Accesorii desen artistic

Accesorii desen artistic

In categoria de accesorii desen artistic ProfiArt gasesti vernis fixativ pentru lucrarile in creion, carbune si pastel, fixativ creion si carbune simplu sau spray, pudra de grafit (ideala pentru desene de mari dimensiuni, in special atunci cand doresti acoperirea rapida a unei suprafete), seturi de hartii smirghel pentru creioane, prelungitor carbune, instrumente de razuire, razatoare pasteluri sau ascutitoare si estompe (pentru amestecarea si estomparea pastelurilor, grafitului, carbunelui si a cretei).


Fixativ pentru pasteluri si creioane
Daca vrei sa cresti rezistenta unei lucrari in pastel sau carbune, este recomandat ca la final, sa adaugi si un strat de fixativ sau vernis special realizat pentru acest tip de culoare. Stratul de vernis sau de fixativ are ca principal rol cel de protectie a lucrarii. In general lucrarile in pastel, creion sau carbune sunt un pic mai fragile si acest strat de fixativ le va creste mult durata de viata.


Mai mult, un fixativ de calitate nu se va ingalbeni in timp, nu va avea niciun efect asupra culorilor din lucrare (pelicula incolora). Fiecare spray fixativ creion, carbune sau pastel trebuie folosit strict conform instructiunilor de pe eticheta. De exemplu, vernisul fixativ de la Sonnet trebuie folosit in spatii bine ventilate, la temperaturi de peste 15 grade Celsius (nu se recomanda depozitarea nici la temperaturi foarte mari) si trebuie pulverizat de la o distanta de 15-20 de centimetri. Curatarea duzei se face tinand spray-ul invers si pulverizand pana nu mai iese nimic.