Creioane colorate

Creioane colorate

In categoria de creioane colorate pentru copii sau pasionati de colorat (vezi si categoria de carti de colorat pentru adulti) ai la dispozitie peste 150 de variante de seturi creioane colorate. Producatorii din oferta carora poti alege sunt printre cei mai mari la nivel international – Koh-I-Noor, Staedtler, Derwent sau Faber Castell.


Creioanele colorate de la producătorul Faber Castell vin in mai multe tipuri de seturi. De exemplu, un set de 36 de creioane Grip sunt ideale pentru copii si au o forma triunghiulara ergonomica, cu un sistem de prindere patentat. Creioanele acuarelabile sunt inca un model de creioane colorate copii care pot fi o surpriza placuta pentru cel mic, daca este pasionat de colorat si pictat. Cum se folosesc creioanele acuarelabile? Dupa ce a fost aplicata culoarea pe un desen, folosind o pensula umezita, pigmentul poate fi dizolvat si astfel se pot experimenta diferite efecte pe o lucrare.
In gama Progresso Magic mai exista si un model de creion multicolor care poate fi pe gustul celui mic, dar si creioane cerate sau stick-uri compacte de pigment ce pot fi folosite pe suprafete inchise la culoare, fine sau texturate, inclusiv panze, lemn, tesatura, solubile in apa (pot fi inclusiv pulverizate pe suprafata de lucru sau pe textile, folosind un recipient spray).

Articole
Share

Fise de colorat pentru copii

Printre activitățile practice sau de arts & crafts recomandate copiilor se numără și coloratul – de la primii pași în utilizarea diverselor instrumente sau tipuri de culori (creioane colorate, carioci sau acuarele și guașe) până la alegerea nuanțelor preferate sau a identificării culorilor din natură, toate acestea ajută mult la structurarea creativă a unui mic artist. Iată un articol din care poți downloada fișe de colorat pentru copii cu diferite teme – trebuie doar să printezi fiecare fișă pe un A4 și sesiunea de colorat poate începe!
Dacă vrei să îmbunătățești trusa de lucru a celui mic cu un set nou de creioane colorate, iată câteva sugestii:
În categoria de creioane colorate pentru copii de pe ProfiArt.ro găsești unele din cele mai bune seturi de creioane, de la Faber Castell

set de creioane colorate cu ascuțitoare
set de 10 creioane colorate metalizate (recomandate pentru un bloc cu hârtie neagră - citește aici mai multe recomandări)
set creioane triunghiulare Children of the World
set de creioane cerate retractabile Twist
set de creioane colorate de acuarelă cu pensulă

Descoperă aici toate seturile de creioane colorate pentru copii
Dacă copilul tău are o vârstă mai mare și vrei să-i oferi niște creioane de studiu, potrivite pentru lucrări mai sofisticate, poți încerca creioanele Goldfaber de la același producător.
Animale de colorat
Prima fișă, cu animale de colorat, este ideală atunci când vrei să contribui la îmbunătățirea cunoștințelor celui mic despre animale. Pădurea este plină de animale de colorat și copilul tău va descoperi o vulpe, arici, un papagal, dar și o bufniță și broscuțe, pe măsură ce colorează fișa de colorat de mai jos.
DOWNLOAD fișă cu animale de colorat
A doua imagine din această serie de planșe de colorat cu animale este o imagine în care se pot desena fluturi, un tigru dar și papagali – pe lângă vegetația abundentă a junglei.
DOWNLOAD planșă de colorat cu animale din junglă
Citește și articolul despre ce nu trebuie să-ți lipsească din trusa de activități practice pentru copii!

Cea de-a treia planșă pe care o poți downloada din acest articol este un desen cu un iepure. Acest desen iepure și ouă de Paște poate fi foarte bun pentru o activitate în care copilul colorează felicitări pentru această sărbătoare.
DOWNLOAD iepure de colorat
Inimă de colorat
O fișă de colorat cu multe elemente – inimă de colorat sau alte elemente specifice Valentine's Day.

DOWNLOAD inimi de colorat
Cristale – fișa de colorat

O altă propunere de fișă de colorat este cea cu cristale. O fișă indicată mai ales atunci când copilul tău are o experiență mai mare la desen și poate exersa umbre sau zonele strălucitoare ale unui cristal.
DOWNLOAD cristale de colorat
Fise de colorat de Craciun
Dacă vrei să colorezi alături de cel mic felicitări pentru cei dragi, de Crăciun, iată două idei – o fișă de colorat cu reni și o planșă de colorat cu un brad de iarnă și cadourile așezate sub el.
 
Pentru a obține felicitări, printează planșele în format mai mic, pe o hârtie mai groasă sau pe un carton alb.
DOWNLOAD plansa de colorat brad de Crăciun
DOWNLOAD fișă de colorat cu reni
Ai nevoie și de alte idei pentru activitățile arts & crafts ale copilului tău? Citește și articolul cu lucruri simple din hârtie pe care le pot realiza copiii.
Felicitări de colorat
Iată două idei de felicitări de colorat cu spații libere, în care se pot scrie mesaje pentru sărbătorit.

DOWNLOAD felicitare carte

DOWNLOAD felicitare cu flori și frunze
Sursa foto – FaberCastell.com
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

Realizează-ți propriul suport pentru pensule și creioane din materiale reciclabile

Crearea propriului suport pentru pensule și creioane din materiale reciclabile este nu doar o modalitate creativă de a-ți organiza instrumentele de desen, ci și o acțiune eco-friendly care contribuie la protejarea mediului înconjurător.Iată cum poți realiza un astfel de suport folosind materiale reciclabile:

Materiale necesare:

O cutie de carton goală (poate fi o cutie de cereale, de detergenți sau orice altă cutie rezistentă)
Hârtie colorată sau vopsită în culorile preferate
Lipici sau dublu adezivă ( dublu adezivă
Foarfecă
Markere sau creioane colorate pentru decorare
Riglă
Instrucțiuni:

Măsurarea și tăierea cutiei: Începe prin a măsura cutia de carton pentru a decide dimensiunile suportului. Poți alege să o păstrezi întreagă sau să o tai la dimensiunile dorite. Poate fi o idee bună să păstrezi partea superioară a cutiei pentru a crea un compartiment separat pentru creioane și markere.
Acoperirea cutiei cu hârtie colorată: După ce ai decis dimensiunile și forma suportului, acoperă cutia cu hârtie colorată. Folosește lipici sau adeziv dublu față pentru a fixa hârtia pe cartonul cutiei. Asigură-te că acoperi complet cutia și că hârtia este bine lipită.
Decorarea suportului: Începe să-ți folosești creativitatea pentru a decora suportul pentru pensule și creioane. Poți desena modele, poți lipi imagini din reviste sau poți folosi markere sau creioane colorate pentru a adăuga culori și detalii. Acesta este momentul în care poți să personalizezi suportul în funcție de preferințele tale artistice.
Adăugarea compartimentelor: Dacă ai păstrat partea superioară a cutiei, o poți tăia în bucăți pentru a crea compartimente separate pentru pensule, creioane sau markere. Fixează-le în interiorul cutiei cu ajutorul lipiciului.
Lăsarea să se usuce: După ce ai terminat de decorat și ai adăugat compartimentele, lasă suportul să se usuce complet înainte de a-l folosi. Asigură-te că toate materialele sunt bine lipite și uscate.
Organizează-ți instrumentele: Acum ai propriul suport personalizat pentru pensule și creioane, creat din materiale reciclabile. Poți organiza instrumentele tale de desen în el și să-l folosești pentru a-ți păstra spațiul de lucru ordonat și bine organizat.

Acest proiect DIY nu numai că te ajută să-ți organizezi instrumentele de desen, dar și să contribui la reciclarea și reutilizarea materialelor. Este o modalitate perfectă de a fi creativ și eco-friendly în același timp! Spor la lucru!Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube dar și în magazinele din București!.