Cum se deseneaza personaje manga cu markere Copic

Cum se deseneaza personaje manga cu markere Copic
Share

Dacă ai un talent la desen pe care vrei să ți-l dezvolți și ai căutat măcar o dată pe net “how to draw manga”, acest articol e pentru tine. Descoperă mai jos tutoriale video, din care vei afla care sunt pașii exacți pentru a colora un personaj din desene manga cu markere Copic, dar și care sunt codurile de culoare a markerelor Copic Sketch sau Copic Ciao cu care vei obține tonurile perfecte de piele sau păr pentru desenele tale în stil manga.

Materiale necesare pentru a desena personaje din manga

Poți utiliza orice tip de culoare pentru a colora personaje din desene manga, dar unele din cele mai populare tipuri de culoare pentru acest stil este reprezentat de markerele Copic. Aceste markere sunt cu cerneală pe bază de alcool, au pigmenți intenși si sunt considerate a fi cele mai bune markere grafice din lume.

desene manga markere copic

Markerele Copic sunt produse în Japonia și fiecare gamă (markere Copic Sketch sau markere Copic Ciao) conține sute de culori pe care le poți folosi pentru a realiza cele mai frumoase personaje manga.

tutoriale desene manga

E important să știi că nu orice tip de hârtie te va ajuta să obții cele mai bune rezultate cu markerele pe bază de alcool. Atunci când alegi un bloc de hârtie pentru acest tip de markere, ai la îndemână o hârtie specială, care are la suprafață un strat suplimentar, cu rolul de a menține cerneala pe bază de alcool la suprafață. În caz contrar – dacă folosești o hârtie pentru acuarelă, de exemplu, cerneala va intra foarte repede în fibra acesteia și rezultatele, mai ales atunci când vrei să obții gradienți sau blending de culori, vor fi mai slabe.

Tutoriale desene manga sau manga drawing

 

Recomandări pentru desenele în stil manga

După cum poți vedea în tutorialele de mai sus, pentru desenul unui personaj din desene manga, e foarte important să exersezi felul în care aplici umbrele. Acest detaliu foarte important va oferi desenului final un aspect mult mai bun, mai ales dacă surprinzi corect volumul regiunilor din lucrare.

manga drawing

Pentru a combina nuanțele exacte de piele, poți să ai la îndemână un set copic pentru tonuri de piele. Dacă preferi să îți achiziționezi markerele la bucată, e bine să știi că regula de aur este să alegi aceleași prime două cifre dintr-un cod de culoare și a treia cifră să fie apropiată cu 2-3 unități de cealaltă culoare. În acest fel, pentru zone mai delicat de colorat, cum ar fi umbrele de pe figura unui personaj, te asiguri că ai la îndemână culorile potrivite.

Dacă vrei să colorezi personaje manga cu markere Copic, nu e neapărat necesar să ai la îndemână multe markere. Poți începe cu un ton de piele, un marker potrivit pentru culoarea părului și o culoare pentru hainele personajului. Dacă ai un blender Copic, vei putea obține câteva efecte interesante pe hârtie și cu puțină tehnică, vei avea un rezultat foarte bun.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook Instagram si YouTube și în magazinele din București!