Cauti un cadou de Mos Nicolae pentru un copil? Iata cinci idei bune de pus in ghetute!

Cauti un cadou de Mos Nicolae pentru un copil? Iata cinci idei bune de pus in ghetute!
Share

Sezonul sărbătorilor de iarnă se deschide cu Moș Nicolae, o ocazie perfectă pentru a alege un cadou care să contribuie la creativitatea copiilor. Iată un articol în care îți prezentăm câteva idei pentru un cadou de Mos Nicolae care sa nu treaca neobservat!

Alege un cadou de Mos Nicolae creativ, pentru copii

Dacă ești părinte, cu siguranță te gândești ca toate activitățile practice și jocurile pe care cel mic le joacă în timpul rămas după școală sau grădiniță ar trebui să-i ofere noi deprinderi. Studiile arată că, din punct de vedere psihologic, deprinderile creative au un impact puternic pe termen lung. Ne formăm libertatea de a crea concepte și de a ne juca cu idei chiar în primii ani de viață iar memoria experiențelor de acest tip ne însoțește toată viața.

Creioane colorate

Un set de creioane colorate inspiră la creație. Pe lângă multitudinea de culori dintr-un set de 36 sau 48 de piese, multitudine care în sine poate reprezenta o bucurie, exersarea aplicării culorilor, în diverse tipuri de hașuri, poate dezvolta inclusiv percepția asupra spațiului și formelor.

Guașe sau tempera

Culorile lichide sunt și ele instrumente bune pentru dezvoltarea creativității, în copilărie dar și mai târziu. Există tipuri de guașe și tempera speciale pentru copii.

Un exemplu ar fi guașele pudră, din substanțe vegetale, care se diluează cu apă și sunt perfect sigure pentru copii.

Alături de copilul tău, poți exersa cu acest tip de culoare amestecuri noi. Veți obține culori secundare din culorile primare și astfel, copilul își va putea face reprezentări în concret asupra dinamicii existente în lumea culorilor.

Pictura cu degetele

Culorile pentru pictura cu degetele sunt destinate copiilor cu o vârstă mai mică. În momentul în care aceștia nu și-au dezvoltat încă deprinderile de motricitate fină și nu pot utiliza un creion sau o pensulă, pictura cu degetele e ocazia perfectă pentru a vă bucura de culori și de forme, într-un weekend cu activități practice, în casă.

Seturi creativ educative

Un set din categoria noastră de Jocuri și seturi creativ educative va fi întotdeauna o idee bună, fiindcă obiectivul fiecărui produs din selecția noastră este să antreneze și să dezvolte creativitatea.

Un exemplu este un kit de turnare a ipsos-ului în forme. Lucrând cu acest material, copilul va putea să observe cu atenție atât funcționarea unui nou material cât să-și dezvolte și gândirea tactică, prin planificarea fiecărei etape de lucru. La finalul pașilor (menționați în interiorul kit-ului ca instrucțiuni) veți obține o decorațiune/ jucărie, care poate fi pictată.

În aceeași categorie, găsești și kit-uri cu pastă de modelat Fimo, kit-uri mozaic cu diamante, kit pentru origami, kit-uri pentru croșetat minigurumi sau marionete tip șosete, pe care le puteți folosi pentru a inventa povești.

O altă idee este un kit pentru o activitate practică, de modelare a hârtiei. Descoperă kit-ul cu trofee de animale din hârtie iepure și cerb.

Materiale de artă grafică sau instrumente profesionale de pictură

Dacă ești în căutarea unei idei de cadou pentru Mos Nicolae pentru un copil mai mare, care deja e pasionat și lucrează diverse tehnici creative de pictură sau desen, poate fi o idee bună să-i oferi materiale de o calitate mai înaltă, pentru a-și duce mai departe pasiunea.

Poate fi vorba de un set de acuarele la calitate profesională, de un bloc de desen cu o hârtie de bumbac, de un set de markere Copic sau de un set de markere acrilice (pe care le poate folosi pe mai multe tipuri de suprafețe).

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook Instagram si YouTube și în magazinele din București!