64,80 lei

Clei de peste folii Deffner & Johann

Fotografia are caracter informativ si poate diferi fata de produsul vandut.

Clei de peste folii Deffner & Johann

Deffner & Johann

1544444444452

In stoc

250 g

64,80 lei

Suport clienti Luni-Vineri 10:00-18:00
Telefon: 0747074579
Email: comenzi-online@profiart.ro

Clei de peste folii Deffner & Johann

In general, cleiul de peste se obtine prin fierberea pielii si a oaselor de peste in apa. Acest tip de adeziv era cunoscut inca din Egiptul Antic.

In timpurile medievale, in Europa, cleiul de peste era foarte des folosit pentru a repara pergamentele folosite la scriere (pe atunci, „colile de hartie” erau fabricate din pielea animalelor). De asemenea, acest clei era folosit si de catre artistii din China.

In sec. XIX, cleiul de peste era folosit pentru vernisarea picturilor sau desenelor.

Cleiul de peste inca se mai foloseste in arta, industria incaltamintei, cea a mobilei, la restaurarea antichitatilor din lemn, sau in procesul de restaurare sau conservare a vechilor manuscrise. Artistii folosesc cleiul de peste ca liant, agent pentru glasiuri, sau pentru vernisarea sau restaurarea picturilor (in ciuda faptului ca acest tip de clei este casant, prin amestecul cu alte materiale, poate fi folosit cu succes de catre restauratori si pictori).

Dar principala sa utilizare este in procesul de aurire. Cleiul de peste imbunatateste aderenta foitei de aur la stratul de bolus.

Inainte de a fi folosite, fulgii sau foliile de clei de peste se lasa 24 de ore in apa (proportia este de 40 gr clei la 250 ml apa). Dupa ce cleiul de peste s-a decantat, acesta se inmoaie la bain-marine. Spre deosebire de alte tipuri de cleiuri naturale, cleiul de peste nu isi mareste volumul dupa tratamentul termic si este perfect translucid.

Gramaj: 250 g

Scrieti o recenzie

 

Produse din aceeasi categorie

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzi in valoare de
minim 350 lei

DISCOUNT IN FUNCTIE DE VALOAREA COMENZII

In functie de suma totala din cosul de cumparaturi, primesti o reducere de pana la 7%. Detalii aici

RETUR IN 30 DE ZILE

Daca nu esti multumit de un produs cumparat de la noi,
il poti returna in 30 de zile de la data livrarii

Aboneaza-te la newsletter-ul ProfiArt!