Blog ProfiArt

Share

Idei pentru un brad decorativ de Craciun

Multe familii aleg un brad decorativ de Crăciun, din plastic, dar ce zici ca anul ăsta să-ți construiești un brad stilizat, într-un proiect handmade pe care-l poți realiza chiar și alături de copii? Iată câteva idei de variante de brad handmade care să adauge farmec casei, pe parcursul sărbătorilor de iarnă.
Brad handmade din lemn, plasat pe perete

Un astfel de brăduț decorativ e ușor de realizat. Ai nevoie de lemne și sfoară, în primul rând. Leagă componentele de lemn la distanță similară una de cealaltă, astfel încât să formezi forma unui brad. Apoi, lipește decorațiunile de fiecare ramă și așază steaua în vârf. Un brad de efect, în stil rustic.
Brad decorativ din material textil

Pentru un aranjament festiv, mai poți folosi și varianta unei forme de con, îmbrăcată în hârtie colorată sau în material textil. În imagine, poți vedea două variante – în spate, un brăduț din hârtie un pic mototolită, pentru mai mult efect și o formă conică îmbrăcată în material textil. În ambele cazuri, steluțele argintii care oglindesc lumina, oferă o amprentă interesantă.
Brad handmade din fire de fetru

În funcție de dimensiunea pe care vrei să o obții la un astfel de brăduț, poți folosi foi de fetru A4 sau mai mari. Ai nevoie de un suport stabil pe care să aplici fâșiile de fetru și de un pistol de lipit cu care te vei asigura că fetrul rămâne bine prins. Decupează fâșiile și începe să le lipești din partea de jos a bradului, pentru a putea obține un vârf frumos. La final, mai poți adăuga câteva fâșii jos, pentru a obține forma specifică a bradului.
Brad decorativ din felii de lemn

Pentru acest tip de proiect ai nevoie de o bucată mare de carton, pe care să o decupezi în formă de brăduț, la final. Asigură-te că ai la dispoziție suficiente felii de lemn, cartonul, foarfece și pistol de silicon. Pentru un extra efect, poți adăuga și iarbă artificială verde pe fundal, înainte să aplici feliile de lemn.
Pe carton, așază câte o felie de lemn până obții forma similară unui brad. Lipește cu grijă fiecare felie, și de-abia apoi decupează cu grijă cartonul. Adaugă o agățătoare și bradul tău decorativ e gata pentru a-ți împodobi peretele!

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!

Share

Cum sa faci cele mai simpatice etichete pentru cadourile de Craciun

Dacă îți place să așezi sub brad cadouri de Crăciun împachetate perfect, acest articol e pentru tine! Avem câteva idei de etichete scrise de mână care să transforme cadoul tău într-unul cu adevărat special, până în cele mai mici detalii.
Hârtia de împachetat cadouri
Dacă vrei o amprentă distinctă pentru cadourile de anul acesta, poți folosi o hârtie kraft, deloc lucioasă, pentru a împacheta cadourile. Asociată cu un fir simplu de iută sau chiar într-o asociere mai puțin obișnuită, cu o ață aurie, vei obține un aspect ieșit din comun.
O altă idee este să folosești cutii de carton și să așezi cadoul în hârtie de mătase – acest detaliu va oferi o destul de mare finețe aspectului final al cadoului tău.
Etichete pentru cadourile de Crăciun

Dacă vrei să lucrezi manual etichetele pentru cadourile de Crăciun, e indicat să-ți alegi în primul rând tehnica. Dacă vrei să scrii cu un stilou, cu penița cu tuș sau cu un marker caligrafic, ai nevoie de o hârtie cartonată, dar nu excesiv de groasă. Dacă în schimb vrei să aplici ilustrații micuțe pe etichetele pentru cadouri, cu acuarelă, e nevoie de o hârtie mai groasă, de minim 250 g/mp. La fel, pentru a aplica elemente decorative cu markerul acrilic, mergi pe hârtie cât de groasă, care poate susține greutatea culorii fără să se onduleze.
Poți gândi seria de etichete pentru cadouri și cu un mix de materiale. Lipește bucăți de dantelă albă sau colorată de eticheta cadoului și vei obține un detaliu delicat și plin de farmec. Poți folosi carton kraft și bindex, un liant acrilic folosit în tehnica colajului.

Etichetele pentru cadouri de Crăciun pot fi și pe hârtie neagră. Există blocuri cu hârtie neagră, de grosimi potrivite pentru a susține un marker acrilic alb sau tușele unui marker acrilic argintiu sau auriu. Detaliile, le poți adăuga și cu pensula, folosind un tuș alb opac (cum e această variantă, de la Schmincke). Citește articolul despre tipurile de creioane și markere metalizate care arată bine pe hârtie neagră, aici.

Glitter-ul nu ar trebui să lipsească de pe masa cu proiecte craft al oricărui pasionat de sărbătorile de iarnă. După ce ai aplicat culorile acrilice sau elementele desenate cu un marker acrilic, adaugă un strat de vernis glitter, pe întreaga regiune a etichetei sau doar pe anumite zone.
Citește și articolul dedicat decorațiunilor handmade de Crăciun!
O altă modalitate de a înfrumuseța și personaliza un cadou de Crăciun este să-l împachetezi în hârtie de aceeași culoare și să aplici ștampile cu tuș pe întreaga sa suprafață. Găsești aici un exemplu de set ștampile decorative, din silicon, care te-ar putea inspira pentru un astfel de proiect.
Pentru o activitate practică, alături de copii, în care să decorați împreună etichetele cadourilor de Crăciun, poți folosi o multitudine de materiale – de la fotografii decupate din reviste până la pom-pom-uri colorate, ștampile sau motive, tușe sau ilustrații simple, de sezon.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!

Share

Cauti un cadou de Mos Nicolae pentru un copil? Iata cinci idei bune de pus in ghetute!

Sezonul sărbătorilor de iarnă se deschide cu Moș Nicolae, o ocazie perfectă pentru a alege un cadou care să contribuie la creativitatea copiilor. Iată un articol în care îți prezentăm câteva idei pentru un cadou de Mos Nicolae care sa nu treaca neobservat!
Alege un cadou de Mos Nicolae creativ, pentru copii
Dacă ești părinte, cu siguranță te gândești ca toate activitățile practice și jocurile pe care cel mic le joacă în timpul rămas după școală sau grădiniță ar trebui să-i ofere noi deprinderi. Studiile arată că, din punct de vedere psihologic, deprinderile creative au un impact puternic pe termen lung. Ne formăm libertatea de a crea concepte și de a ne juca cu idei chiar în primii ani de viață iar memoria experiențelor de acest tip ne însoțește toată viața.
Creioane colorate

Un set de creioane colorate inspiră la creație. Pe lângă multitudinea de culori dintr-un set de 36 sau 48 de piese, multitudine care în sine poate reprezenta o bucurie, exersarea aplicării culorilor, în diverse tipuri de hașuri, poate dezvolta inclusiv percepția asupra spațiului și formelor.
Guașe sau tempera
Culorile lichide sunt și ele instrumente bune pentru dezvoltarea creativității, în copilărie dar și mai târziu. Există tipuri de guașe și tempera speciale pentru copii.

Un exemplu ar fi guașele pudră, din substanțe vegetale, care se diluează cu apă și sunt perfect sigure pentru copii.
Alături de copilul tău, poți exersa cu acest tip de culoare amestecuri noi. Veți obține culori secundare din culorile primare și astfel, copilul își va putea face reprezentări în concret asupra dinamicii existente în lumea culorilor.
Pictura cu degetele
Culorile pentru pictura cu degetele sunt destinate copiilor cu o vârstă mai mică. În momentul în care aceștia nu și-au dezvoltat încă deprinderile de motricitate fină și nu pot utiliza un creion sau o pensulă, pictura cu degetele e ocazia perfectă pentru a vă bucura de culori și de forme, într-un weekend cu activități practice, în casă.
Seturi creativ educative
Un set din categoria noastră de Jocuri și seturi creativ educative va fi întotdeauna o idee bună, fiindcă obiectivul fiecărui produs din selecția noastră este să antreneze și să dezvolte creativitatea.
Un exemplu este un kit de turnare a ipsos-ului în forme. Lucrând cu acest material, copilul va putea să observe cu atenție atât funcționarea unui nou material cât să-și dezvolte și gândirea tactică, prin planificarea fiecărei etape de lucru. La finalul pașilor (menționați în interiorul kit-ului ca instrucțiuni) veți obține o decorațiune/ jucărie, care poate fi pictată.
În aceeași categorie, găsești și kit-uri cu pastă de modelat Fimo, kit-uri mozaic cu diamante, kit pentru origami, kit-uri pentru croșetat minigurumi sau marionete tip șosete, pe care le puteți folosi pentru a inventa povești.
O altă idee este un kit pentru o activitate practică, de modelare a hârtiei. Descoperă kit-ul cu trofee de animale din hârtie iepure și cerb.

Materiale de artă grafică sau instrumente profesionale de pictură
Dacă ești în căutarea unei idei de cadou pentru Mos Nicolae pentru un copil mai mare, care deja e pasionat și lucrează diverse tehnici creative de pictură sau desen, poate fi o idee bună să-i oferi materiale de o calitate mai înaltă, pentru a-și duce mai departe pasiunea.
Poate fi vorba de un set de acuarele la calitate profesională, de un bloc de desen cu o hârtie de bumbac, de un set de markere Copic sau de un set de markere acrilice (pe care le poate folosi pe mai multe tipuri de suprafețe).
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

De ce sa alegi creioanele Pitt Graphite Matt, de la Faber Castell?

Creioanele noi de la Faber Castell, Pitt Graphite Matt au ca principală caracteristică faptul că vor reduce reflexia într-o lucrare. Această caracteristică specială oferă o nouă perspectivă asupra creionului, un instrument de bază. Pitt Graphite Matt este primul creion de grafit cu plumb negru mat și intens. Cel mai important lucru pentru un artist este că o lucrare realizată în acest tip de creion va putea fi digitalizată cu ușurință, fără ca reflexiile luminii să înghită din detaliile desenului.
Creionul îndeplinește astfel nevoile practice ale artiștilor, designerilor și graficienilor din întreaga lume care vor să-și expună lucrările în format digital.
Când fotografiezi sau scanezi un desen realizat în creion normal, strălucirea grafitului va crea în mod automat reflexii și acest fapt se traduce în lipsa de fidelitate a copiei digitale. Dacă vei încerca să scanezi un desen realizat în creioanele Pitt Graphite Matt de la Faber Castell, vei observa că reflexia pe hârtie este extrem de redusă.

În plus, creioanele din această gamă sunt foarte rezistente la rupere, la lumină și acoperite de un lac ecologic, pe bază de apă. Diferența față de restul creioanelor Faber este finisajul mat al lacului, pentru a sublinia caracteristica unică a gamei.

Descoperă setul de creioane Pitt Graphite Matt de la Faber Castell pe ProfiArt.ro!
Ai grijă ce hârtie alegi pentru lucrări cu acest tip de creioane
Creioanele Graphite Matt aduc o nouă dimensiune în felul în care folosești creioanele grafit. Reducerea strălucirii te va ajuta să obții o adâncime excepțională în lucrare, dar și o densitate a tonurilor crescută.
Hârtia pe care o alegi este și în acest caz foarte importantă. Dacă lucrezi într-un stil realist, ai putea folosi hârtie foarte netedă. Dacă stilul tău implică tușe creative, poți lucra pe hârtie mai rough, cum e hârtia pentru acuarelă.

Orice stil ai adopta, hârtia ar trebui să aibă o grosime de cel puțin 100 g/mp, altfel nu va fi suficient de rezistentă pentru tușe mai intense.
Nu uita nici de radierele pe care le ai la dispoziție. În funcție de tipul de radieră ales vei putea ajusta detalii sau regiuni mai mari.
Tehnici de utilizare a creioanelor Graphite Matt
În lucrările monocrome, detaliile și emoțiile sunt portretizate prin nuanțe de gri. Aceste tehnici de bază te vor ajuta să adaugi valori tonale lucrărilor tale.
Hașura

Hașura reprezintă o tehnică prin care trasarea liniilor în aceeași direcție oferă valoare tonală. Lungimea și distanța dintre linii sunt variabile importante, care pot fi utilizate în funcție de rezultatul dorit.
Hașura încrucișată

Straturile de linii sunt în acest caz încrucișate și pe straturi. Diferența care contează, pentru a obține acele valori tonale, este oferită de densitatea și distanța dintre linii.
Umbre

Poți exersa și realizarea umbrelor cu acest tip de creioane. Umbrele conferă lucrării adâncime și emoție. În funcție de intensitate, textura tușei și utilizarea luminii, vei obține diferite nuanțe de gri.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Surse foto - Faber Castell