Rechizite pentru scoala: descopera reducerile Back to school la ProfiArt!

Rechizite pentru scoala: descopera reducerile Back to school la ProfiArt!
Share

Anul acesta, te așteptăm cu idei bune, recomandări și reduceri la materialele de pictură pentru copii și rechizitele necesare pentru un nou an de școală, în campania Back to school! Pe ProfiArt.ro și în magazinele fizice ProfiArt din București ai la dispoziție tot ce ai nevoie pentru lista de rechizite de la școală. De la seturi de acuarele produse de cele mai bune branduri de materiale de artă până la modele de stilouri realizate special pentru copii, penare, caiete și blocuri de desen, truse de geometrie, carioci, creioane colorate și ghiozdane cu design inedit, le găsești pe toate la noi!

Lista de rechizite pentru școală – care sunt cele mai importante produse?

rechizite pentru scoala

Stilou pentru școală

Indiferent de clasa în care trece copilul tău, unul din cele mai importante produse din lista rechizite școală este stiloul. Un stilou bun va contribui la dezvoltarea unei scrieri frumoase – penița va aluneca pe hârtie doar când este ținută într-un anumit unghi, ceea ce contribuie la precizie și la exersarea motricității fine. Mai mult, atenția necesară scrierii cu stiloul este un antrenament excelent, mai ales atunci când copilul tău de-abia învață să scrie.

Scrierea de mână este considerată a fi un proces extrem de complex, implică formarea de legături sinaptice și va antrena centrii limbajului, memoria vizual motorie dar și mușchii mâinii și a degetelor.

Stilou

Un stilou pentru școală de calitate ar trebui să aibă următoarele trăsături:

  • peniță rezistentă;

  • design ergonomic, potrivit pentru o mână mai mică și cu aderență bună, cu minimizarea riscului de alunecare;

  • rezerve ușor de încărcat și o metodă simplă de a verifica nivelul de cerneală din rezerva echipată, de tipul fereastră în corpul stiloului;

  • formă versatilă, potrivită și pentru mâna dominantă stângă;

Iată câteva idei de stilouri pentru școală de la Faber Castell și Lamy:

Scribolino un stilou cu formă ergonomică, care permite aderența relaxată a mâinii, potrivit și pentru stângaci;

Vario stilou cu capac și corp anti-alunecare (nu va aluneca de pe birou) și zonă grip cauciucată pentru o prindere bună;

ABC – un stilou din lemn de arțar, cu zone grip din cauciuc și peniță din oțel inoxidabil șlefuit, cu o duritate foarte mare (ceea ce face aproape imposibilă despicarea peniței atunci când e apăsată pe hârtie). Se poate lipi o etichetă cu nume, pe capac;

Blocuri de desen și caiete pentru școală

Caietele și blocurile de desen au și ele un rol important – o hârtie de calitate va contribui în mod pozitiv la plăcerea copilului de a scrie sau de a picta. Hârtia care absoarbe cerneala sau culoarea în mod optim și nu conține impurități reprezintă un element important în ceea ce privește calitatea unui caiet pentru școală.

Blocurile de desen oferite de producători care au în portofoliu și blocuri pentru artiști sunt o garanție pentru o calitate foarte bună pentru viitoarele desene și picturi ale copilului tău. De exemplu, blocurile de desen de la Canson conțin o hârtie fără acid (deci mai rezistentă pe termen lung), care se va comporta perfect la întâlnirea cu acuarela sau tempera.

Iată trei idei de blocuri de desen sau pictură pentru copii de la Canson:

Bloc Canson Toucan pentru desen (la reducere Back to School) - blocul conține 16 file, 120g/mp sau 160 g/mp. Hârtia este albă, granulată, pentru desen; ideală pentru schițe executate în creion, cărbune sau acuarelă, cu o suprafață rezistentă la ștersături și corecturi multiple.

Bloc Canson XL Aquarelle – gama XL de blocuri pentru pictură și desen este dedicată elevilor și studenților, cu un raport calitate preț optim și o compoziție gândită special pentru procesul de învățare, care necesită un consum mai mare. Hârtia nu conține acid și are o granulație fină.

Blocuri Graduate – o altă gamă dedicată începătorilor și mai ales elevilor și studenților care fie urmează cursurile unui liceu de arte, fie sunt cu adevărat pasionați de desen și pictură. Există blocuri disponibile pentru fiecare tehnică iar hârtia nu conține acid sau înălbitori optici.

Acuarele pentru elevi – inspirate din culorile dedicate artiștilor profesioniști

O culoare de calitate, în lumea artiștilor, este o culoare bogată în pigment, intensă și care rămâne saturată chiar și după uscare. Chiar și la nivelul unui elev de clasă primară sau de gimnaziu, care face primii pași în pictură, experiența la lucru va fi cu mult mai plăcută dacă prima întâlnire cu ideea de culoare are loc alături de un set de acuarele de foarte bună calitate.

acuarele

Acuarelele pentru copii din oferta noastră sunt oferite de mărci care produc în primul rând culori profesionale, pentru artiști și oferă și game de studiu, apreciate datorită costului bun și a calității ridicate.

Iată câteva idei de culori – acuarele, guașe sau tempera, pe care le găsești la reducere în campania noastră de Back to School:

Set de 12 acuarele Studio Pebeo – culori profunde, transparente, recomandate pentru începători (elevi și studenți) dar preferate chiar și de artiștii profesioniști;

Set 12 guașe Studio Pebeo – un set oferit de Pebeo, producător francez de materiale de artă și hobby, care conține culori opace, foarte pigmentate și rezistente;

Guașe Primacolor – culori vii, intermixabile, cu uscare uniformă;

Acuarele cu miere – delicate și luminoase, cu o cutie a cărui capac poate fi utilizată ca paletă. Acuarelele cu miere sunt sigure pentru pielea copilului și se spală cu apă de pe majoritatea suprafețelor;

Alături de un set de culori pentru școală, vei mai avea nevoie de pensule rezistente, pahar pentru apă și paletă (dacă setul nu conține deja o paletă pentru amestecul culorilor).

Trusă de geometrie

În funcție de clasa în care intră copilul tău, vei avea nevoie de câteva elemente de geometrie – găsești la preț redus, în campania noastră de Back to school raportor, set de echere, set piese de geometrie și set desen tehnic, dar și riglă și compas cu reglare rapidă.

Dacă ești în căutarea unui alt tip de trusă geometrie pentru școală, nu uita să verifici și categoria noastră de desen tehnic, unde vei găsi truse și instrumente de pe lista de rechizite pentru o clasă de arhitectură la liceu, de exemplu.

rechizite scolare

Carioci, markere și creioane colorate – rechizite școlare

Alege din oferta noastră carioci, markere sau seturi de creioane colorate cu cei mai buni pigmenți pentru elevi, de la producători cunoscuți în lumea artei, cum ar fi Faber Castell sau Koh-I-Noor.

Penare pentru școală

Penarul este și el un element important în lista de cumpărături pentru noul an școlar. Poți alege un penar la preț redus, parte din campania de Back to School, cum este penarul Sensebag, premiat pentru design la Reddot și fabricat dintr-un material textil lavabil și extrem de rezistent.

În același timp, te invităm să descoperi și categoria de ghiozdane și penare, unde ai la dispoziție modele versatile și extrem de rezistente.

ghiozdan pentru scoala

Ce mai ai pe lista de rechizite?

back to school

În funcție de clasa în care trece copilul tău, iată o listă cu celelalte produse și accesorii de care ai putea avea nevoie, pe care le poți comanda fie online fie le poți achiziționa cu o vizită într-unul din cele șase magazine ProfiArt din București.

Caiete

Radiere

Ascuțitoare

Corector pentru cerneală

Pixuri colorate

Evidențiatoare sau textmarkere

Hârtie colorată A4 (culori diferite)

Foarfece

Adeziv/ lipici

Creioane grafit

Creion mecanic și rezerve

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook Instagram si YouTube și în magazinele din București!