Picturi pe numere

Picturi pe numere

Seturile de pictura pe numere sunt o modalitate perfecta pentru a face primii pasi in pictura. Exercitiul propus de un kit de pictura pe numere poate fi deopotriva o experienta care sa te motiveze sa treci la nivelul urmator (sa urmezi un curs de pictura, sa experimentezi mai multe tehnici creative, sa pictezi dupa o serie de tutoriale online sau sa incepi sa lucrezi propriile schite) sau pur si simplu se poate dovedi cea mai buna metoda de a te relaxa dupa o zi incarcata. In ambele cazuri, in oferta noastra ai de ales intre kit-uri de pictura pe numere de calitate, cu modele si stiluri extrem de variate.


Ce contine un kit de pictura pe numere?


Fiecare kit de pictura pe numere contine o panza de bumbac pe sasiu de lemn, cu o schita imprimata, impartita pe sectiuni semnalizate cu cifre. Ai la indemana si un set de culori acrilice in cantitate optima pentru a lucra modelul respectiv, 3 pensule de mai multe dimensiuni si agatatori pentru tablou. Mai mult, in setul de pictura pe numere gasesti si o pagina cu instructiuni – schita desenului pe panza.


Cum lucrezi o pictura pe numere
Poti picta o astfel de lucrare in mai multe moduri – fie sa incepi pe regiuni, caz in care ar trebui sa cureti pensula foarte des, atunci cand schimbi culorile, fie sa aplici culorile pe rand. Cea de-a doua varianta este de dorit, mai ales daca incepi cu culoarea cea mai inchisa din paleta de culori pe care o ai la dispozitie. Acest lucru te va ajuta la eventualele erori care ar putea aparea mai tarziu - daca gresesti la culorile deschise, poti remedia adaugand o mica tusa din culoarea apropiata pe lucrare, pe cand daca lasi culorile inchise la final, erorile vor fi corectate mai greu.


Daca testezi un set de pictura pe numere si descoperi ca iti place si vrei sa mai experimentezi si alte modele, poti sa testezi si alte materiale in afara celor existente in setul initial. De exemplu, poti explora modele diferite de pensule pentru pictura in acrilic – ai putea descoperi o anumita dimensiune care sa te ajute mai mult sau un anumit model care sa iti ofere un control sporit in timp ce pictezi.

Articole
Share

Pictura pe numere pentru adulți: O modalitate relaxantă de a-ți exprima creativitatea

Știm deja că arta reprezintă una dintre cele mai apreciate și eficiente metode prin care să îți exprimi emoțiile, atât pozitive, cât și negative. Mulți dintre noi ne găsim un refugiu în artă și uităm de griji și probleme atunci când ne direcționăm atenția spre proiectele și lucrările noastre creative. Cu toate acestea, o planșă albă, goală poate fi un motiv de stres și anxietate pentru persoanele care nu sunt încă pregătite să deseneze. Soluția?

Pictura pe numere! Este este o activitate artistică care a câștigat popularitate în rândul adulților ca o metodă relaxantă și plăcută de a-și petrece timpul liber. Cu ajutorul unui set de pictură pe numere, oricine, indiferent de abilitățile artistice anterioare, poate crea opere de artă frumoase și personale. În acest articol, vom explora beneficiile picturii pe numere pentru adulți și modul în care această activitate poate contribui la dezvoltarea personală și bunăstarea emoțională.

Oferă o sursă de inspirație:

Te-ai putea gândi că a colora un desen prestabilit nu implică foarte multă creativitate, însă nu este întocmai așa. Poți să te lași inspirat de picturile pe numere și să dai o șansă creativității personale în viitor. Mai mult, gama de picturi din care poți alege este foarte vastă! Fie că vrei să începi cu o pictură celebră, precum Son of Man a lui Rene Magritte, cu peisaje rupte din basme sau cu un peisaj cotidian, precum cafeluța cu spor și creativitate, pictură pe numere îți va oferi o sursă de inspirație!
Relaxează mintea și reduce stresul:
Pictura pe numere este o modalitate excelentă de a-ți relaxa mintea și a scăpa de stresul cotidian. În timp ce te concentrezi pe completarea zonelor numerotate, îți îndepărtezi gândurile negative și îți focalizezi atenția pe procesul creativ. Această activitate are un efect calmant, terapeutic, ajutându-te să te eliberezi de tensiunea acumulată și să îți regăsești echilibrul interior.

Dezvoltă abilitățile artistice:
Pictura pe numere oferă adulților posibilitatea de a-și exersa abilitățile artistice și de a experimenta cu diverse combinații de culori și tehnici. În timp ce completezi secțiunile numerotate, înveți cum să amesteci culorile, să creezi umbre și să obții efecte de profunzime. Prin practică și răbdare, vei observa o îmbunătățire a abilităților tale artistice și o mai mare încredere în propriile tale capacități creatoare.
Stabilizează emoțiile și îmbunătățește concentrarea:
Pictura pe numere solicită concentrare și atenție la detalii, ceea ce poate ajuta la stabilizarea emoțiilor și la creșterea capacității de concentrare. În timp ce te concentrezi asupra picturii, te vei simți ancorat în momentul prezent și vei fi absorbit de procesul artistic.

O formă de exprimare personală:
Pictura pe numere pentru adulți oferă o modalitate de a-ți exprima creativitatea și de a-ți pune amprenta personală pe o lucrare de artă. Chiar dacă începi cu un model prestabilit, poți adăuga propriile nuanțe de culoare și detalii suplimentare pentru a face pictura unică și personală.
Încurajează dezvoltarea răbdării și perseverenței:
Procesul poate dura câteva ore sau chiar zile, dar recompensa finală merită efortul depus întotdeauna. Pe măsură ce lucrezi la pictură, vei învăța să te relaxezi și să savurezi fiecare etapă, învățând să ai răbdare în fața provocărilor și să treci peste eventualele greșeli. Această abilitate poate fi transferată și în alte aspecte ale vieții tale, ajutându-te să depășești obstacolele din viața de zi cu zi cu încredere și calm.

O modalitate de socializare și împărtășire:
Pictura pe numere poate fi o activitate socială minunată. Poți să îți inviți prietenii sau familia să lucreze la propriile lor tablouri și să petreceți timp de calitate împreună. De asemenea, poți împărtăși creațiile tale cu cei dragi sau cu comunitatea online, pe rețelelel sociale.
Pictura pe numere pentru adulți este mult mai mult decât o simplă activitate artistică -
este o pauză binevenită de la rutina zilnică și poate oferi o oază de liniște și bucurie în timpul procesului creativ. Aceasta oferă o gamă largă de beneficii, de la relaxare și reducerea stresului, până la dezvoltarea abilităților artistice și îmbunătățirea concentrării. Este o modalitate plăcută de a-ți exprima creativitatea, de a-ți relaxa mintea și de a te bucura de momentele de liniște și pace. Așadar, nu ezita să încerci pictura pe numere și să descoperi toate avantajele pe care le oferă această activitate minunată! Spor la colorat (și la cafeluță!
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube dar și în magazinele din București!