Waterbrush

Waterbrush

Pensulele waterbrush au varful similar unei pensule, avand in plus un rezervor (care poate fi umplut cu apa, cerneala sau vopsea). In portofoliul ProfiArt exista marci de pensule waterbrush precum Nevkaya Palitra, Pebeo, Faber Castle, Derwent, Kuretake, Sakura, Staedtler, Derwent sau Daco.


Cu acest tip de pensula poti realiza lucrari in acuarela, fara sa mai ai nevoie de un recipient de apa. Mai mult, vei avea la dispozitie tipuri de tuse distincte, in diferite combinatii de culoare/ apa.


Pensulele waterbrush au origine japoneza (au un inventator japonez) si pot fi folosite atat in combinatie cu pensule cu maner normal, cat si alaturi de creioane watercolor, pentru efecte cat mai subtile pe hartie.


Pensulele waterbrush sunt si ele disponibile in mai multe variante – poti alege waterbrush cu varf lat, cu varf rotund, mediu sau subtire si poti fie sa iti alegi un set (cum este setul de 3 pensule waterbrush de la Derwent), fie sa iti alegi produse separate, in functie de trasaturile dorite.


Modul de folosire a unei pensule waterbrush este foarte simplu – apasand pe corpul flexibil, poti regla fluxul de culoare. Exista modele de pensule waterbrush cu rezervoare ce pot fi umplute cu apa, cerneala sau vopsea, in functie de tehnica pe care doresti sa o aplici.