Seturi pensule

Seturi pensule

Alege seturi de pensule de calitate, de la producatori de top precum DaVinci, Pebeo, Meyco, Vincent sau Lefranc & Bourgeois. In aceasta sectiune gasesti pensule cu maner lung, pensule late, subtiri sau evantai, din par sintetic sau natural.


Decizia asupra tipului de pensula porneste de la tehnica pe care o vei folosi dar si de la calitatile pe care le doresti de la produs – grosimea firului de par, flexibilitatea, finetea sau capacitatea de incarcare a culorii. Alege seturi de pensule atunci cand deja te-ai familiarizat cu mai multe stiluri si texturi ale firului si ai aflat deja ce se potriveste tehnicii de pictura pe care o folosesti cel mai des.


Un set de pensule este recomandat mai ales incepatorilor in pictura, sau celor care vor sa testeze mai multe tipuri de textura a culorii pe panza. Apoi, pe masura ce iti faci o imagine de ansamblu asupra efectelor si tehnicilor intalnite in pictura si iti cristalizezi preferintele – ce tip de lucrare iti place sa faci cel mai mult, poti trece la achizitia pensulelor individuale. In general, intr-un set de pensule vei intalni mai multe tipuri de varfuri – de exemplu, pensule cu varf subtire si pensule cu varf plat, ceea ce te ajuta sa exersezi o varietate mai mare de tehnici.