe, alege uleiuri esențiale în funcție de preferințele tale. Dacă ai vrea ceva festiv, noi îți recomandăm să optezi pentru arome precum scorțișoara, portocala sau bradul, pentru a parfuma ceara topită – și a menține atmosfera festivă.


După ce ai turnat ceara în forme și ai lăsat-o sa se întărească conform instrucțiunilor, folosește culori speciale pentru lumânări pentru a desena pe suprafața lor motive festive: fulgi de nea, steluțe, spirale sau chiar mesaje de sărbătoare. Noi îți recomandăm Vopseaua Cadence, întrucât are o gamă vastă de culori și este concepută special pentru a fi utilizată pe lumânări. Acest proiect este ideal, mai ales dacă vrei să oferi celor dragi cadouri handmade, personalizate.
În timp ce alegi materialele pentru aceste proiecte de suflet, nu uita că ești liber să experimentezi. Mixează texturile, joacă-te cu diverse culoril și îmbrățișează imperfecțiunile – ele adaugă caracter!Încheiem acest ghid scurt, dar (sperăm că) plin de inspirație, cu un sfat de aur: bucură-te de fiecare clipă petrecută creând. Fie că alegi să lucrezi singur sau cu un prieten, cu partenerul sau cu cei mici, aceste decorațiuni handmade nu sunt doar un mod de a-ți decora casa, ci și un mod de a-ți împodobi sufletul cu amintiri prețioase.Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube dar și în magazinele din București!.