Pasteluri si creta

Articole
Share

Începerea Școlii aduce Joc și Culoare - Descoperă Magia Desenelor cu Cretă pe Trotuar

Vara este momentul perfect pentru ca părinții și copiii să exploreze lumea minunată a creației artistice în aer liber. Dar distracția poate continua și atunci când începe școala. Sezonul școlar este deja aici – la fel și oportunitatea de a aduce mai multă creativitate și distracție în rutina zilnică a copiilor.

Orice părinte își aduce aminte cu drag de copilărie, atunci când câteva bucăți de cretă asigurau distracția în cercurile de prieteni pentru întreaga zi. Atunci când folosești cretă pentru a desena, întregul asfalt devine pânza ta. Mai departe, procesul artistic se află în mâinile micuților artiști. Cu Setul de 15 Crete Colorate pentru Desene pe Trotuar, nu numai că oferi celor mici posibilitatea de expresie prin culoare, dar poți crea alături de aceștia momente de joacă și dezvoltare – fie în pauzele de la școală, fie după orele de curs. Iată câteva idei despre cum poți transforma asfaltul într-un teren de joacă colorat și plin de imaginație.
Tărâmuri de Poveste: În timpul pauzelor școlare, încurajează-i pe copii să-și lase imaginația să zboare – alături de colegi și prieteni! De la păduri fermecate până la peisaje de vis, de la castele fantastice în care domnesc regi și regine și până la vulcani în care se ascund dragoni – curtea școlii se poate transforma rapid într-o lume nesfârșită a aventurilor.
Terenuri de Joc Imaginare: Un teren de fotbal sau o arenă de luptă pentru supereroi - lumea sporturilor și a jocurilor este la îndemâna celor mici. Cu creta colorată, prichindeii pot crea terenuri pe dimensiunile dorite, pentru a-și petrece pauzele în mod activ. Fie că este vorba de un duel sau un joc de echipă, cei mici pot crea un întreg teren oriunde își doresc – doar trasând câteva linii cu cretă!
Șotron: Șotronul nu a fost niciodată mai distractiv! Folosind creta colorată, copiii pot trasa liniile pentru șotron, iar cu ajutorul imaginației și al creativității, pot extinde jocul la nesfârșit. Încurajează-i pe cei mici să extindă jocul de șotron cu noi forme, de diferite culori și mărimi. Iar pentru un twist educativ, exersează numerele cu ajutorul acestui joc în aer liber! La urma urmei, jocul de șotron nu doar că îi ține pe prichindei în mișcare, dar îi ajută să își dezvolte coordonarea și agilitatea.Circuit de Biciclete sau Role: Cu o paletă largă de culori la dispoziție, copiii pot să-și creeze propriul circuit de biciclete, role, skateboard sau trotinetă. Pot colora drumurile, pot adăuga semne de circulație și pot simula o adevărată aventură pe două roți. Cu grijă și supraveghere, aceștia pot organiza concursuri și curse, pentru a vedea cine poate parcurge circuitul cel mai repede sau cel mai corect. Iar dacă prichindeii tăi sunt aventurieri, pot încerca să realizeze chiar și o cursă cu obstacole.
Harta Călătoriilor Imaginare:Știm cu toții cât de departe ajunge imaginația celor mici. O hartă colorată, desenată pe trotuar, poate deveni scena aventurilor lor imaginare. Pot să-și creeze propriile hărți ale lumii, cu țări fantastice, oceane pline de sirene, monștri și insule pline de comori ascunse. Fii sigur că cei mici vor lua rolul de aventurier sau detectiv în serios – și vor pleca în căutarea cufărului cu nestemate. Ai face bine să pregătești „o comoară” dulce sau o mică surpriză, pentru a-i răsplăti pentru eforturile depuse pe parcursul călătoriilor.
În timp ce intrăm în noul an școlar, Setul de 15 Crete Colorate pentru Desene pe trotuar devine un partener inedit în educație și joacă. Această activitate nu doar stimulează creativitatea copiilor, dar le oferă și o modalitate să-și dezvolte abilitățile sociale și fizice. Astfel, asfaltul devine o pânză pentru visuri și aventuri, iar întoarcerea la școală aduce o notă de culoare și bucurie în fiecare zi.


Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

Realizarea lucrărilor de artă cu pastelurile Ladoga

Pastelurile sunt unul dintre cele mai versatile și expresive medii artistice, oferind artiștilor posibilitatea de a crea lucrări care atrag și transmit mesaje prin texturile inedite și tușele specifice. De la portrete detaliate la peisaje vibrante, pastelurile permit experimentarea unei game largi de efecte și tehnici artistice, fiind apreciate atât de artiștii profesioniști, cât și de amatori. Un avantaj major al pastelurilor este ușurința cu care pot fi aplicate și manipulate, permițând o interacțiune directă și tactilă cu lucrarea.
Acest mod de lucru este ideal pentru cei care doresc să experimenteze și să exploreze diferite stiluri și abordări în artă. Pastelurile se aplică direct pe hârtie, fără a fi necesare alte mediumuri sau diluanți, ceea ce le face ușor de utilizat și foarte practice. Textura specifică a pastelurilor permite realizarea unor detalii fine prin hașurare, dar și a unor efecte difuze și subtile prin tehnici de blending sau prin utilizarea pensulelor, uscate sau umede. Diversitatea nuanțelor și tipurilor de pasteluri disponibile pe piață oferă posibilități nelimitate de expresie artistică.

În acest articol, ne vom concentra pe trei tipuri de pasteluri din gama Ladoga : Sauce, Sepia și Sanguine. Aceste pasteluri sunt renumite pentru calitatea lor superioară și pentru capacitatea de a oferi rezultate spectaculoase în lucrările de artă. Vom explora în detaliu fiecare dintre aceste pasteluri și vom oferi sfaturi practice pentru a le folosi eficient în creațiile tale artistice.
Sepia - Eleganța nuanțelor brune
Gama de Pasteluri în nuanțele Sepia este cunoscută pentru nuanțele sale brune, care conferă lucrărilor un aer retro și autentic. Aceste pasteluri sunt ideale pentru portrete și lucrări care necesită o atmosferă caldă, cu un aer retro, clasic. Prin hașurare, poți crea detalii fine și texturi inedite, iar prin utilizarea unei pensule umede, poți adăuga umbre subtile și efecte difuze care oferă profunzime lucrărilor tale.

Nuanțele Sepia sunt perfecte pentru artiștii care doresc să exploreze tonurile brune, calde, și să creeze opere de artă nostalgice și elegante. Mai mult, această gamă de nuanțe pot fi utilizate de artiștii care vor să încerce noi abordări în lucrările lor. Lucrările realizate utilizând o paletă de culori și nuanțe restrânsă poate reprezenta un exercițiu foarte util pentru artiștii la început de drum.
Sanguine - Profunzimea nuanțelor de roșu
Gama de Pasteluri în nuanțele Sanguine, cu nuanțele sale de roșu, adaugă un twist interesant oricărei lucrări de artă. Aceste pasteluri sunt perfecte pentru a captura energia și emoția subiectelor transpuse pe coală.

Nuanțele Sanguine sunt adesea folosite în studiile anatomice și în portrete, datorită capacității sale de a reda cu fidelitate tonalitățile pielii și detaliile musculare. Hașurarea cu Sanguine poate crea linii dinamice și expresive, iar diluarea pastelului în apă permite aplicarea unor straturi transparente de culoare, oferind un efect pictural și vibrant.
Sauce - Versatilitatea nuanțelor de gri
Pastelurile din gama de nuanțe Sauce se disting prin nuanțele lor variate de griuri, alb, negru și maro, oferind artiștilor un spectru larg de posibilități creative. Aceste pasteluri sunt ideale pentru desene monocrome, unde fiecare ton subtil de gri sau nuanță profundă de negru poate transforma complet compoziția, dar și pentru lucrările colorate, unde pot fi utilizate pentru a adăuga profunzime și contrast. Versatilitatea pastelurilor Sauce permite crearea unei game largi de tonuri și efecte prin tehnici de hașurare, blenduire și diluare.

Pentru a obține efecte realiste și detalii fine, hașurarea este o tehnică esențială. Aceste pasteluri se impregnează ușor pe hârtie, permițându-ți să aplici multiple straturi de culoare și să creezi tranziții subtile între tonuri. Dacă dorești să adaugi efecte difuze sau umbre delicate, utilizarea unei pensule umede peste urmele de pastel este o metodă eficientă. Această tehnică permite culorii să se răspândească uniform și să se amestece într-un mod natural, adăugând un strat suplimentar de complexitate și rafinament lucrărilor tale.
Această gamă de nuanțe este deosebit de utilă pentru peisaje urbane, natură statică și desene tehnice, datorită capacității de a oferi un contrast dezirabil. De exemplu, în reprezentarea unei scene urbane, nuanțele de gri pot evidenția structura clădirilor, în timp ce alb și negru pot accentua lumina și umbrele, aducând profunzime și dinamism compoziției. Pentru natură statică, aceste pasteluri permit redarea texturilor complexe și a detaliilor fine, cum ar fi suprafața unei mese din lemn sau delicatețea unui aranjament floral.

Indiferent de tipul de pastel ales, tehnicile de hașurare și diluare cu apă oferă multiple posibilități creative. Sepia adaugă căldură și autenticitate, Sanguine conferă energie și un twist inedit, iar Sauce oferă stabilitate și profunzime. Experimentează cu aceste pasteluri pentru a descoperi noi modalități de expresie artistică și pentru a-ți dezvolta abilitățile într-un mod inovativ și captivant. Fiecare pastel din gama Ladoga este conceput pentru a îmbunătăți experiența artistică, oferindu-ți instrumentele necesare pentru a crea lucrări de artă remarcabile.


Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!