Blog ProfiArt

Share

Cum a fost la demonstratia de pictura in acuarela din ParkLake Shopping Center?

Alături de ParkLake Shopping Center și Asociația Pictorilor Acuareliști din România, am organizat o demonstrație de pictură în acuarelă, pe 23 ianuarie. Ne-am bucurat să avem alături de noi atât artiști cunoscuți, Ovidiu Iovanel, Florentina Panainte și Cristina Petruțiu ne-au inspirat prin stiluri de pictură în acuarelă distincte, cât și o audiență de pasionați ai acuarelei, care a răspuns invitației noastre de a petrece câteva ore într-un cadru plin de inspirație.
Cum a fost la demonstrația de acuarelă?

Evenimentul a sărbătorit și împlinirea a 11 ani de existență a Societății Internaționale de Acuarelă și a punctat și acordarea premiilor în cadrul expoziției online de pictură în acuarelă, organizată de IWS România.

Demonstrația susținută de Ovidiu Iovanel, președintele Asociației Pictorilor Acuareliști din România și prieten ProfiArt, a subliniat etapele de lucru necesare într-o pictură în acuarelă și a explicat pasionaților de pictura în acuarelă detalii importante despre materiale precum acuarelele profesionale sau hârtia de bumbac, cele care aduc valoare unei picturi.

Ce a ieșit? O lucrare ingenioasă, “portretul” ParkLake Shopping Center.

Nu uita să citești și interviul cu pictorul Ovidiu Iovanel, pentru a afla mai multe despre experiența artistului și să îi vizitezi site-ul și pagina de Facebook, mai ales dacă ai în plan să participi la cursuri de pictură în acuarelă sau la tabere dedicate acestei tehnici. 

Cea de-a doua demonstrație de pictură în acuarelă de care ne-am bucurat la eveniment a fost susținută de Cristina Petruțiu, artistă premiată cu locul II în cadrul expoziției naționale de acuarelă, organizată de IWS România.

O puteți urmări pe Cristina pe Facebook, Instagram și îi puteți vizita și site-ul de prezentare.
Cea de-a treia demonstrație de pictură în acuarelă a fost susținută de Florentina Panainte, artistă membră a IWS România.

Îi puteți da follow Florentinei pe Facebook sau Instagram.

Despre magazinul ProfiArt ParkLake
Situat la etajul centrului comercial, magazinul ProfiArt ParkLake te așteaptă cu o selecție de materiale de artă și hobby care te va inspira, încă de la prima vizită. Află programul și numărul de telefon ProfiArt ParkLake, pe pagina de Google.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!

 
Share

Topul tehnicilor de craft la moda in 2023

Și în domeniul proiectelor de arts & crafts există tendințe. Fiecare tehnică de craft sau de DIY are o popularitate mai mare sau mai mică, influențată de cum arată produsul final, dar și de disponibilitatea materialelor necesare. Indiferent dacă ești un artist cu experiență și îți place să încerci tehnici noi, pentru a-ți păstra inspirația la cote ridicate, dacă ești la început sau lucrezi la o mică afacere creativă, iată care sunt ideile de tehnici craft care vor cunoaște o popularitate crescută în acest an.
Broderia punch needle

Punch needle-ul sau acul persan e un ac prin care poți trage firul de broderie. Apoi, acul va fi folosit în poziția unui stilou, pentru a înțepa etamina, bine întinsă pe o ramă, conform unui model. Broderia va avea un aspect specific, în relief. Poți testa un kit de broderie punch needle sau îți poți achiziționa acul persan separat.
Upcycling creativ
Sustenabilitatea este deja un trend bine ancorat în viața de zi cu zi. De la haine care pot fi revopsite sau decorate până la piese de mobilier cărora le poți oferi o nouă viață, aplicând foiță de aur sau detalii colorate (cu ajutorul unor culori multisuprafețe), orice proiect de upcycling creativ îți va asigura o contribuție la grija față de mediu, prin refolosirea resurselor pe care le ai la dispoziție.
Squeegee
Folosind o racletă de cauciuc sau silicon, tehnica implică joaca cu petele de culoare pe pânză. O tehnică de a cărei spontaneitate te vei îndrăgosti, potrivită pentru orice vârstă și accesibilă tuturor.
Dacă vrei să folosești și texturi în acest tip de proiect craft, verifică și oferta noastră de spatule de silicon de diferite forme.
Rășina epoxidică
Dacă la început, rasina epoxidică părea a fi un hobby complicat, astăzi, kit-urile de lucru sunt extrem de ușor de utilizat. Bineînțeles, este recomandată utilizarea cu mănuși și mască de protecție, însă dată fiind explozia de produse destinate acestei tehnici de craft și aplicabilitatea crescută a rășinilor, e destul de simplu să testezi această tehnică.

Rășina poate fi amestecată cu pigmenți speciali și astfel poți crea pattern-uri spectaculoase. Poți turna rășina epoxidică într-o matriță sau o poți utiliza pentru a crea obiecte de design, cum sunt cele în care rășina colorată este asociată unor piese de lemn. Mai mult, poți încastra în rășină cam orice element, pentru a confecționa, de exemplu, mărțișoare sau pandantive.
Felting
Denumită și împâslire sau filturire, tehnica implică un ac special, lână pentru filtuire și un suport pe care să lucrezi lâna. Poți lucra astfel figurine sau animale, insecte, etc. Pe măsură ce prinzi experiență, felting-ul se poate dovedi un hobby creativ relaxant și imaginativ, mai ales dacă îți place lucrul cu fibrele textile.

Cei pasionați de felting mai apreciază și cât de terapeutic este procesul, care implică deopotrivă răbdare și ingeniozitate în felul în care combini lâna și culorile.
Macrame
Macrame-ul e din ce în ce mai popular – poți crea, din firele groase pentru macrame, peretare inedite, suporturi pentru ghivece dar si alte piese de design, ieșite din comun. Pentru primii pași, îți recomandăm un kit de macrame, pentru a experimenta tehnica.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!