Te invitam la COPIC AWARD 2022!

Te invitam la COPIC AWARD 2022!
Share

Competiția Copic Award e una din cele mai așteptate competiții artistice anuale și este deschisă tuturor participanților, indiferent de vârstă, experiență sau locație. Anul acesta, poți să-ți înscrii lucrarea la competiția COPIC începând cu 1 iulie 2022 (până pe 15 septembrie), juriul este format din designeri și ilustratori din Japonia cu expertiză diversă, iar premiile, extrem de atractive. Pentru a nu limita imaginația sau preferințele artiștilor, competiția nu are o anumită temă, singura condiție de participare fiind utilizarea produselor Copic în realizarea lucrărilor.

Cine a câștigat COPIC AWARD 2021?

Anul trecut, au existat peste 5000 de lucrări înscrise în competiție, din 94 de țări iar lucrările au fost surprinzătoare: de la tehnicile inedite (de la ilustrații manga până la artă fluidă, realizată cu cerneala Copic), conceptele ieșite din comun până la entuziasmul participanților au fost doar câteva din trăsăturile competiției, observate de juriul format din designeri, profesori de artă sau ilustratori din Japonia.

copic markers award

50 de lucrări au intrat în finală, din care au fost alese acele artwork-uri care au demonstrat juriului o tehnică de utilizare a markerelor Copic excelentă, dar și concepte expresive, care au transmis multă emoție.

Urmărește clipul pentru a vedea impresiile și observațiile juraților COPIC de anul trecut dar și motivele pentru care au ales anumite artwork-uri și detalii referitoare la tehnici și ideile reprezentate, din partea artiștilor care au avut lucrări câștigătoare.

În 2021, Future Generation Prize a ajuns în România!

Maria Bădescu, o tânără artistă, de doar 15 ani, a impresionat juriul COPIC prin imaginația și prin tehnica demonstrată în lucrarea înscrisă în competiție.

Dacă vrei să afli mai multe despre stilul de lucru al Mariei, te invităm să citești și acest interviu.

COPIC AWARD 2022 – componența juriului

În fiecare an, juriul Copic Award are o componență diversă, care acoperă expertize diferite – de la artiști manga la profesori de artă, designeri sau curatori. Iată componența juriului de la ediția de anul acesta al competiției COPIC:

HIKARU ICHIJO - ilustrator

Ichijo a început să lucreze ca ilustrator în 2018. Ilustrațiile apar astăzi în cărți, reclame sau design de produs. Folosind tehnici ce au ca bază tehnologia de print pentru a explora expresivitatea culorii, artista construiește imagini curajoase ale unor figuri feminine, cu o estetică pop contemporană fresh. Alege să nu le reprezinte fețele, eliberând personajele de judecata bazată pe standardele schimbătoare ale frumuseții.

Site/ Twitter/ Instagram

KOTA NEZU - designer

Nezu a lucrat ca designer pentru Toyota Motor Corporation înainte de a-și deschide propria firmă de design, în 2005, numită Znug Design. A fost implicat în dezvoltarea motocicletei electrice secOO, a robotului LOVOT, a mașinii concept Toyota și a multor alte produse. Nezu este și în juriul Good Design Award 2014 – 2021 și a scris mai multe cărți despre design și comunicare.

Site/ Twitter

KAZUTOSHI OSHIMOTO – profesor și artist

Oshimoto e profesor asociat la facultatea de Fine Arts, departamentul de design din cadrul Universității de Arte din Tokio. Este activ și ca artist, participând la expoziții individuale sau de grup.

KIMURA ERIKO - curator

Kimura este curator la Muzeul de Artă Yokohama din anul 2000 și a lucrat în coordonarea Yokohamma Trienalle 2020. Ariile sale de interes includ arta contemporană, sculptură, fotografie și artă video, artă experimentală, performance și teoria culturii contemporane. O expoziție la care a lucrat de curând este "HANRAN: 20th-Century Japanese Photography" de la Galeria Națională a Canadei în 2019.

YUKI SUETSUGU – artist manga

Suetsugu e o artistă manga foarte cunoscută, mai ales pentru seria manga Chihayafuru, publicat de Kodansha. Începând cu septembrie 2021, au fost publicate 47 de volume din seria artistei, cu peste 27 de milioane de copii vândute. Seria a fost adaptată și într-o serie anime pentru TV plus o trilogie live action.

Artista a debutat în 1992, într-o revistă din Japonia, a câștigat în 2009 premiul Manga Taisho și în 2011 premiul Kodansha Manga, la categoria Shojo.

Site/ Twitter

Cum aplici la COPIC AWARD 2022?

Perioada de înscrieri este 1 iulie 2022 – 15 septembrie 2022, ora 23.59 (ora Japoniei). Orice artist este eligibil – nu există criterii de eligibilitate legate de naționalitate, vârstă, experiență sau zonă de reședință.

copic award

Poți înscrie o lucrare care nu a fost publicată în altă competiție sau într-o expoziție (expoziții personale sau publicarea pe social media).

Criterii

Lucrarea trebuie realizată cu produse Copic – markere Copic Ciao sau markere Copic Sketch, cerneală Copic sau linere(nu uita că pentru cele mai bune efecte ale markerelor ai la dispoziție și hârtie Copic).

Ca și dimensiuni, lucrarea nu ar trebui să depășească 420 mm în lungime, 297 mm în lățime (adică echivalentul A3) și 300 mm în adâncime iar greutatea nu trebuie să fie mai mare de 5 kg.

Sunt acceptate nu doar ilustrațiile, ci și piesele tri dimensionale. Materialul de bază nu trebuie să fie neapărat hârtia, însă utilizarea materialelor fragile, cum ar fi ceramica sau sticla, este interzisă.

Pentru a încuraja libertatea și imaginația participanților, nu există o temă specifică a competiției. Poate fi înregistrată o singură lucrare de persoană.

Orice plagiat sau imitație va rezulta în descalificarea lucrării iar orice participant sub vârsta de 13 ani va necesita la înscriere consimțământul tutorelui.

Pentru mai multe detalii legate de înscrierea la competiția COPIC AWARD 2022, intră pe copicaward.com! Citește aici documentul complet referitor la termenii și condițiile participării.

Ce premii poți câștiga la COPIC AWARD 2022?

  • Grand Prize – 3000$ și un set de 358 de markere Copic Sketch și un trofeu
  • Premiul al doilea (pentru două lucrări) – 1000$ și un set de 358 de markere Copic Sketch și trofeu
  • Pentru categoria Future Generation Art Prize (Youth Award) se va acorda un Grand Prize, unui participant cu vârstă maximă de 18 ani în momentul înscrierii, care va primi un set de 358 de markere Copic Sketch și un trofeu.
  • 5 premii la categoria Judges Award, reprezentate de un set Copic Special Edition cu autograf de la unul din jurați și un trofeu.
  • 100 de premii în categoria Future Generation Art Prize (Youth Award), câte un set ediție specială Copic (acordate participanților cu vârsta maximă de 18 ani în momentul înscrierii)
  • 1 premiu în categoria Social Media Award – set de 180 de markere Copic Ciao
  • 1 premiu pixiv Award – set de 72 de markere Copic Sketch, un abonament gratuit pixiv premium și un interviu exclusiv pe pixivision 
  • 2 premii Craft Award
  • 5 premii Regional Award

Descoperă toate premiile pe site-ul Copic Award.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook Instagram si YouTube și în magazinele din București!

Surse foto: Too Corporation