Blog ProfiArt

Share

Am deschis un nou magazin de arta si hobby: ProfiArt DN1 Value Centre

Pe 29 martie, am inaugurat cel mai nou magazin ProfiArt! Situat în DN1 Value Centre, cu o suprafață de 102 metri pătrați, te așteaptă să descoperi cele mai bune materiale de artă și hobby și să-ți iei inspirația pentru viitoarele proiecte creative!
Magazinul ProfiArt din DN1 Value Centre este cel de-al șaptelea magazin din portofoliul nostru și cel de-al patrulea situat într-un centru comercial, pe lângă ProfiArt ParkLake, ProfiArt SUN Plaza și ProfiArt AFI Cotroceni.
Cu ce surprize te așteptăm în ProfiArt DN1 Value Centre?
Dacă ești unul din primii 100 de clienți ai magazinului, primești automat un card de reducere 10% pe viață, valabil în orice magazin din rețeaua ProfiArt.
În plus, așa cum te-am obișnuit, te așteptăm, în cel de-al șaptelea magazin de artă și hobby marca ProfiArt, cu toate materialele de care ai nevoie pentru a face primii pași în caligrafie, pictură pe sticlă sau textil, pouring art, tehnică servetelului, lucrul cu rășină epoxi, pictură pe numere, creația de bijuterii sau confecționarea lumânărilor handmade. 
Nu am uitat nici de cei mici, așa că am pregătit, la raft, și idei de cadouri pentru copii, kit-uri și jocuri perfecte pentru a le antrena creativitatea.
În magazinul ProfiArt DN1 găsești art supplies pentru pictură in acrilic, acuarelă sau ulei, materiale de la unii dintre cei mai buni furnizori de materiale de artă din Europa, cum ar fi Schmincke, Copic, Pebeo sau daVinci și nu numai.
Programul magazinului este de la 9.00 - 21.00, de luni până duminică.
Te așteptăm și nu uita, dacă ne vizitezi, lasă-ne un review pe pagina de Google!



Share

Te invitam la COPIC Award 2023!

COPIC Award este un concurs internațional anual, destinat tuturor artiștilor, indiferent de experiență sau stil. Ia-ți markerele Copic, dă culoare ideilor și participă la Copic Award 2023! Citește articolul pentru a afla care sunt premiile, ce membri are juriul anul acesta și pentru a descoperi toate detaliile legate de participarea la competiție.
Ce sunt markerele Copic? 
Copic este o marcă de markere de calitate profesională fondată în 1987 de grupul Too din Tokyo, Japonia. Markerele grafice durabile sunt pe bază de alcool, reîncărcabile și disponibile în diverse modele și în 358 de culori pentru a satisface nevoile individuale.
Markerele Copic sunt iubite de profesioniști creativi, artiști și amatori deopotrivă, de la începători până la profesioniști. Copic oferă cel mai larg spectru de culori de pe piață, constând într-un impresionant număr de 358 de culori. Toate markerele Copic sunt reîncărcabile și vârfurile pot fi înlocuite, ceea ce le face un instrument prietenos cu mediul înconjurător. Realizate cu o excelenta tehnică japoneză și considerate cele mai bune markere pe bază de alcool din lume, markerele Copic reprezintă o investiție pe viață.
În 2021, unul dintre premiile importante ale competiției a ajuns chiar în România! Urmărește clipul cu Maria Alexandra Bădescu, câștigătoarea Grand Prize - Future Generation Art Prize Copic Award 2021. 

Premiile COPIC AWARD 2023
Pe 3 aprilie încep înscrierile artiștilor, de pe 10 mai până pe 30 iunie poți trimite lucrarea pe site-ul copicaward.com. În iulie are loc prima rundă de analiză a lucrărilor înscrise în competiție, iar rezultatele vor fi anunțate la mijlocul lunii august. 
În septembrie are loc ultima tură de analiză a lucrărilor, iar în noiembrie vor fi anunțați toți câștigătorii.

Iată care sunt premiile la competiția Copic Award 2023:
Marele Premiu
Premiu în bani de 3.000 de dolari și un set set complet de 358 de markere Copic Sketch într-un suport acrilic special realizat, trofeu și multe altele. 
Locul al doilea va aduce un premiu de 1.000 de dolari și un set complet de 358 de markere Copic Sketch într-un suport acrilic special realizat, trofeu și multe altele.
Premiul Future Art Generation
Marele premiu al acestei categorii constă într-un  set complet de 358 de markere Copic Sketch într-un suport acrilic special realizat.
Câștigătorul va fi selectat din candidații cu vârsta de 18 ani sau mai tineri la momentul înscrierii. 
Mai există 100 de premii la această categorie, care constau în seturi Copic Ediție Specială 2023. 
Premiile Juriului
4 premii, care constau în seturi copic Ediție Specială cu autograf, de la fiecare membru al juriului.
Premiul pixiv
Acest premiu constă într-un set Copic Sketch de 72 de culori, un abonament gratuit timp de 12 luni la pixiv Premium, un interviu exclusiv pe pixivision și cartea de artă "VISIONS 2023 ILLUSTRATORS BOOK" a pixiv.
Intrările câștigătoare vor fi selectate de personalul de la pixiv.
Premiul Social Media
Un set complet de 180 de markere Copic Ciao. *
Acest premiu este deschis pentru intrările trimise la COPIC AWARD 2023 și imaginile postate pe Instagram și constă într-un set complet de 180 de markere Copic Ciao.
Premiul Ink  Art
Set de 100 de culori Copic Ink într-o cutie specială de acril. Lucrarea câștigătoare va fi selectată dintre lucrările realizate cu cerneală pe bază de alcool, Copic Ink, iar un artist popular va fi judecătorul ediției din 2023.
Premiile Vexx
3 artiști care participă la Copic Award 2023 vor primi câte un set de 72 de culori Copic Sketch și cea mai recentă carte a lui Vexx. Intrările câștigătoare vor fi selectate de Vexx.
Juriul competiției

KATSURA HOSHINO Artist manga
Hoshino a debutat în 2002 cu seria manga ZONE. Este cunoscută în special pentru seria sa D.Gray-man, care a început să fie publicată în Weekly Shōnen Jump din 2004 (în prezent seria este publicată în Jump SQ. Rise) și care a fost publicată în 28 de volume și a vândut peste 24 de milioane de copii. D. Gray-man a fost adaptat într-o serie anime și au fost lansate două jocuri video.

TOMOE SHINOHARA Designer/Artist
Shinohara a debutat ca și cântăreață în 1995 și a avut o carieră prolifică ca actriță de televiziune, film și scenă. Shinohara a lucrat, de asemenea, ca și ilustratoare și designer de costume și textile. În 2020, ea a fondat studio-ul creativ "STUDEO" cu directorul de artă Tatsuki Ikezawa. În 2022, kimono-ul de piele pe care l-a creat, a câștigat premiile ADC Tokyo și New York.

YASUHIKO TAKEUCHI Redactor-șef al Illustration Magazine
Născut în 1982, Takeuchi s-a alăturat Genkosha Co., Ltd în 2010 și a fost numit redactor-șef al revistei începând cu 2017. A editat numeroase cărți despre artă și ilustrații.

KAZUTOSHI OSHIMOTO Profesor asociat la Universitatea Națională de Arte și Muzică din Tokyo / Artist
Oshimoto este profesor asociat la Facultatea de Arte Frumoase / Departamentul de Design, Universitatea Națională de Arte și Muzică din Tokyo. De asemenea, este activ ca artist în expoziții solo și de grup.
Regulile de aplicare la COPIC Award 2023
Nu există restricții de naționalitate, vârstă, experiență, zonă de rezidență, etc. Solicitanții trebuie să fie artiști individuali, nu grupuri. Intrarea este limitată la lucrări de artă care nu au fost încă făcute publice prin alt concurs sau expoziție (excluzând expoziția personală sau paginile proprii de social media). 
Citește aici toate regulile pentru a aplica la Copic Award 2023.
Lucrarea trebuie să fi fost creată folosind produse Copic. Lucrarea de artă nu trebuie să depășească dimensiunea de 420mm x 297mm x 300mm și să cântărească mai puțin de 5kg. L420mm x W297mm echivalează cu dimensiunea internațională de hârtie A3. Nu există restricții privind orientarea lungimii și lățimii. Nu doar picturile sau desenele, ci și lucrările tridimensionale sunt binevenite. 
Materialul de bază nu trebuie să fie hârtie, dar utilizarea de materiale fragile, cum ar fi ceramică sau sticlă, este interzisă. Doar o singură lucrare de artă poate fi depusă de o singură persoană.
NOTĂ Lucrările trebuie să fie originale și create de aplicanți. Lucrările care încalcă drepturile de proprietate intelectuală sau drepturile de autor ale altora vor fi descalificate. Lucrările generate cu ajutorul inteligenței artificiale nu vor fi acceptate deoarece ar putea încălca drepturile de proprietate intelectuală ale altor artiști. 

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele noastre din București!
Share

Tehnici de desen pentru incepatori

Desenul în creion e o tehnică pe cât de simplă, pe atât de rafinată. Chiar dacă instrumentele necesare sunt dintre cele mai simple, perfecționarea tehnicii de lucru te poate ajuta să ajungi la rezultate impresionante.
Desenul în creion
Una dintre cele mai simple și accesibile tehnici de desen este cea realizată în creion. Aceasta constă în realizarea unui desen monocromatic, cu luminozități diferite, cu ajutorul unor instrumente precum: blocul pentru desen, creioanele de tip H, B, gumă de șters, ascuțitoare și riglă simplă.
Desen în cărbune
Tehnica desenului în cărbune este foarte interesantă și a fost folosită din cele mai vechi timpuri. Pentru a realiza un desen de calitate, ai nevoie de hârtie pentru creion sau cărbune, creioane, cărbune, pensulă sau șervețele pentru blending, vernis fixativ. Înainte de a începe desenul propriu-zis, se realizează o schiță pe hârtie obișnuită, care apoi este transferată pe hârtia de lucru, folosind ușor creionul.
Descoperă și cărbunele lichid, un produs nou, marca Schmincke!
Desene în pasteluri
Tehnica desenului în pastel se utilizează, de asemenea, din cele mai vechi timpuri, dar pare a fi mai modernă. Există două tipuri de pasteluri: pe bază de ceară și pe bază de ulei. În cadrul acestei tehnici,culorile sunt suprapuse și intercalate, creând efecte deosebite. 
Descoperă aici selecția noastră de pasteluri!
De la schiță la desenul final
Înainte de a începe un desen, trebuie să ai în vedere câteva reguli de bază, care te vor ajuta să obții un rezultat cât mai bun. Tehnica de desen pe care ți-o vei dezvolta ar trebui să implice atenție la toate elementele de mai jos.
Schița desenului
Pentru a evita erorile sau pentru a-ti schimba perspectiva, începe prin a trasa linii pierdute și pe hârtie. Lucrează cu o schiță și fă structura desenului tău.
Tipuri de linii 
Folosirea creionului este versatilă, poți trasa o multitudine de linii, atât prin utilizarea vârfului, cât și prin folosirea lateralei minei. În timp ce folosim vârful pentru a contura detalii și pentru a crea linii precise și puternice, liniile se pot estompa și deveni difuze dacă ținem creionul paralel cu suprafața de desen. În plus, poți acoperi zone mari și crea umbre cu aceeași poziție a creionului, iar vârful bine ascuțit poate fi utilizat timp îndelungat.
Liniile sunt un element de bază în desen și pot fi de mai multe tipuri, cum ar fi liniile drepte, frânte, în buclă sau curbe. Fiecare tip de linie poate fi folosit pentru a contura sau umple un obiect și poate influența în mod hotărâtor ceea ce se dorește să fie reprezentat. Prin alegerea și combinarea acestor tipuri de linii, artiștii pot crea o varietate de efecte și emoții în opera lor. De exemplu, liniile drepte și geometrice pot sugera ordine și structură, în timp ce liniile curbe și fluide pot transmite emoție și mișcare.
Observă formele de bază
Subiecte pe care dorești să le desenezi sunt alcătuite din forme geometrice de bază precum cercuri, dreptunghiuri sau triunghiuri. Observă formele de bază ale subiectului tău și încearcă să le trasezi în schiță, astfel încât să poți construi imaginea finală cu mai multă ușurință și acuratețe.
Umbrele și lumina
Una dintre cele mai importante tehnici de desen este crearea de umbre și lumină. Acestea pot transforma un desen simplu într-unul cu profunzime și textură. Cu ajutorul unor creioane mai moi (de exemplu, creioane de tip B), poți crea umbre mai închise, iar cu creioane mai tari (de tip H) poți crea umbre mai ușoare. De asemenea, poți utiliza tehnica de blending, care implică amestecarea umbrelor și a culorilor, pentru a crea efecte deosebite.
Puterea și direcția luminii pot influența contrastul, forma și culoarea. Lumina puternică crește contrastele și întunecimea, iar lumina slabă uniformizează formele și culorile. Mai multe surse de lumină vor crea multiple umbre ale aceluiași obiect în desen.
Sensul umbrelor este esențial în definirea unei opere, deoarece dacă umbrele care merg în aceeași direcție contribuie la aspectul ordonat al desenului, scoțând în evidență detaliile, umbrirea pe diferite porțiuni conferă formă și perspectivă. Prin combinarea diferitelor tipuri de umbre se poate obține o imagine plină de expresivitate.
Tehnici de desen: textură
O altă modalitate prin care poți adăuga interes și profunzime desenelor tale este prin realizarea unor texturi diferite. Poți utiliza diferite vârful subțire sau gros pentru a crea linii distincte. De asemenea, poți utiliza diverse tehnici de shading sau de blending pentru a textura anumite regiuni din lucrare.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele noastre din București!
Share

Te invitam la competitia globala #RedBullDoodleArt!

Red Bull Doodle Art este o competiție globală care provoacă artiștii, studenții și persoanele creative de pretutindeni să-și lase imaginația să se exprime prin desene pline de fantezie.
Ce trebuie să faci pentru a te înscrie în competiția Red Bull?
Intră pe site-ul redbull.ro și descarcă rama de concurs. Printează, desenează, urcă poza desenului tău pe pagina de înscriere și gata, atât este de simplu.
Îți poți înscrie desenul în concurs până pe 7 aprilie 2023. Citește aici mai multe despre doodle-uri.

Juriul & cei 10 finaliști
Cele mai bune 10 lucrări vor fi expuse în cadrul finalei naționale din București al RedBullDoodleArt, unde un juriu format din trei experți locali (SeReBe, Otravă și Illustrescu) va alege câștigătorul care va reprezenta România în Finala Globală Red Bull Doodle Art din Amsterdam.
Dacă înscrii o lucrare și ești unul dintre finaliștii din România, poți primi un premiu surpriză și din partea noastră, a echipei ProfiArt.
În etapa din Amsterdam, finaliștii fiecărei țări, vor participa la un atelier global de trei zile, unde vor lucra cu un artist mentor la lucrarea care va fi expusă în galeria de la finala mondială Red Bull Doodle Art. Ulterior, juriul internațional va anunța câștigătorul global al competiției.
Succes tuturor!