Blog ProfiArt

Share

Modele de cani și farfurii pictate cu nuante Porcelaine

Pictura pe sticlă poate fi un hobby extrem de relaxant, mai ales dacă te familiarizezi cu trăsăturile culorilor special realizate pentru acest tip de suprafață și îți dezvolți tehnica. Poți realiza farfurii pictate pentru decorul bucătăriei sau pentru a le oferi cadou celor dragi și poți decora și căni de cafea sau de ceai în modelele preferate. În acest articol, vei găsi câteva modele de căni și farfurii pictate, dar și pașii pe care e bine să-i respecți dacă ai în plan un astfel de proiect creativ.
Modele de farfurii pictate din care te poți inspira
În imaginile de mai jos găsești modele de căni și farfurii pictate la demonstrațiile din magazinele ProfiArt, realizate de Mădălina Zăvoianu. Culorile folosite sunt din gama Porcelaine, de la Pebeo.
Farfurie pictată – model abstract
Culorile Porcelaine sunt culori pe bază de apă și pot fi amestecate pentru a obține nuanțe noi. Aceste culori speciale pentru sticlă și porțelan au o oarecare transparență, trăsătură pe care o poți utiliza pentru a crea texturi pe o farfurie pictată, așa cum a făcut Mădălina în cazul acestui model. Pentru a adăuga distincție, artista a trasat și câteva linii în același stil, cu ajutorul unei pensule, cu argintiu. La fel, lucrul cu straturile de culoare poate fi o idee bună pentru a obține o farfurie pictată într-un model inedit.

Modelele abstracte sunt, uneori, mai ușor de realizat pentru un începător. Pe lângă farfuria astfel decorată, poți face și o cană pictată manual, utilizând aceleași forme și culori – vei obține un set numai bun de oferit în dar unei persoane dragi.
E bine să ții minte că din farfuriile decorate în culori pentru sticlă nu e indicat consumul de alimente, aceste farfurii având un rol strict decorativ.

Maci pictați pe un set de farfurie și cană
Un model de pictură pe sticlă care necesită un nivel de experiență mai mare – artista a folosit culori pentru porțelan și sticlă, dar și un contur auriu pentru a sugera textura de pe tija macului. Un alt detaliu este utilizarea mai multor nuanțe de verde și treceri fine de culoare, pentru evidențierea zonelor de lumini și umbre.

La fel, pentru a crea un set – cană și farfurie pictată, artista a reprodus modelul, folosind aceleași elemente vizuale și aceleași culori.

Flori pictate pe farfurie și cană
Un alt model care te-ar putea inspira pentru farfurii pictate este cel cu flori, frunze și jocuri de culoare. Artista a utilizat mai întâi un contur Porcelaine negru pentru a face schița, apoi a aplicat culoarea în interiorul petalelor și a frunzelor, cu atenție sporită la contrast. La final, a adăugat noi straturi de culoare și texturi pe fundal.

 Cana decorată manual din set conține aceleași elemente și culori.

Căni pictate manual
Dacă vrei să înveți să pictezi pe sticlă, cel mai bun mod de a începe este să decorezi o cană. 

Chiar și un model mai simplu de realizat poate fi de efect pe o cană, atâta timp cât alegi nuanțele potrivite și ai o bună cunoaștere a tehnicii. Aici, nuanța de fuchsia folosită pentru flori ajută modelul să iasă în evidență, iar faptul că petalele sunt pictate în două straturi oferă profunzime formelor. Primul strat este mai deschis, din culoare diluată, iar pe deasupra (după ce primul strat de culoare s-a uscat) artista a adăugat accentele, de această dată fără a dilua culoarea.

Un alt model care te-ar putea inspira este o libelulă pictată pe o cană. Artista a ales verde și albastru pentru a reprezenta aripile libelulei dar a utilizat și linii subțiri pentru a crea o textură sugestivă pentru aripi.
Cum să pictezi pe sticlă
După ce ai o schiță a modelului pe care dorești să-l aplici pe cana și pe farfuria ta decorativă, e timpul să-ți alegi culorile.
Poți afla mai multe despre tipurile de culori disponibile în oferta noastră din categoria de culori pentru sticlă, ceramică și porțelan. E important să știi că majoritatea culorilor pentru sticlă trebuie coapte în cuptor, după ce s-au uscat la aer timp de câteva ore. Acest pas este esențial pentru o rezistență crescută în timp a acestor culori și va permite chiar și spălarea la mașina de vase, fără să apară o deteriorare a culorii.

Un alt detaliu important din procesul de lucru cu aceste culori este degresarea perfectă a obiectului ce urmează să fie decorat. După ce ai spălat cana sau farfuria, poți să o ștergi cu un șervețel cu spirt, pentru a îndepărta orice fel de urmă de grăsime. Atunci când lucrezi efectiv, dacă atingi suprafața lucioasă a farfuriei, e bine să porți mănuși de plastic, pentru a nu lăsa nicio amprentă pe sticlă. Amprentele sau urmele de grăsime de pe suprafața sticlei vor împiedica aderența culorii.
Culorile folosite pentru modelele de căni și farfurii pictate din acest articol sunt culori pe bază de apă Porcelaine, de la Pebeo. Iată câteva informații despre trăsăturile acestor culori pentru sticlă și porțelan:

culorile sunt disponibile în variante gloss, mat, pastel sau shimmer;
după coacerea în cuptor vor căpăta aspect de email;
pot fi aplicate cu pensula sau cu un burețel de pictură;
în aceeași gamă găsești și markere Porcelaine dar și contur Porcelaine;

Înainte de a folosi culorile, agită recipientul de culoare foarte bine. Dacă vrei să obții nuanțe din amestecuri, fă acest lucru pe o paletă de porțelan sau de plastic. Înainte de a coace un obiect decorat cu Porcelaine, culoare trebuie să fie lăsată la uscat timp de 24 de ore. Obiectul decorat trebuie copt la cuptor timp de 35 de minute, la temperatura de 150 de grade Celsius și astfel vei obține acel aspect de porțelan emailat.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele ProfiArt din București!
Share

Idei amenajare camera copilului – ce decoratiuni handmade poti face?

Camera copilului este un mediu care trebuie să inspire la relaxare și liniște iar realizarea acestui tip de decor nu necesită neapărat un buget mare, ci doar un pic de timp, răbdare și materialele potrivite. Câteva idei pe care le găsești detaliate în acest articol – ghirlandă de hârtie colorată, macrame-uri pentru decor, perete pictat în culori vii, perete cu desenele celui mic înrămate sau jucării de fetru umplute cu vatelină și expuse ca decorațiuni.
Folosește texturi naturale
Dacă vrei să obții un spațiu care să inspire la relaxare, e indicat să folosești texturi cât mai naturale – prezența lemnului, a pânzei de bumbac sau a unor recipiente pentru depozitare din iută sau bambus se vor traduce într-un spațiu liniștitor, conținut și în care celui mic îi va fi drag să petreacă timp.
Printre aceste idei amenajare camera copil, un peretar macrame pe care-l poți atârna pe perete poate fi o idee potrivită de utilizare a unor texturi naturale. Descoperă aici variantele de kituri macrame pe care le avem în stoc.

Paleta de culori – nuanțe deschise și pastelate
Nuanțele deschise, eventual pastelate, pot contribui la o atmosferă relaxantă. După ce îți alegi culorile preferate, poți încerca să pictezi materiale textile dar și obiecte decorative din ceramică, sticlă sau alte tipuri de suprafețe folosind aceeasi paletă.
Pentru pictura pe materiale textile, descoperă aici toate variantele de culori pentru textile Setacolor iar pentru decorul sticlei sau a unor obiecte de ceramică, poți citi aici mai multe despre culorile chalky glass.

Vopsește pereții cu un pattern colorat
Prima idee pe care o poți aplica foarte ușor pentru a decora camera copilului este să aplici pe pereți un pattern decorativ, cu ajutorul unor șabloane și a unor culori bine alese, cum ar fi cele din gama Mat Pub. Tot ce trebuie să faci este să îți alegi modelul dorit pentru șablon și să experimentezi cu nuanțele – poți folosi un trafalete din burete pentru a umple liniile șablonului și poți crea chiar treceri de culoare sau brâuri decorative pentru pereți. Alege-ți cu atenție culorile , e ideal să ai o paletă din 2-3 nuanțe, pentru a nu aglomera din punct de vedere cromatic spațiul.
Șabloanele decorative pe care le ai la dispoziție pot fi cu model de mandale, cu model floral sau cu modele geometrice.

Decorațiuni handmade pentru camera copilului: ghirlandă din hârtie sau carton
Un detaliu simpatic și ușor de făcut este o ghirlandă decorativă din carton colorat sau carton pictat în culorile din paleta aleasă. Trebuie doar să decupezi formele cu ajutorul unui cutter sau cu foarfece, să aplici culorile și apoi să adaugi sfoara care unește elementele.

Mobila pictată pentru camera copilului
Dacă vrei să adaugi accente colorate și frumoase, poți încerca inclusiv să dai un aer proaspăt pieselor de mobilier din camera celui mic. Poți folosi culoare cu o întindere bună, cum ar fi gama Mat Pub, accente de foiță metalizată sau un șablon cu un model floral, totul într-o paletă de culori veselă, relaxantă și liniștitoare.
Nu uita că poți folosi un șablon decorativ pentru a picta atât materialele textile (perne decorative, peretare sau fețe de masă) cât și pentru a decora mobila sau chiar pentru a realiza tablouri decorative pe care le poți atârna pe perete.
Perete accent cu operele de artă realizate de copil
Oricât de mic ar fi copilul a cărei cameră o amenajezi, poți gândi un perete în care să adaugi desenele create chiar de el. Pentru acest pas, ai nevoie doar de rame la dimensiuni potrivite și de lucrările celui mic – le poți selecta pe culori sau le poți expune pe toate, pentru a-i pune la loc de cinste eforturile creative.
Jucării de fetru umplute cu vatelină pentru decorul  unei camere de copil
Și acest proiect poate fi unul ușor de realizat! Alege un subiect potrivit vârstei copilului sau un animal preferat. Ai nevoie de fetru, ață de cusut și umplutură pentru plușuri, dar și de sfoară pentru agățat. Decupează foaia de fetru conform modelului de două ori (față și verso), coase împreună marginile celor două parți, introdu umplutura și închide cusătura. Decorațiunea ta handmade pentru camera copilului este gata! Poți realiza astfel de element de decor nu doar din fetru, ci și din orice alt material textil, pe care îl poți decora cu ajutorul unor culori textile și apoi umple cu vatelină.
Surse foto: Unsplash.com
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
 
Share

Tehnici de pictura pe textile pentru incepatori

Dacă alegi să-ți personalizezi hainele cu markere sau culori pentru materiale textile, e bine să te informezi foarte bine despre cum se aplică și cum se fixează pe material acest tip de culoare specială. Iată câteva idei de tehnici de pictură pe textile care te vor ajuta să obții rezultate impresionante, chiar dacă e prima oară când încerci să-ți decorezi tenișii, tricoul sau altă piesă vestimentară.
Folosește un marker fade out pentru a trasa schița
O primă idee de tehnică de pictură pe textil pentru un începător implică atenția sporită la schiță. Desenează-ți schița mai întâi pe o hârtie – când ești mulțumit de rezultat, o poți redesena pe tricou, pe geaca de blugi sau pe orice alt material textil ai planificat să decorezi.
Există markere fade out pentru materiale textile, care conțin o vopsea specială, care se șterge de la sine în 24 de ore sau, la prima spălare, va dispărea total de pe material.
Acest marker poate fi un sprijin excelent atunci când vrei să trasezi o schiță ajutătoare, înainte să aplici vopseaua de pictat haine. Cu ajutorul unui marker fade-out vei putea controla fiecare linie, vei putea schița dimensiunile exacte și de-abia apoi, când ești mulțumit de rezultat, poți trece la aplicarea culorii efective.

Alege șabloane pictură pe haine pentru primele încercări
Dacă nu vrei să realizezi desene de mână dar totuși vrei să pictezi pe textil modele frumoase, alege șabloane pictură pe haine. Acestea sunt realizate dintr-un plastic subțire și au diferite modele din care îți poți alege preferatul. Un șablon e începutul perfect  - vei putea experimenta culorile pentru textile fără presiunea ideii de a realiza un model original și te poți bucura de rezultatele unui astfel de proiect creativ chiar dacă este prima oară când încerci să pictezi sau să decorezi o piesă vestimentară.

Cum se folosește un șablon pictură pe haine?
Ai nevoie de șablon decorativ, de un spray adeziv pentru șabloane și de materialul pe care-l vrei decorat – spălat fără balsam și călcat, pentru a fi cât mai bine întins, dar și de cleme de birou și de o bucată de carton mai mare, de dimensiunea materialului textil. Acest carton e foarte bun mai ales atunci când pictezi un tricou – va intra în interiorul tricoulului și va împiedica vopseaua textilă să păteze cealaltă față a tricoului.
Fixează șablonul cu ajutorul spray-ului, pe materialul textil. Aplică apoi vopseaua de pictat haine cu ajutorul unui burețel de pictură sau cu o pensulă. Dezlipește șablonul și lasă la uscat. După uscare, e bine să folosești fierul de călcat pe partea opusă celei pe care ai aplicat culoarea, timp de câteva minute – acest pas te asigură că vopseaua de pictat haine se fixează și va putea fi spălată la mașină fără să se cojească.

Culori textile: vopsea lichidă, marker textil sau spray?
În funcție de experiența pe care o ai la pictat pe haine, ai de ales între mai multe tipuri de culori – fluide, care se folosesc cu pensula, markere pentru textile sau spray-uri cu vopsea textilă. Iată cum se folosesc fiecare și ce avantaje oferă.
Culori pentru textile
Culorile lichide pentru textile sunt destul de versatile, se pot amesteca pe o paletă pentru a obține noi nuanțe și sunt ușor de utilizat și pentru a crea treceri de culoare sau gradienți.

Mai mult, o gamă precum Setacolor conține atât culori mate cât și culori cu efect special (ex. culori textile cu efect de piele întoarsă) sau chiar nuanțe pentru textile care conțin glitter. Varietatea de nuanțe și tipurile de finisaje/ efecte speciale se găsesc doar în acest tip de variantă de culoare textilă, la borcănaș.
Mai mult, culoarea pentru textile poate fi diluată cu apă sau cu un medium special și poate fi aplicată atât cu pensula cât și cu un burețel de pictură.

E important să nu ratezi pasul de fixare al acestei culori – conform indicațiilor de pe pagina de produs, piesa textilă decorată trebuie călcată cu fierul timp de câteva minute, pe partea opusă, după ce culoarea s-a uscat bine la aer, timp de câteva ore. Vei obține astfel o piesă pictată care va fi foarte rezistentă, inclusiv la spălarea la masină (dar la o temperatură mai mică).
În timp, după ce exersezi mai mult tehnica de pictură pe textile, poți crea chiar și un efect de acuarelă a acestor culori de la Pebeo (poți vedea un live pe Instagram cu un scurt tutorial pe subiect, aici). 
Marker textil
Pentru a răspunde la întrebarea “unde găsesc markere pentru textile“ trebuie să știi că găsești acest tip de marker în oricare din cele șase magazine ProfiArt din București dar și online, pe site-ul nostru. E vorba de un marker textile permanent, care își va crește rezistența prin fixarea cu fierul de călcat. Există mai multe culori disponibile pentru markere textile (ai la dispoziție și marker alb pentru textile, popular pentru desenul pe blugi sau geci denim), printre care și culori metalizate sau pastelate.
Aceste markere textile termorezistente sunt de mai multe feluri:

pentru textile deschise la culoare – variante de markere textile culori clasice și fluorescente
pentru textile închise la culoare – variante de markere textile în culori opace, metalice și pastelate


Aceste markere pot fi folosite mai ales pentru a-ți decora teniși de pânză sau o pereche de sneakeri, dar și pentru orice proiect de pictură pe haine – decorul unei perechi de blugi, a unei geci denim, etc.

La fel ca orice altă culoare pentru material textil, și liniile trasate cu acest tip de carioci textile trebuie fixate cu ajutorul unui fier de călcat. Atunci când acest lucru nu este posibil, cum ar fi pictura pe tehniși, e bine să folosești uscătorul de păr, la o temperatură medie (nu fierbinte).
 Îndreaptă uscătorul de păr către desenul de pe teniși și timp de câteva minute, temperatura caldă a acestuia va ajuta la fixarea culorii pe suportul textil.

Spray vopsea textilă
Spray-ul vopsea textilă te ajută cel mai mult atunci când vrei să acoperi o regiune mai mare de material textil cu o anumită culoare dar poate fi folosit și în combinație cu markerele, perfecte pentru detaliere.

Se folosesc cel mai ușor cu șabloane decorative (lipite în același fel, cu un spray adeziv ușor) de la 20-30 cm distanță, după ce ai agitat foarte, foarte bine spray-ul pentru ca pigmentul să fie cât mai bine amestecat în recipient.

Ai la dispoziție trei tipuri de culori pentru spray-urile Setacolor – mate, metalice și pastelate.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
 
Share

Idei de cadouri pentru femei

Dacă vrei să dăruiești un cadou memorabil unei femei dragi din viața ta, iată câteva idei de cadouri care au ca rol dezvoltarea creativității. Dacă mama, prietena, iubita sau sora ta este o fire creativă, va aprecia cu sigurantă aceste idei de cadouri pentru femei care o vor inspira să își dezvolte talentul la pictură și viziunea estetică.
Cadouri pentru ea – ce alegi pentru o fire creativă?
Înainte de a te decide asupra unei categorii de materiale de artă & hobby pe care le oferi, e bine să îți faci o imagine despre ce tehnică ar dori să experimenteze. Dacă nu ești sigur de tehnica pe care ar vrea să o încerce, poți alege un voucher valoric ProfiArt, disponibil în magazinele noastre fizice din București.

Iată o listă scurtă de tehnici cu o popularitate în creștere, care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie referitor la idei de cadouri pentru ea:
Pouring art
Această tehnică implică turnarea unor culori acrilice fluide pe pânză, în diferite modele. Poți alege culori individuale sau un set de pouring art care conține tot ce e necesar pentru primii pași în această tehnică. Pentru a lucra un prim proiect de pouring art nu e necesară experiența anterioară în tehnici artistice sau de craft, ci doar respectarea pașilor de lucru și un pic de atenție.

Kit pictură pe numere
Un set de pictura pe numere este destinat începătorilor și conține o pânză cu un anumit model numerotat, culori acrilice și pensule. Fiecare număr are asociat o culoare, pe care o poți aplica cu ușurință, pe regiunea respectivă de pe pânză. Pentru a-ți face o imagine despre cum se lucrează cu un astfel de kit, citește și ghidul nostru referitor la pictura pe numere.
Deși procesul de pictat este astfel simplificat, un set de pictură pe numere necesită uneori câteva ore bune de lucru, în funcție de cât de sofisticat este modelul.
Set de culori pentru pictura pe haine

Există culori speciale pentru pictura pe haine, care au anumite trăsături pentru a deveni, prin fixarea cu fierul de călcat, rezistente la spălat. Aceste culori se aplică foarte ușor și sunt disponibile fie în variante de culoarea lichidă, fie ca markere textile sau spray-uri cu vopsea pentru materiale textile.
Citește și articolul despre pictura pe haine, dacă vrei să afli mai multe despre pașii de lucru.
Primii pași se pot face cu ajutorul unui șablon decorativ, care se lipește de piesa textilă și va oferi suficient suport pentru un prim proiect creativ de pictură pe haine. Iată pașii de lucru, în acest tutorial, creat cu produsele din kitul ProfiArt de pictură pe textil.

Set pentru lumânări handmade
Un set pentru lumânări handmade este o altă idee de cadou pentru ea care poate reprezenta tema perfectă pentru un atelier creativ de weekend, acasă. Un astfel de set conține tot ce ai nevoie pentru a-ți turna propriile lumânări – ceară, matriță pentru lumânări, coloranți și parfumuri. Bineînțeles, poți configura un astfel de set de lucru și cu produse separate, din categoria noastră de confecționare lumânări.
Pentru mai multe informații despre această tehnică, te invităm să citești și articolul despre fabricarea lumânărilor.
Acuarele pentru ilustrație botanică
Poți alege un set de acuarele special realizat pentru ilustrațiile botanice (din ce în ce mai apreciate), un set de acuarele metalizate pentru lucrări decorative sau pattern-uri haioase, dar și seturi de acuarele japoneze, de foarte bună calitate.

În funcție de preferințe, mai poți alege din oferta noastră o multitudine de alte idei de cadouri – instrumente de caligrafie, materiale pentru linogravură, culori de acuarelă, acrilic sau ulei, materiale pentru tehnica șervețelului sau seturi de string art sau de croșetat.
Cadouri pentru mama – oferă-i un obiect personalizat chiar de tine
Dacă ești în căutarea unor idei de cadouri pentru mama, un obiect personalizat chiar de tine poate fi primit cu mult drag.
Poți decora o cutie de bijuterii (recomandăm culori din categoria de culori multisuprafețe) sau îi poți picta o cană cu un mesaj personalizat (la care poți utiliza markere pentru sticlă sau porțelan) sau îi poți face o piesă vestimentară unicat, într-o tehnică simplă, cum ar fi tie dye.

Dacă mama ta este o fire creativă, nu uita că în magazinele ProfiArt din București există și vouchere valorice, pe care le poate folosi pentru a-și alege materialele preferate de artă și hobby din portofoliul nostru.
Cadouri pentru cea mai bună prietenă
În funcție de vârstă, dar și de preferințele ei în materie de tehnici arts & crafts, iată câteva idei de cadouri pentru cea mai bună prietenă:
Bullet journal

Dacă prietena ta iubește organizarea sau vrea să aibă un jurnal sau un planner creativ, poți merge pe un notebook Flexbook dotted (caietele cu puncte sunt de obicei utilizate în caligrafie însă sunt potrivite și pentru un bullet journal fiindcă punctele vor reprezenta repere perfecte pentru a pagina desene de mână sau spread-uri creative) și un set de markere pentru bullet journalling de la Faber.
Set de culori tie dye
O tehnică populară, tie dye reprezintă o idee bună dacă prietena ta cea mai bună dorește să poarte piese vestimentare unicat, cu pete de culoare. Culorile tie dye se folosesc destul de simplu – un tricou umed se leagă cu sfoară (îl poți lega în spirală, sau pe lung, scopul fiind ca modelul rezultat să nu fie uniform) și se plasează pe un grătar, într-un lighean. Se picură culorile preferate din set peste tricou și se lasă la uscat. La final, tricoul uscat se calcă pe partea opusă, pentru fixarea culorilor.
Inspirație – cadouri de 8 martie

În afară de onomastici, există sărbători precum 8 martie sau Crăciun când poți alege cadouri creative pentru mama, prietenă, soră sau iubită. În general, pentru cadouri de 8 martie se preferă florile și poți asocia un kit de pictură pe numere flori buchetului pe care-l oferi în această zi specială.
Bineînțeles, toate ideile de mai sus pot fi potrivite pentru cadouri de 8 martie, atâta timp cât acestea intră în preferințele femeii pe care o sărbătorești de 8 martie.
Cadouri de Crăciun pentru mama, iubită sau soră

Pentru cadouri de Crăciun pentru mama, iubită sau soră poți încerca un set creativ din ideile de mai sus, dar dacă aceasta se implică și în decorul casei, poți alege și obiecte decorative de sezon (globuri, figurine de lemn cu reni, Moș Crăciun, stele sau fulgi) pe care să i le oferi înainte de sărbătorile de iarnă, pentru a fi pictate și expuse ca decorațiuni de Crăciun.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Surse foto – Unsplash.com, Pexels.com
Share

Oua de Paste: idei de tehnici pe care le poti folosi pentru a decora oua de lemn

Dacă vrei să ai ouă de Paște care să reziste ani la rând, ca parte dintr-un decor de sezon, recomandarea este să folosești ouă de lemn sau ouă din polistiren, pe care le poți decora manual prin diferite tehnici creative. Câteva idei ar fi decorarea folosind tehnica șervețelului, în culori acrilice mate sau cu nuanțe pastelate și accente de foiță aurie. Descoperă în acest articol materialele necesare pentru fiecare tehnică și pașii de lucru.
Ouă de Paște decorate cu tehnica șervețelului
Pentru a realiza ouă decorate cu tehnica șervețelului pentru sărbătorile pascale, ai nevoie de ouă de lemn, hârtie de orez și adeziv pentru decoupage.

Aplică un strat de adeziv decoupage pe oul de lemn și apoi lipește cu atenție hârtia de orez. Lasă la uscat și la final aplică un nou strat de adeziv sau lac decoupage, pentru a sigila suprafața decorată.
Ouă vopsite, cu accente aurii
O altă idee pentru ouă de Paște vopsite implică aplicarea de accente aurii, folosind foiță metalizată. Pentru acest proiect, ai nevoie de ouă de lemn, pensule, culori Deco în nuanțele preferate (ai la dispoziție inclusiv câteva nuanțe pastelate în ofertă), foiță și mixtion.

La final, poți aplica un vernis pentru metal și foiță de metal, pentru a te asigura de rezistența cât mai bună în timp a acestor ouă vopsite.
Începe cu aplicarea stratului de culoare, cu ajutorul unei pensule sau a unui burețel de pictură și apoi lasă la uscat. După ce stratul obținut este uscat în profunzime, aplică mixtionul pe acele regiuni pe care le dorești aurii. Mixtionul este o pastă cu rol de adeziv pentru foița metalizată, se aplică cu o pensulă și după uscarea necesară, devine ușor transparent. Următorul pas este să aplici foița metalică și să apeși ușor cu degetul pe acea regiune în care ai un strat de mixtion. Foița se va transfera astfel pe suprafața oului de lemn și vei obține aspectul dorit.

La final, dacă vrei să adaugi un strat de vernis, pentru a sigila suprafața și a crește durata de viață a obiectului astfel decorat, alege un vernis pentru metal și foiță de metal.
Oua de Paste pictate manual
În funcție de experiență și inspirație, poți decora masa de sărbători și cu ouă de Paște pictate manual. Ai nevoie de ouă de lemn pentru pictat, pensule, set culori acrilice și vernis pentru culori acrilice.

Poți aplica modele tradiționale pe ouă de Paște pictate manual sau poți încerca un model abstract – tușe de culori diferite, așezate în straturi. Bineînțeles, poți merge și pe un model minimalist – culori acrilice pastelate și elemente decorative aplicate cu un marker acrilic.

La final, aplică un strat de vernis pe suprafața pictată a oului de Paște, pentru a proteja vopseaua. La final, vei obține ouă de lemn încondeiate, care pot fi un element de decor inedit pentru masa de sărbătoare.
Aranjamente cu ouă de Paști
Un alt proiect creativ pe care-l poți avea în vedere este decorarea mesei de Paște – poți adăuga, pe lângă ouăle de Paște decorate în tehnici diverse, detalii pline de farmec mesei de sărbătoare, cu doar câteva obiecte decorative și un pic de atenție la culori și la stilul de aranjare dorit.

Pe lângă ouăle de Paște decorative, pe ouă de lemn sau de polistiren, mai poți utiliza:

pene colorate, pentru a înfrumuseța coșul în care așezi ouăle;
iepurași decupați din fetru, pe care-i poți utiliza inclusiv pentru o ghirlandă decorativă;
căsuță din lemn – decorată în culori de primăvară;
tavă decorativă MDF;


Toate acestea, decorate în aceeași paletă de culori, pot reprezenta aranjamente cu ouă de Paști inedite, perfecte pentru a fi așezate pe masa de sărbătoare.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!