Blog ProfiArt

Share

Martisoare inedite: martisor-pana cu fulgi de foita

Ești în căutarea unor modele de mărțișoare inedite? Iată un articol din care vei învăța cum să faci un un model de mărțișor-pană, pe care să aplici fulgi de foiță aurii dar și care sunt materialele necesare pentru realizarea acestui tip de proiect creativ.
Materiale necesare pentru modele de mărțișoare făcute manual


pastă modelatoare albă
markere acrilice colorate
mixtion Gedeo
fulgi de foiță Pebeo
ace de broșă
fire de mărțișor
ebosoare din lemn pentru modelaj
cutter 
suport pentru tăiat 
pistol de lipit cu batoane de silicon pentru aplicarea acelor de broșă

Pași de lucru pentru mărțișoare făcute manual – formă de pană cu accente aurii
Primul pas pentru realizarea unor mărțișoare făcute manual, în formă de pană, este modelarea pastei Das.

Cu ajutorul unui roller, întinde o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime, pe suportul pentru tăiat.

Despre pasta de modelaj: pasta are consistența plastilinei și permite realizarea unor obiecte rezistente, care după uscare (uscarea în profunzime se realizează timp de 10-12 ore, la aer) pot fi decorate într-o multitudine de tehnici – se pot aplica fulgi de foiță, ca în cazul acestor mărțișoare realizate manual, se pot picta cu acrilice (aici poți alege fie markere acrilice fie culori acrilice pe care să le aplici cu pensula) sau se pot decora cu tehnica șervețelului.
E bine să te asiguri că foaia este perfect netedă, că nu are urme sau regiuni mai groase ci are aceeași grosime pe întreaga suprafață.
Următorul pas al Laurei, consultant tehnici arts & crafts, este să decupeze formele dorite cu ajutorul unui cutter de precizie – în acest caz forme de pană de câțiva centimetri lungime.

După ce a decupat formele de pană, Laura a folosit un ebosor din lemn pentru a netezi marginile modelului și pentru a realiza detaliile pe suprafața formelor decupate.

Următoarea etapă este uscarea formelor astfel decupate, timp de 12 ore, la temperatura camerei. E important să nu grăbești uscarea ci să lași pasta modelatoare să se usuce în mod natural.
Pentru aplicarea accentelor aurii, Laura a folosit mixtion și fulgi de foiță Pebeo.
Despre mixtion: există două variante de mixtion – mixtion lichid, pe care îl poți aplica cu o pensulă subțire sau mixtion 3d, disponibil într-un recipient cu vârf subțire, cu care poți aplica direct pasta. Pasta mixtion este o pastă cu rol de adeziv pentru fulgii de foiță sau pentru foița cu efect metalic și poate fi aplicată pe hârtie, într-o lucrare mixed media, dar și pe alte tipuri de suprafețe, având o rezistență destul de mare.
Pasta mixtion utilizată în acest tutorial este varianta la tub, prevăzută cu un aplicator și este o bază 3d pentru aplicarea foițelor cu efect metalic sau a fulgilor de foiță.

Pentru a pregăti formele de pană – viitoarele mărțișoare realizate manual, din pasta modelatoare, Laura a aplicat mixtionul pe anumite regiuni ale formelor și l-a lăsat la uscat aproximativ o oră – după ce pasta mixtion și-a schimbat culoarea (a devenit ușor transparentă), a urmat aplicarea fulgilor de foiță și apăsarea ușoară, cu degetul, până când fulgii s-au lipit.

La final, se adaugă acele de broșă cu ajutorul pistolului de lipit și firele de mărțișor. Iată și rezultatul – în doar câțiva pași, modelele de mărțișoare pană sunt gata și pot fi oferite pentru a sărbători începutul primăverii!
Cum faci mărțișoare cu model inspirat din modelele tradiționale românești?
O altă idee de mărțișoare handmade sunt mărțișoarele rotunde, cu pattern decorativ inspirat din modelele tradiționale românești.
Pentru această idee de mărțișoare, Laura a modelat forme rotunde din pasta modelatoare și a utilizat markere cu vopsea acrilică de la Pebeo, ace de broșă și fire de mărțișor.

Modalitatea de lucru cu pasta modelatoare este aceeași – întinde o foaie subțire, apoi decupează cu ajutorul unei forme sau cu un șablon și cutter, modelul dorit.

Lasă la uscat 12 ore, apoi aplică pattern-ul dorit, cu ajutorul markerelor acrilice. Mărțișorul tău inspirat din modelele tradiționale românești este gata!

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

Martisoare handmade: cum faci un martisor brosa din fetru?

Una din cele mai simple și de efect idei de mărțișoare handmade este realizarea de mărțișoare din fetru– un material ușor de tăiat (mai ales dacă ai la îndemână un șablon) și de cusut, disponibil în mai multe culori. Proiectul de realizare mărțișoare handmade din fetru poate fi o idee bună atât pentru un weekend creativ în familie, alături de copii, cât și pentru realizarea unor modele mai sofisticate, ce pot fi oferite de 1 martie celor dragi.
Materialele necesare pentru realizarea unui mărțișor broșă în formă de pisică


Foi de fetru în culorile preferate
Ață de brodat și ace pentru cusut
Foarfece
Hârtie, creion și marker negru
Ace de broșă
Material de umplutură
Fire de mărțișor

Pașii de lucru – începe cu schița pe hârtie
Primul pas în realizarea unui mărțișor broșă este să schițezi pe hârtie modelul dorit. În acest caz, Mădălina Zăvoianu, artista ProfiArt, a ales să schițeze o pisică, cu toate detaliile (ochi, nas, urechi, coadă etc.).

După ce ai terminat schița în creion, poți îngroșa liniile cu un marker negru, pentru o mai mare claritate.

Mărțișoare handmade – decupează toate elementele din fetru
Următoarea etapă este să îți alegi culorile de fetru pe care le vei folosi și să decupezi toate elementele, conform schiței.

Nu uita să decupezi două forme de pisică, pentru a umple – mai târziu, mărțișorul broșă cu vatelină.

Următorul pas – coase elementele decorative pe fața mărțișorului

Folosind ațe de cusut de diverse culori, coase fiecare element pe una din fețe și adaugă și câteva elemente de broderie – mustățile și ochii pisicii.

Coase cele două fețe și adaugă umplutura
După ce ai terminat de cusut elementele decorative și ai adăugat și broderia pe fața mărțișorului, unește cele două fețe și coase marginile ca în imaginea de mai jos.

La final, lasă o fantă în partea de jos și adaugă umplutura de vatelină.

După ce ai adăugat suficientă umplutură, finalizează cusătura.

Adaugă acul de broșă și firul de mărțișor
Pe spatele mărțișorului din fetru, coase acul de broșă. La final, adaugă și firul de mărțișor.

Mărțișorul broșă este gata și poate fi oferit în dar!


Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

Pictura pentru copii si activitatile arts & crafts - cum iti sprijini copilul sa-si dezvolte creativitatea?

Activitățile creative din programul zilnic al unui copil au numeroase beneficii – de la antrenarea atenției și a concentrării până la exersarea motricității, a îndemânării și a coordonării. Fie că te gândești la un set de pictură pentru copii, la modelaj plastilină, la un set creativ copii sau la un set de creioane colorate cu care să-ți încurajezi copilul să exploreze activități creative, în funcție de vârstă, în acest articol găsești recomandările potrivite – materiale de artă și craft pentru copii, disponibile pe ProfiArt.ro.
Pictura pentru copii – tehnici și culori recomandate

În funcție de vârstă, tehnicile de pictură potrivite încep cu pictura cu degetele, pentru copiii mai mici, trec prin tehnica ștampilării sau pictura cu paiul, până la pictura pe hârtie, cu pensula, cu guașe sau acuarele pentru copii. E important ca orice materiale de pictură pentru copii ai alege, să alegi culori pe bază de apă, ușor de spălat. Există mulți producători de culori profesionale de artă care oferă și culori pentru copii, ceea ce te asigură de calitatea acestora – pigmenții sunt uneori similari ca cei utilizați de artiștii profesioniști iar lucrările celui mic vor rezista mai mult și nu își vor pierde intensitatea în timp.
Pictura pentru copii - cu paiul

Pentru o activitate de pictură cu paiul, ai nevoie de culori diluate cu apă (guașele ar putea fi o idee bună, mai ușor de manevrat), paie și hârtie mai groasă. Aplică alături de cel mic, cu ajutorul unei pipete, culoarea diluată pe hârtie și apoi, cu ajutorul paiului, suflați culoarea pentru a obține forme inedite.
Ștampile pentru copii și pictura cu degetele
Pentru pictura cu degetele, e necesar să alegi culori special create pentru copii, pe bază de apă, care se curăță ușor cu apă și săpun.
Iată un set de pictură cu degetele care conține și ștampile pentru copii, din burete, și culori – 8 guașe clasice și 2 culori perlate, plus șablon, 105 stickere, suprafețe pentru pictat, sorțuri de protecție și roller din burete.

Mai poți alege și un set de guașe pentru picturi cu degetele, ușor de aplicat și care după uscare, au un finisaj mat și catifelat.
Culori pentru copii: guașe sau acuarele?

Diferența între acuarele și guașe este în primul rând legată de consistență. Guașele au o textură mai densă și vor rezulta în culori opace pe hârtie, pe când acuarelele trebuie activate cu apă și sunt mai degrabă transparente.
Acuarelele I am artist de la Nevskaya Palitra (un producător rus cu tradiție în realizarea culorilor pentru artiști) sunt culori pentru copii care conțin miere și au pigmenți intenși și rezistenți.

Ce mai ai nevoie pentru o trusă pictură copii – șorț pictură copii și sevalet de masă
O trusă pictura copii trebuie să mai includă, pe lângă culori acuarelă copii sau guașe pentru copii, un set de pensule ușor de manevrat și un șorț pictură copii. Acesta se va dovedi deosebit de util mai ales în cazul copiilor mai mici, pentru a te asigura că în timpul activităților de pictură vopseaua nu pătează hainele.
Un șevalet pentru copii este recomandat în cazul copiilor cu vârstă mai mare și principalul său beneficiu ține de postura la pictat. Spatele drept și presiunea redusă pe umeri vor îmbunătăți timpul petrecut la pictat.
Poți alege o trusă pictură copii completă, care să includă și un șevalet, cum este acest kit pictură cu șevalet din bambus de la Pebeo.

Altă variantă este să alegi un șevalet de masă, mai mic și care poate fi depozitat ușor.
Activități creative pentru copii – proiecte arts & crafts

Dacă vrei să ai mereu o cutie cu suficiente materiale din care să puteți realiza o multitudine de proiecte arts & crafts, care să te ajute să fii mereu pregătit pentru a porni o activitate creativă în familie, iată care sunt acele produse care nu ar trebui să-ți lipsească.
Hârtie colorată și foi de fetru
Atât hârtia colorată cât și foile de fetru pot fi suporturi excelente pe care copilul tău poate lipi elemente. Decuparea cartonului și a fetrului se face în mod simplu iar decorarea acestora se face și ea ușor, cu un adeziv potrivit și diverse elemente decorative.
Lipici, foarfece și pensule
Există tipuri de foarfece realizate special pentru a fi utilizate de către copii și la fel și lipiciul pe care îl alegi poate fi potrivit pentru copii (pe bază de apă, ușor de curățat).
Pompons

Fie că îi propui copilului tău jocuri de sortare pe culori sau vreți faceți colaje în weekend, pompom-urile sunt haioase, colorate și pot fi folosite în foarte multe tipuri de activități creative pentru copii.
Găsești pe ProfiArt și pompons, dar și ciucuri colorați și alte elemente decorative din spumă, perfecte pentru activitățile creative ale copiilor.
Ștampile cu modele haioase
Ștampilele cu modele de animale, flori pot fi folosite și pentru activități creative de învățare (puteți trece în revistă numele animalelor sau puteți învăța denumirile florilor) dar și pentru proiecte decorative a diferitelor obiecte. Descoperă aici toate modelele de ștampile disponibile în stoc.
Cârlige colorate și bețișoare de lemn
Pe bețișoarele de lemn colorate puteți lipi elementele decorative – carton, fetru, hârtie colorată etc. mai ales dacă vreți să faceți activități creative de Dragobete sau Valentines Day, semne de carte, sorcove, etc. Cârligele pot fi și ele folosite la activități de sortare, dar și la prinderea elementelor de hârtie sau material textil, în funcție de ideea jocului creativ sau a activității craft pe care o desfășurați.
Alte elemente decorative: nasturi de lemn, gărgărițe, ciupercuțe, ochișori
Pentru cât mai multe posibilități de activități creative, adaugă în cutia cu materiale pentru activități și seturi de nasturi de lemn, gărgărițe, ciupercuțe și ochișori decorativi – toate pot deveni începutul unui joc creativ pentru copilul tău.
Te invităm să intri în categoria de produse dedicate copiilor de pe ProfiArt dedicată copiilor pentru a vedea care sunt produsele pe care le poți folosi pentru alte activități creative ale celui mic.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

Idei cadouri pentru artisti: culori profesionale, hartie pictura din fibre naturale si pensule realizate manual

Orice artist profesionist va fi încântat să primească un cadou cu materialele lui de artă preferate. Majoritatea artiștilor profesioniști își stabilesc preferințele în ceea ce privește hârtia pentru pictură, pensulele și culorile profesionale după ce experimentează mai multe tipuri de mărci. Calitatea indiscutabilă este dată de materialele folosite în producția acestor materiale de artă – cu cât mai naturali pigmenții, cu atât mai intenși, cu cât o pensulă conține fire de păr naturale, cu atât mai bine va încărca și va așeza culoarea pe hârtie sau pânză iar în ceea ce privește hârtia, fibra naturală își spune din nou cuvântul.
Iată câteva idei care te pot inspira atunci când ești în căutarea unor materiale de artă profesionale, pentru a le oferi cadou unui artist, de Valentine’s Day, cu ocazia unei aniversări sau pentru o altă sărbătoare.
Hârtia de bumbac e cu siguranță o idee foarte bună, dar artistul căruia îi pregătești un cadou se va bucura când va afla că va testa hârtia de agave sau hârtia de bambus! Mai mult, în acest articol, vei găsi și alte noutăți – cum ar fi acuarelele super granulate, cu un efect excepțional pe hârtie dar și cele mai noi pensule din fir de păr natural.

Mărcile pe care ți le recomandăm au o istorie solidă și oferă game profesionale cunoscute în întreaga lume și produse în Germania. Pensulele de pictură (multe realizate chiar manual) de la daVinci, culorile profesionale Schmincke și hârtia pentru pictură Hahnemuhle sunt în topul preferințelor artiștilor cu experiență, așa că inspiră-te din ideile de de mai jos pentru a alege un cadou de impact!
Culori profesionale de la Schmincke
Schmincke este unul din cei mai cunoscuți producători de culori, datorită standardelor excepționale la care are loc procesul de producție. Gamele Schmincke acoperă toate tipurile de culori de pictură, având pentru fiecare tehnică câte o gamă de studiu și una profesională.
Urmărește clipul pentru a afla câteva informații legate de procesul de producție a culorilor profesionale Schmincke – în câte etape sunt turnate acuarelele Hordam în godetă și cum sunt uscate la temperaturi controlate timp de mai multe săptămâni înainte de a ajunge pe raftul unui magazin de artă.

În general, gamele profesionale au un cost mai mare, justificat de existența pigmenților naturali și a lianților naturali în compoziția culorii. Aceste componente naturale – pigmenții și lianții – se traduc într-o rezistență foarte bună a culorii la lumină, o intensitate mare a nuanțelor și o puritate a culorii. Un alt detaliu foarte apreciat de artiștii profesioniști este procentul de culori mono pigment dintr-o astfel de gamă de culori profesionale – culorile obținute dintr-un singur pigment sunt perfecte pentru a obține amestecuri de culoare.
Set acuarele profesionale

Dacă artistul căruia dorești să-i faci un cadou lucrează în acuarelă, un set acuarele profesionale Horadam poate fi o surpriză excelentă. Pe lângă pigmenții naturali, unul din ingredientele de bază ale acuarelelor Horadam este un tip de gumă arabică (liant natural) care se găsește în sudul Saharei.
Pe lângă acuarele, în gama Horadam mai găsești și guașe fine dar și culori speciale pentru caligrafie – guașe pentru caligrafie.
Acuarele lichide Aqua Drop

O gamă relativ nouă de la Schmincke, acuarelele fine lichide Aqua Drop sunt transparente, în sticluțe cu pipetă, cu o rezistență de 4 sau 5 stele la lumină. Aceste acuarele lichide sunt compatibile cu gama Horadam și există și un mediu alb opac pentru a întregi gama, dar și linere ce pot fi umplute cu acest tip de acuarelă lichidă.
Iată și un tutorial în care poți vedea cum se comportă acuarelele lichide Aqua Drop, un tutorial în care artista Jenny Adam pictează trei portrete.

Acuarele super granulate

O gamă inovatoare, nou lansată de producătorul german, care conține acuarele cu un efect granulat excelent. Există cinci tonuri disponibile, împărțite sugestiv în categoriile "deep sea", "forest", "glacier", "tundra" si "galaxy", cu cel puțin doi pigmenți granulați Horadam care intensifică efectul de granulare. E bine de știut că în cazul acestor culori – acuarele super granulate, dacă hârtia are la rândul ei un grain accentuat, efectul va fi cu atât mai intens.
Set culori acrilice pictură

Un exemplu de set acrilice pictură de la Schmincke (gamă de studiu) care vor fi apreciate de un artist care pictează în acrilic (și care sunt în căutarea unor culori care să aibă un raport preț calitate cât mai bun). După uscare, aceste acrilice capătă un efect semi-mat.
Cerneală acrilică Akademie

Cerneala acrilică este un alt tip de culoare din ce în ce mai populară printre artiștii profesioniști, datorită efectelor posibile dar și datorită intensității culorilor marca Schmincke.
Gama cuprinde 36 de culori fără cadmium, în sticluțe de 50ml cu pipetă (fiecare culoare trebuie agitată înainte de utilizare) iar după uscare, culorile devin rezistente la apă.
Urmărește testele artistului Christian Erdmann cu cerneala acrilică Akademie de la Schmincke pentru a vedea cum se comportă acest tip de culoare la lucru.

Culori ulei

Dacă ești în căutarea unor culori ulei profesionale, e bine să știi că gama Mussini, de la Schmincke, are o rețetă unică de culoare pe bază de rășini, rețetă care se bazează pe cele tradiționale, ale marilor maeștri. În rețeta de producție a culorilor de ulei Mussini, Schmincke adaugă o varietate de uleiuri (in, nuc și șofran) și rășină de dammar.
Hartie pictura și bloc pictură Hahnemuhle

La fel ca Schmincke, și Hahnemuhle este un producător german, de această dată de hârtie pentru desen și pictură. Varietatea mare a tipurilor de blocuri pictură Hahnemuhle, împreună cu o calitate testată de artiști din întreaga lume sunt principalele argumente care poziționează hârtia de pictură din blocurile Hahnemuhle în topul preferințelor artiștilor.
Hârtie acuarelă bumbac

Pictorii acuareliști consideră că cea mai bună hârtie pentru pictura în acuarelă este cea de bumbac, material care are o fibră perfectă pentru majoritatea tehnicilor de ud pe ud sau ud pe uscat.
O variantă de bloc acuarelă 100% bumbac este Leonardo. Blocul conține hârtie extrem de groasă, de 600 de g/mp, hârtie fără conținut lemnos sau acid.
Un alt bloc apreciat de la producătorul german de hârtie pentru pictură Hahnemuhle este blocul pentru acuarelă Watercolour, disponibil în variante de 300 g/mp, cu o hârtia a cărei fibră nu se ridică, nu se alterează în timpul procesului de pictură, chiar dacă sunt aplicate mai multe straturi de vernis, culoare, fluid de mascare sau dacă se folosește banda de mascare.

O altă recomandare – un cadou perfect pentru un artist care adoră să încerce tipuri noi de hârtie de foarte bună calitate este blocul Harmony, considerat un bloc cu un raport optim calitate – cost.
Hârtie pentru pictură din bambus sau agave
O gamă lansată de curând, Natural Line de la Hahnemuhle conține câteva blocuri din fibre naturale, inovații în domeniu – astfel, fibra de bambus și fibra de agave devin protagoniștii picturii în acuarelă.
Bloc Bamboo de la Hahnemuhle

Hârtia de bambus din acest bloc este, conform producătorului, perfectă pentru tonuri puternice de culoare și contraste intense. Acest tip de fibră absoarbe multă apă și este deci perfectă pentru o varietate de tehnici de pictură.

"Hârtia din blocul Bamboo Mixed Media este foarte interesantă pentru tehnicile de pictură opacă cum ar fi acrilic sau guașă. Perfectă pentru plein air, hârtia suportă foarte bine densitatea și grosimea tușei de pensulă" povestește Cesc Farre, artist, despre hârtia pictură mixed media din fibre de bambus de la Hahnemuhle.
Bloc acuarelă din fibre de agave de la Hahnemuhle

Hârtia pentru pictură din fibre de agave este potrivită pentru toate tehnicile ud pe ud. Conține 70% fibre de agave și 30% bumbac, nu conține acid și are o greutate de 290 g/mp.
„Agava este o alternativă excelentă la hârtia de bumbac 100% și este potrivită pentru toate tipurile de tehnici de pictură în acuarelă. Comparativ cu alte tipuri de hârtie, culorile nu își pierd strălucirea după uscare”, povestește rabi_rabi, artist, despre hârtia de agave de la Hahnemuhle
Cărți poștale de pictat în acuarelă

O altă idee de cadou pentru un artist care lucrează în acuarelă este setul de cărți poștale în cutie metalică. Poate fi un proiect creativ care să te scoată rapid dintr-un blocaj creativ – setul conține 30 de cărți poștale cu textură fină și de culoarea albă.
Hârtie pentru pictura în acrilic sau ulei

Și pentru pictorii care preferă culorile de acrilic sau cele de ulei, există blocuri care pot reprezenta cadouri frumoase. Blocul ulei/ acril de la Hahnemuhle conține hârtie de un alb natural și are structura naturală a inului ce garantează rezultate excelente.
Pensule pictura realizate manual daVinci
Producătorul de pensule pentru pictură daVinci completează recomandările noastre de cadouri pentru artiști cu o selecție de pensule realizate la înalte standarde germane. Deși progresul tehnologic și-a spus cuvântul și în domeniul fabricării de pensule pictură, tradiția meșteșugarilor care învață, din tată în fiu, secretele legării manuale a pensulelor continuă chiar și în ziua de astăzi în fabrica daVinci. 

Gamele diverse, dedicate tuturor tipurilor de pictură sunt și ele o trăsătură a pensulelor daVinci. Chiar dacă majoritatea pensulelor recomandate pentru pictură sunt în mod tradițional din fir de păr natural, gamele sintetice daVinci sunt recunoscute astăzi pentru calitate, rezistență, flexibilitate și o încărcare foarte bună a culorii.
Pensule acuarelă

O variantă destul de populară în rândul artiștilor care pictează în acuarelă, pensula Casaneo 5598 este preferată fiindcă fibra sintetică permite tușe la fel de netede și elastice ca o pensulă din fir de păr natural.

O altă variantă de pensulă ce poate reprezenta un cadou memorabil pentru un acuarelist este pensula seria 498, din fibră sintetică însă păstrând toate caracteristicile de care e nevoie la o experiență plăcută în pictura în acuarelă – precizie, elasticitate și flexibilitate a firului din pensulă.
O altă serie populară în rândurile pictorilor care lucrează în acuarelă este pensula din seria 418, din păr de veveriță albastră rusească, legată manual de baza unei pene de gâscă. Finețea acestui fir de păr recomandă pensula pentru tehnica acuarelei, pentru caligrafie sau pentru pictura pe mătase.

 
O altă pensulă legată manual însă de această dată din fibre sintetice este seria 488. Finețea firului sintetic este comparabilă cu firul natural, motiv pentru care a intrat rapid în preferințele pictorilor profesioniști.

Pensule pictura acrilic

În cazul pensulelor de pictură în acrilic, în general varietatea formei este mult mai mare și se caută în general firul sintetic, care rezistă foarte bine la culoarea vâscoasă, mai grea, de acrilic.
O variantă pe care o poți avea în vedere pentru un cadou dedicat unui artist este pensula Cosmotop Spin seria 5580, care acoperă majoritatea dimensiunilor necesare unui artist.
Poți analiza categoria de pensule dedicate picturii în acrilic, unde găsești diferitele forme de vârfuri utilizate în pictura în acrilic. O variantă mai puțin întâlnită este pensula evantai, seria 400, care poate fi folosită la realizarea diferitelor texturi și tușe.
Pensule pictura ulei

Pentru pictura în ulei, recomandarea este o pensulă din fir de păr de porc, un fir foarte rigid și foarte rezistent. Și de această dată, oferta daVinci este bogată în variante – dacă ești în căutarea unei pensule de calitate foarte bună, gama Maestro – seria 7423 (forma limba de pisica), seria 7023 (cu un fir de par de porc la o lungime optima pentru a oferi elasticitate și longevitate) sau seria 7979 pot fi tot atâtea idei bune.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
Share

Tutorial pictura in acuarela - magazinul ProfiArt Grivita pictat de Ovidiu Iovanel

Dacă ești pasionat de pictura în acuarelă iar ProfiArt Grivița este magazinul tău preferat, avem o veste bună – ți-am pregătit un tutorial de pictură în acuarelă din care vei învăța să pictezi chiar magazinul ProfiArt Grivița! Tutorialul este realizat de Ovidiu Iovanel, președinte al Asociației Pictorilor Acuareliști din România (afiliată la International Watercolor Society) și ambasador Nevskaya Palitra în România.
Ce vei învăța din acest tutorial de pictură în acuarelă?


cum să lucrezi cu o imagine referință – ce să selectezi și ce să nu păstrezi din imaginea inițială;
cum să faci o schiță în creion;
cum să îți alegi paleta de culori potrivită pentru fiecare tablou;
cum să aplici straturile de culoare;

Iată și recomandările noastre de materiale de artă pentru a picta, după tutorialul lui Ovidiu Iovanel, un astfel de tablou în acuarelă:
Acuarele rusești profesionale de la Nevskaya Palitra
Bloc hârtie bumbac pentru acuarelă, marca White Nights
Pensule White Nights (mix fir natural/ sintetic)
Descoperă mai jos lecția video de pictură în acuarelă, cu lungimea de o oră, din care vei putea observa fiecare etapă de lucru a pictorului Ovidiu Iovanel. 
Dacă vrei să te inscrii la cursurile (gratuite) online, susținute de artist, o poți face abonându-te aici.

Despre magazinul ProfiArt Grivița
Magazinul ProfiArt Grivița este găzduit într-o clădire cu însemnătate în patrimoniul cultural al orașului – poziționat într-o zonă în care arhitectura Micului Paris a înflorit în perioada interbelică, este și primul magazin ProfiArt dar și cel mai mare magazin de artă și hobby din București. Descoperă pe pagina noastră de contact programul și numerele de telefon ale magazinului ProfiArt Grivița.

Organizat pe trei niveluri – demisol, parter și etajul 1 și structurat în regiuni ușor de navigat, de Fine Arts, Grafică și Hobby Creativ, este un magazin în care găsești peste 40 000 de produse de artă și hobby.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!