Accesorii pentru panza

Accesorii pentru panza

In categoria de accesorii pentru panza vei gasi capsatoare realizate special pentru montajul unei panze pe sasiu.


Cum folosesti accesorii pentru panza pentru montajul acesteia pe sasiu?
Fiecare pictor stie cat de importanta este ca panza sa fie intinsa bine pe rama de lemn. Care sunt pasii pentru montajul unei panze pe sasiu, folosind accesorii pentru panza?


Daca ai o rola mai mare de panza si rama deja realizata, masoara si taie panza in mod eficient. Adica ai nevoie de o bucata de panza care sa acopere rama si apoi sa fie suficient de mare incat sa poata fi capsata pe partea opusa a acesteia. Apoi, pozitioneaza rama lucrarii in centrul panzei taiate. Intinde bine panza si aplica cateva capse in pozitii opuse. La final, dupa ce ai aplicat suficiente capse pe rama si daca ai intins foarte bine in acest proces panza, ar trebui sa nu mai existe nicio cuta pe viitoarea suprafata a lucrarii. Ca recomandare generala, capsele ar trebui sa fie pozitionate la o distanta de 1-2 centimetri una fata de cealalta.


Urmeaza colturile, unde e important, ca si in pasii de mai sus, sa intinzi cat de bine poti panza si sa aplici capsele corect.


La final, un truc pentru a-ti intinde mai bine panza pe rama este sa o speli cu apa fierbinte. In functie de materialul din care este fabricata panza ta pentru pictura, aceasta se va intinde un pic mai mult si vei ajunge astfel la tensiunea dorita a panzei. Acest pas este recomandat in cazul panzei care nu a fost grunduita in prealabil.


Urmeaza etapa de aplicare a grundului – iti recomandam si categoria de gesso primer pentru pictura.