Blog ProfiArt

Share

Tutorial pasta polimerica - cani decorate cu fimo

Cum lucrezi cu fimo? Ce unelte pentru fimo trebuie să ai la îndemână atunci când începi să lucrezi la un proiect handmade cu pastă polimerică? Cum să realizezi modele decorative, pentru a le aplica pe o cană? Află din acest articol pașii de lucru, instrumentele necesare și ce pastă fimo să folosești pentru a obține o cană decorată cu fimo dar și pentru cadouri handmade fimo, mărțișoare din pastă fimo sau broșe din fimo.
Materiale necesare pentru căni decorate cu fimo sau pastă polimerică
Fimo, pasta fimo sau pasta polimerică este o argilă cu polimer, care se modelează foarte ușor manual (are o textură similară plastilinei) și apoi se coace în cuptor (30 de minute la 110 grade Celsius). După acest pas, pasta fimo se întărește în forma în care a fost modelată și coaptă. Astfel, poți obține bijuterii din fimo, mărțișoare pasta fimo, broșe fimo sau orice alt tip de decorațiune handmade dorești.

Deși fimo este relativ ușor de utilizat ca principiu, pentru a obține textură pe suprafața fimo, pentru a te asigura că lipirea decorațiunii din fimo pe suprafața cănii se face într-un mod care să crească durata de viață a cănii tale, există câteva detalii pe care le vei rafina o dată ce capeți experiență la lucrul cu fimo.
Iată mai jos materialele pe care e bine să le ai la îndemână dacă vrei să faci căni decorate cu fimo:

Fimo în culorile preferate și fimo alb (vei putea să creezi amestecuri de fimo) – pentru cănile din acest tutorial s-a folosit fimo soft 
Cana de sticlă – suficient de mare încât să poți crea un model decorativ din pastă fimo
Roller de întins fimo – cu această unealtă din acrilic vei putea întinde stratul de fimo astfel încât suprafața să rămână perfect netedă
Set de ebosoare
Planșetă de plastic transparentă (lucioasă)
Instrumente de embosat
Cutter
Foi texturate 
Folie de plastic simplă (poți utiliza și folie de plastic alimentară)
Instrumente de decupat (set forme pentru pasta de modelaj) 
Fimo lichid – pentru a lipi piesele modelate din fimo de cană 
Lac pentru fimo
Set ace pentru fimo
Mănuși chirurgicale

Fimo soft este o pastă polimerică foarte flexibilă, moale și ușor de manevrat. Este unul din cele mai populare tipuri de pastă fimo fiindcă are o flexibilitate crescută și se amestecă perfect cu alte paste din gama fimo.
Descoperă toate tipurile de fimo aici și citește și articolul despre pasta polimerică, din care vei afla mai multe despre ce este și cum se folosește fimo.
Căni decorate cu fimo – idei de cadouri handmade inedite

O cană decorată cu fimo poate fi un cadou handmade de efect, mai ales dacă ai răbdare la lucru și realizezi modele cât mai complexe.
O dată uscat și dat cu lac, fimo poate fi spălat chiar și la mașina de spălat vase, nu necesită un tratament special din acest punct de vedere. 
Pe lângă căni decorate cu fimo, mai poți lucra și broșe din fimo sau mărțișoare din fimo, atâta timp cât dedici un timp pentru a experimenta diferite forme și modele și te ocupi de a învăța cum să manevrezi instrumentele și accesoriile care îți sunt necesare.
Pașii de lucru pentru căni decorate cu fimo sau pentru mărțișoare pastă fimo

Înainte de orice, asigură-te că ai toate instrumentele la îndemână, inclusiv mănușile. Pasta fimo este destul de sensibilă la amprente și pentru a obține suprafețe cât mai fine ale obiectului modelat, e bine să ai mereu mănuși atunci când modelezi.
Un alt pas important este să degresezi foarte bine cana pe care vei lucra – dacă sari acest pas, e posibil ca fimo să nu se lipească bine de suprafața de sticlă și riști ca modelul tău de cană decorată cu fimo să nu fie foarte rezistent în timp.
Iată care sunt pașii de lucru pentru cana decorată cu fimo – macarons și flori, realizată de Laura, consultant în tehnici de arts & crafts.
Primul pas pe care Laura l-a făcut în acest proiect a fost să amestece fimo alb cu un violet din gama Fimo Soft, în proporție de 2 părți alb la o parte violet. A obținut astfel o nuanță intensă, perfectă pentru macarons. La fel, a realizat amestecul albastru deschis – din două părți alb și o parte albastru mai închis.
Amestecul a fost realizat manual, timp de câteva minute, până când cele două nuanțe de fimo s-au omogenizat perfect. Pe măsură ce modelezi și amesteci cu mâinile pasta fimo, aceasta se înmoaie iar culorile se întrepătrund – timpul dedicat acestei perioade trebuie să fie de câteva minute, altfel culoarea pastei va rămâne cu un efect marmorat.
Următorul pas a fost modelarea propriu zisă – Laura a întins o foaie mai groasă de fimo, pe care a decupat-o în formă de macaroon cu ajutorul unei forme rotunde de tăiat.  Un mic detaliu – pentru a obține marginile rotunjite ale macaroon-ului, e indicat să folosești folia de plastic, pe care să o așezi peste stratul de fimo și apoi să folosești forma de tăiat.
Apoi, așază un strat de fimo alb între straturile colorate de fimo. Pentru o îmbinare cât mai bună și o durabilitate crescută, poți utiliza între straturi și fimo lichid – o dată uscat, acesta va deveni transparent și nu va fi vizibil. În plus, pentru a crește aderența straturilor, poți crea o textură pe suprafețele care vor fi astfel lipite (cu fimo lichid) cu ajutorul unui ac.
Pentru a crea suprafața texturată a macarons, poți utiliza un ac special pentru fimo.
Taie cele două macarons în jumătăți și lipește-le de cană. E important ca aceasta să fie foarte bine degresată, altfel e posibil ca fimo să se desprindă în timp. Pentru un plus de siguranță, între suprafața de sticlă și macarons, aplică fimo lichid – acesta va avea o aderență mai bună și va funcționa ca un adeziv între cele două suprafețe pe care le lipești. Apăsarea elementelor nu se face direct cu degetul în această etapă (s-ar putea deforma) ci cu grijă, folosind un băț de embosat (vârful rotund îți va permite să aplici presiune fără să deformezi suprafața elementului pe care l-ai modelat).
Următoarea etapă este să modelezi florile și frunzele, dintr-un strat mai subțire de fimo. Decupează fiecare formă de petală și frunză și adaugă textură folosind instrumentele pentru modelaj. Lipirea acestor elemente decorative se face în același mod, utilizând fimo lichid.
Cana ta decorată cu fimo este aproape gata! Încălzește cuptorul electric la 110 grade și bagă cana cu macarons în cuptor, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor timp de 25-30 de minute. Atunci când vei scoate tava cu obiectele tale din fimo, e important să știi că acestea nu vor fi tari. După polimerizare, obiectele modelate din fimo se vor întări pe măsură ce se răcesc.
La final, aplică un strat de lac protector pentru fimo – astfel te asiguri că decorațiunile macarons de pe cană vor avea o rezistență crescută.

În cazul modelului de cană decorată cu fimo în formă de personaj feminin – pașii sunt aceiași ca mai sus, excepție făcând grosimea straturilor lucrate și a faptului că în acest caz poți folosi foaia texturată, înainte de a aplica elementele vestimentare ale personajului – cu o ușoară apăsare a rollerului, textura dantelată a foii speciale se va imprima în fimo. În rest, detaliile decorative – firele de păr, funda sau dantela trebuie realizate cu atenție și cu o cât mai mare finețe la lucru.
Coacerea se face în același mod, iar aplicarea stratului de vernis e indicat să se realizeze după ce elementele decorative din fimo s-au răcit și întărit.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
 
Share

Concurs Street Art – URBAN ART PRIZE by Pebeo!

Înscrierile la cea de-a șasea ediție a Urban Art Prize, competiție internațională organizată de Pebeo sunt deschise până pe 15 martie 2022! Competiția este deschisă tuturor artiștilor pasionați de street art și graffiti, ce pot participa cu lucrări realizate într-o varietate de tehnici – pictură, stenciling, colaje, mozaicuri, sculptură, etc. 25 de artiști vor fi aleși pentru a participa la o expoziție la Fluctuart (centru de artă urbană din Paris) iar trei câștigători vor primi premii în valoare de  € 5000, € 3000 sau  € 2000.
Încă din 2016, producătorul francez de culori și materiale de artă Pebeo a încurajat descoperirea noilor talente, prin competiția internațională Urban Art Prize. Anul acesta, la cea de-a șasea ediție a competiției, se va evidenția arta urbană. Artiștii eligibili pentru Urban Art Prize au între 18 și 35 de ani și trebuie să fie activi pe scena de artă urbană.
Condiții de participare la Urban Art Prize
Toate tipurile de medii și tehnici sunt acceptate, dar lucrarea trebuie să corespundă următoarelor coordonate:

dimensiunea maximă a lucrării să fie de 120 cm x 120 cm;
lucrarea să poată fi trimisă prin poștă și să nu cântărească mai mult de 15 kg;
lucrarea trebuie să fi fost realizată cu cel puțin un produs din gamele Pebeo;
valoarea estimată a artwork-ului să fie mai mică de 3000 € (valoarea va fi indicată de artist la înscrierea lucrării);


Cum te înscrii în competiția internațională de street art organizată de Pebeo?
Înscrierea lucrării se face online, pe site-ul Pebeo iar documentele necesare pentru înscrierea lucrării în competiția de street art sunt:

formularul de înregistrare
notă biografică (între 400 – 1000 de caractere, inclusiv spații)
imagini cu lucrarea propusă în competiție în format HD jpeg
informații despre lucrare – titlu, tehnica folosită, data realizării, dimensiunile în cm dar și cum se montează în expoziție și valoarea estimată
explicație despre lucrare (text între 400-1000 de caractere, inclusiv spații)
imagini cu intervenții artistice în spații publice (fresco, pictură, stencilling, collage, mozaic, sculptură etc.) în format jpeg

Pentru orice întrebări, poți scrie un mail la adresa concourspebeo @ gmail.com.

Calendarul Urban Art Prize

Data limită de primire a aplicațiilor – 15 martie 2022
Selecția celor 25 de artiști care vor fi invitați să expună la Fluctuart – martie – aprilie 2022
Anunțarea celor 25 de artiști – la începutul lunii mai
Recepția lucrărilor selectate la birourile Pebeo din Franța și transferul lor la Fluctuart – mai – iunie 2022
Expoziția lucrărilor alese de juriul Pebeo la centrul urban Fluctuart – 23 iunie – 11 septembrie 2022
Returnarea artwork-urilor la artiști – septembrie – octombrie 2022

Te așteptăm cu idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!
 
Share

ProfiArt: cel mai mare lant de magazine de arta & hobby din Bucuresti

Ai auzit de magazinele de artă&hobby ProfiArt dar nu ai ajuns încă să ne faci o vizită? Vrei să aduci un pic de creativitate în viața ta dar nu știi care sunt materialele care te-ar inspira cel mai mult? Iată un articol despre magazinele ProfiArt din București – magazine de artă și hobby care inspiră și susțin artiștii, artizanii și pasionații de frumos încă de acum 22 de ani. Citește articolul și află câte magazine ProfiArt de artă și hobby există în Capitală dar și care sunt principalele tehnici pentru care vei găsi instrumente, inspirație și recomandări în orice magazin ProfiArt.
Ce găsești într-un magazin de artă și hobby ProfiArt?
Suntem mereu pregătiți să îți punem la dispoziție materiale de sculptură și pictură (pensule, șevalete de pictură, pensule de foarte bună calitate și culori acuarelă, culori acrilice sau culori ulei), grafică, culori pentru decor, adică pictura pe sticlă sau ceramică, vopsea pentru textile, dar și tot ce ai nevoie pentru a exersa o scriere caligrafică și seturi și materiale pentru tehnici de hobby creativ, pentru a crea obiecte handmade – de la seturi de pictură pe numere, kit-uri pentru lumânări handmade, obiecte din mdf care pot fi decorate în tehnici diverse până la hârtie colorată și jocuri educative pentru copii.
Credem că varietatea inspiră personalitățile creative ale celor care ne trec pragul, așa că ne asigurăm că atunci când ne vizitezi (online sau offline) ai rafturile pline și suficiente variante de produse astfel încât să-ți poți realiza toate proiectele artistice sau de craft. 
Dacă ai întrebări sau vrei să afli mai multe informații despre un produs sau o anumită tehnică de lucru, ne poți scrie un mesaj pe Facebook / Instagram dar ne poți contacta și telefonic - găsești aici toate datele de contact ProfiArt.
ProfiArt Grivita – cel mai mare magazin materiale pictura Calea Grivitei

ProfiArt Grivița este primul magazin Profiart, deschis acum aproape 22 de ani. Astăzi, magazinul ProfiArt Calea Griviței este găzduit într-o casă importantă din punct de vedere al patrimoniului cultural, care păstrează atmosfera de Mic Paris din perioada interbelică.

Magazinul ProfiArt Griviței are o suprafață de 380 de metri pătrați și trei niveluri – la parter vei găsi secțiuni dedicate materialelor Fine Arts, Grafică, Hârtie și vei putea să-ți alegi și șevaletul potrivit nevoilor tale.

La etajul magazinului de materiale pictură Calea Griviței, te așteptăm cu o ofertă bogată de materiale și instrumente pentru hobby, de unde te poți inspira pentru cam orice tip de proiect craft ai dori să realizezi.

Demisolul ProfiArt Grivița este rezervat materialelor și accesoriilor pentru realizarea icoanelor, pânză pentru pictură, adezivi și materiale pentru proiecte de machetare, dar și instrumentele necesare pentru proiecte cu mozaic.
Echipa de consultanți ProfiArt Grivița te așteaptă în fiecare zi cu cele mai bune recomandări pentru orice tehnică de artă sau hobby ai vrea să încerci!
Cum ajungi la magazinul ProfiArt Grivița?
Cea mai apropiată stație de autobuz este Biblioteca Academiei Române (de pe bulevardul Dacia) și cea mai apropiată stație de tramvai este Buzești. Dacă preferi să circuli cu metroul pentru a ajunge la magazinul de artă Gara de Nord poți coborî fie la Piața Romană, fie la Gara de Nord și să parcurgi distanța pe jos.

Contact ProfiArt Grivița
Programul magazinului ProfiArt Grivița este de luni până vineri – 9-18.00 și sâmbăta de la 10-15.00 și poți contacta consultanții magazinului la numerele de telefon 0728777289 sau 0725920530. Te așteptăm și cu un e-mail la adresa magazingrivitei@profiart.ro

În cazul modificărilor de program care pot apărea atunci când sunt sărbători sau vacanțe, nu uita să verifici pagina de Google a magazinului ProfiArt Griviței și pagina de contact de pe site, vei găsi întotdeauna menționate modificările în program.
Adresa: 010703, Calea Grivitei Nr. 41, sector 1, Bucuresti
ProfiArt Mihai Bravu sau ProfiArt Obor – deschis în 2017

Magazinul ProfiArt Mihai Bravu este cel de-al doilea magazin ProfiArt, deschis în 2017. În scurt timp, acest magazin pictură Mihai Bravu a devenit un centru de interes al zonei, pentru toți creativii și artiștii (profesioniști sau amatori) care sunt în căutarea instrumentelor necesare pentru a-și realiza proiectele de arts & crafts.

Suprafața magazinului ProfiArt Bucur Obor este de 280 de metri pătrați și la fel ca toate magazinele ProfiArt, este structurat în regiuni ușor de navigat, cum ar fi Fine Arts, Grafică, hârtie și sketchbook-uri de desen sau materiale și kit-uri de hobby.

Magazinul ProfiArt Mihai Bravu găzduiește peste 10 000 de repere iar consultanții din magazin te așteaptă cu informații detaliate despre orice tehnică de artă sau hobby ai vrea să încerci.

Cum ajungi la magazinul ProfiArt Mihai Bravu?
Dacă folosești sistemul de transport în comun, cea mai simplă modalitate de a ajunge la ProfiArt Obor este să mergi până la stația de metrou Obor și apoi să parcurgi pe jos o scurtă distanță până la magazin. Cele mai apropiate stații de autobuz sunt Soseaua Mihai Bravu și Bucur Obor.

Contact ProfiArt Mihai Bravu
Programul magazinului ProfiArt Mihai Bravu este de luni până vineri – 10.00-19.00 și sâmbăta de la 10-15.00 și poți contacta consultanții magazinului la numărul de telefon 0747506080. Te așteptăm și cu un e-mail la adresa magazinmihaibravu@profiart.ro

În cazul modificărilor de program care pot apărea atunci când sunt sărbători sau vacanțe, nu uita să verifici pagina de Google a magazinului ProfiArt Mihai Bravu și pagina de contact de pe site, vei găsi întotdeauna menționate modificările în program.
Adresa: 021303, sos.Mihai Bravu nr.7, sector 2, Bucuresti
ProfiArt Ion Mihalache – cel de-al treilea magazin ProfiArt

Magazinul ProfiArt Ion Mihalache este cel de-al treilea magazin deschis sub marca ProfiArt, în 2020. Suprafața sa este de 100 de metri pătrați și este un magazin hobby București care te așteaptă mereu cu idei bune și rafturile pline de inspirație.

Spațiul este organizat astfel încât să poți ajunge rapid la acele materiale de artă & hobby care te interesează – fie că ești în căutarea unor culori speciale pentru textile, sticlă, fie că îți dorești un kit de pictură pe numere, fie că vrei să începi să pictezi și vrei un set de culori acrilice, culori de ulei sau culori acuarelă, dar și dacă vrei să încerci să torni obiecte decorative din rășină sau să decorezi obiecte din mdf, consultanții ProfiArt te așteaptă cu cele mai bune variante și cele mai bune recomandări referitor la tehnicile de lucru efective.

Cum ajungi la magazinul ProfiArt Ion Mihalache?
Magazinul ProfiArt Ion Mihalache este situat la intersecția bulevardului Ion Mihalache cu strada Turda, foarte aproape de stațiile de tramvai Bulevard Mareșal Ion Averescu și Bulevard Ion Mihalache.

Contact ProfiArt Ion Mihalache

Programul magazinului ProfiArt Ion Mihalache este de luni până vineri – 9.00-18.00 și sâmbăta de la 10-15.00 și poți contacta consultanții magazinului la numărul de telefon 0725920527. Te așteptăm și cu un e-mail la adresa magazinionmihalache@profiart.ro

În cazul modificărilor de program care pot apărea atunci când sunt sărbători sau vacanțe, nu uita să verifici pagina de Google a magazinului ProfiArt Ion Mihalache și pagina de contact de pe site, vei găsi întotdeauna menționate modificările în program.

Adresa: 011177, B-dul Ion Mihalache nr.113, sector 1, Bucuresti

ProfiArt ParkLake – primul magazin de arta Bucuresti dintr-un mall

Magazinul ProfiArt ParkLake este primul magazin de artă și hobby deschis într-un centru comercial din București și a fost inaugurat în 2020. Este cel de-al patrulea magazin ProfiArt și a devenit rapid un loc de întâlnire a persoanelor creative din zonă.


Suprafața sa este de 130 de metri pătrați și vei găsi în acest magazin hobby București toate materialele de artă și hobby care sunt deja apreciate de clienții ProfiArt – materiale de pictură pe sticlă, culori de textile, kituri de hobby și materiale diverse cu care poți lucra proiecte craft, dar și sketchbook-uri, pânze pentru pictură, șevalete pentru pictură și creioane colorate sau instrumente de caligrafie și materiale din categoria grafică.

Design-ul magazinului de artă&hobby ProfiArt ParkLake este distinct, pentru a sublinia misiunea noastră de a inspira la creativitate și de a susține orice persoană care dorește să își dezvolte creativitatea, indiferent de nivel, cu cele mai bune materiale de artă și hobby de pe piață.

Cum ajungi la magazinul ProfiArt ParkLake?
Cele mai apropiate stații de autobuz din zona centrului comercial ParkLake sunt Șoseaua Câmpia Libertății și Piața Râmnicu Sărat. Cea mai apropiată stație de metrou este Dristor, de unde poți face o scurtă plimbare către magazinul ProfiArt ParkLake.

Contact ProfiArt ParkLake
Programul magazinului ProfiArt ParkLake este de luni până duminică – 10.00-22.00 și poți contacta consultanții magazinului la numărul de telefon 0742613652. Te așteptăm și cu un e-mail la adresa magazinparklake@profiart.ro.

În cazul modificărilor de program care pot apărea atunci când sunt sărbători sau vacanțe, nu uita să verifici pagina de Google a magazinului ProfiArt ParkLake și pagina de contact de pe site, vei găsi întotdeauna menționate modificările în program.
Adresa: 031749, ParkLake Shopping Mall (etaj), sector 3, Bucuresti
ProfiArt Sun Plaza – magazin hobby Bucuresti din sectorul 4

Magazinul ProfiArt Sun Plaza este cel de-al cincilea magazin deschis sub sigla ProfiArt. Acest magazin art&hobby București adresează zona de sud a Capitalei, fiind foarte ușor accesibil cu metroul sau cu mijloacele de transport în comun.


Acest magazin nou Sun Plaza este destinat începătorilor și pasionaților de un hobby creativ și a fost deschis în luna aprilie a anului 2021.

Magazinul ProfiArt Sun Plaza are o suprafață de 131 de metri pătrați, are o echipă de consultanți pasionați de tehnicile creative și hobby și găzduiește la raft toate instrumentele pentru principalele tehnici de lucru creativ – pictură în ulei, pictură în acrilic, pictura cu acuarele, caligrafie, grafică – creioane colorate, seturi de creioane de schiță dar și multe materiale pentru hobby creativ – de la decorul obiectelor de mdf sau a obiectelor din ceramică până la fetru sau materiale pentru broderie.

Cum ajungi la magazinul ProfiArt Sun Plaza?
Dacă folosești transportul în comun, cea mai simplă modalitate de a ajunge la magazinul de artă și hobby ProfiArt Sun Plaza este cu metroul – stația Piața Sudului. Cele mai apropiate stații de autobuz sunt tot cele de la Piața Sudului.
Contact ProfiArt Sun Plaza

Programul magazinului ProfiArt Sun Plaza este de luni până duminică – 10.00-22.00 și poți contacta consultanții magazinului la numărul de telefon 0757525710. Te așteptăm și cu un e-mail la adresa magazinsunplaza@profiart.ro.

În cazul modificărilor de program care pot apărea atunci când sunt sărbători sau vacanțe, nu uita să verifici pagina de Google a magazinului ProfiArt Sun Plaza și pagina de contact de pe site, vei găsi întotdeauna menționate modificările în program.

Adresa: 040055, Sun Plaza Shopping Mall (etaj), sector 4, Bucuresti
ProfiArt AFI Cotroceni – cel de-al saselea magazin art&hobby ProfiArt!

Cel mai nou magazin ProfiArt, pe care-l poți găsi în lista de magazine AFI Cotroceni a fost deschis în luna mai a anului 2021 și are o suprafață de 167 de metri pătrați.

Magazinul de artă&hobby București ProfiArt AFI Cotroceni este cel de-al șaselea magazin ProfiArt din Capitală și deschiderea sa reprezintă faptul că astăzi ProfiArt este cel mai mare lanț de magazine de artă și hobby din Capitală, cu magazine poziționate strategic, pentru a fi aproape de tine, în orice sector ai locui.


Suprafața magazinului ProfiArt AFI Cotroceni este de 167 de metri pătrați și la raft vei găsi toate materialele de artă, materiale pictură, grafică și hobby care să te inspire și să-ți ofere posibilitatea de a crea cele mai imaginative și creative proiecte!

Ce găsești în acest magazin hobby București? Secțiunile principale sunt fine arts, grafică și hobby și ca exemple de tehnici pentru care vei găsi inspirație și produse de calitate în cel mai nou magazin ProfiArt – caligrafie, pouring art, broderie, decor obiecte mdf și obiecte din ceramică, dar și sketchbook-uri cu hârtie specială pentru mai multe tipuri de tehnici, creioane colorate profesionale și seturi de grafică, împreună cu tot ce îți este necesar pentru a picta – culori de ulei, acrilice sau culori de acuarelă, pensule de pictură și șevalete.

Cum ajungi la magazinul ProfiArt AFI Cotroceni?
Cea mai apropiată stație de autobuz sau tramvai pentru a ajunge la ProfiArt AFI Cotroceni este stația Bulevard Vasile Milea însă dacă preferi să circuli cu metroul, distanța pe care trebuie să o parcurgi pe jos, de la stația Politehnica până la magazinul ProfiArt din AFI Cotroceni este de câteva minute.
Contact ProfiArt AFI Cotroceni
Programul magazinului ProfiArt AFI Cotroceni este de luni până duminică – 10.00-22.00 și poți contacta consultanții magazinului la numărul de telefon 0747772499. Te așteptăm și cu un e-mail la adresa magazinafi@profiart.ro.

În cazul modificărilor de program care pot apărea atunci când sunt sărbători sau vacanțe, nu uita să verifici pagina de Google a magazinului ProfiArt AFI Cotroceni și pagina de contact de pe site, vei găsi întotdeauna menționate modificările în program.
Adresa: 061344, Afi Cotroceni Shopping Mall (etaj), sector 6, Bucuresti
Magazin online pictura si hobby – ProfiArt.ro

ProfiArt.ro este un magazin online pictură care livrează la nivel național, prin curier. Istoria ProfiArt.ro, magazin arta online, începe chiar în 2009, fiind într-o continuă dezvoltare. De-a lungul timpului, îmbunătățirile la magazinul de artă online ProfiArt.ro au fost din ce în ce mai importante – de la un design intuitiv până la multiple funcționalități care să te ajute să ai o experiență plăcută pe site.

Astăzi, ProfiArt.ro – site-ul de pe care poți comanda materiale pictura online, găzduiește peste 20 000 de repere fiind varianta de magazin ProfiArt online – adică având disponibile aceleași produse pe care le găsești într-un magazin fizic ProfiArt din București și este unul din cele mai mari magazine de pictură online din România.

Pe măsură ce site-ul s-a dezvoltat, operațiunile din ce în ce mai complexe s-au mutat în depozitul ProfiArt din Pantelimon. Depozitul ProfiArt are peste 700 de metri pătrați și este un loc de popas a tuturor materialelor de artă și hobby pe care le comercializăm, cu o echipă dedicată care se îngrijește ca fiecare comandă să ajungă oriunde în România cât mai rapid.

Contact ProfiArt.ro – magazin online pictura si hobby
Programul consultanților ProfiArt care lucrează la departamentul de comenzi online este de luni până vineri, de la 8.00 – 16.30, deci în acest interval ne găsești rapid pentru orice întrebări referitoare la comanda ta online la numărul de telefon 0747074579 sau pe adresa de e-mail comenzi.online@profiart.ro
Iată și câteva link-uri utile ProfiArt : ProfiArt pictura pe numere, ProfiArt creioane colorate, ProfiArt markere, ProfiArt pensule, ProfiArt acuarele, culori acrilice ProfiArt, ProfiArt produse hobby și găsești în categoriile din meniul din partea de sus a magazinului online pictură ProfiArt toate categoriile care te-ar putea interesa pentru proiectele tale creative.
Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!Share

Creioane acuarela Faber Castell – tehnici de baza

Creioanele acuarela sunt creioane cu mina solubilă la contactul cu apa, cu care poți realiza efecte impresionante într-un desen în creion. Cu doar câteva tușe cu pensula încărcată de apă curată, poți activa pigmenții dintr-un creion acuarelă astfel încât să obții o culoare vibrantă și intensă, foarte apropiată de aspectul culorilor de acuarelă. Intensitatea culorii depinde de cantitatea de apă folosită – dacă dorești să obții o intensitate maximă, poți aplica creionul acuarelă pe o foaie separată, unde să-l diluezi cu apă și de-abia apoi să aplici pigmentul rezultat în lucrare.
Creioane acuarelă Faber Castell Albrecht Durer Magnus
Marca Faber Castell este cunoscută pentru gamele de creioane la o calitate excepțională – creioanele colorate Polychromos sunt poate cele mai populare creioane, dar Faber Castell îți pune la dispoziție și creioane acuarelă sau creioane acuarelabile. O gamă de creioane cu pigmenți intenși și calitate care te va convinge de la primul test este Albrecht Durer Magnus – găsești acest tip de creioane acuarelă Faber Castell fie la set creioane, fie la bucată.
Activarea pigmentului dintr-un creion acuarelă cu o pensulă cu apă

Dacă vii cu o pensulă încărcată de apă curată deasupra unei regiuni colorată cu creioane acuarelă, vei obține un efect foarte apropiat celui din pictura în acuarelă
Desen cu creion acuarelabil pe hârtie umedă

O altă tehnică este să umezești ușor hârtia pe care desenezi și de-abia apoi să aplici liniile unui creion acuarelă Faber Castell – tușele se vor comporta diferit pe o hârtie umedă în funcție de tipul hârtiei și de cât de umedă este aceasta.
Creion acuarelă – nuanțe și efecte

Poți obține efecte interesante dacă folosești un spray cu apă – picăturile de apă  vor intra în contact cu pigmentul din mina unui creion acurelabil și vei obține nuanțe și gradienți de efect.
Hașură cu creion acuarelabil

Creionul acuarelabil Faber Castell poate fi utilizat și pentru tehnici uscate, având o mină moale. Iată un exemplu de hașură realizată cu un creion acuarelă marca Albrecht Durer Magnus.
Umbre

Vei obține un strat egal de culoare dacă ții vârful minei la un unghi mic și dacă apeși foarte ușor.
Nuanțe diferite

Poți controla nuanța culorii doar prin diferitele presiuni asupra creionului acuarelă – dacă apeși mai tare, obții o culoare mai intensă.
Culori vibrante

Culorile deschise din gama de creioane acuarelă Faber Castell Albrecht Durer au o transparență mai mare, pe când culorile închise sunt opace. Dacă lucrezi în straturi de culoare, de la deschis la închis, vei obține culori vibrante și strălucitoare.
Ștergerea unui strat de culoare creion acuarelă

Prin folosirea unei radiere vei obține zone texturate, cu o culoare mai puțin intensă – un efect pe care îl poți folosi într-un desen.
Utilizarea pigmentului dintr-un creion acuarelă

Cu o lamă subțire, rade mina unui creion acuarelă într-o regiune unde dorești să obții un efect distinct și folosește apoi un șervețel de hârtie pentru a întinde pigmentul.Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!


Share

Idei pentru Valentine's day - tablouri cu citate de Ziua Indragostitilor

Se apropie 14 februarie, Ziua Îndrăgostiților, o sărbătoare a iubirii populară în întreaga lume. Dacă ești în căutarea unor surprize de Ziua Îndrăgostiților, ți-am pregătit câteva idei. Anul acesta, îți propunem să înlocuiești felicitările de Sf Valentin cu un tablou realizat chiar de tine, cu citate de Ziua Îndrăgostiților, tablou care poate sta pe perete tot anul – până la urmă, iubirea merită sărbătorită în fiecare zi, nu-i așa?
Ce cadouri se fac de Ziua Îndrăgostiților?
Dacă iubitul sau iubita ta are o fire creativă, nu uita să citești și articolul cu idei de cadouri pentru Ziua Îndrăgostiților, unde vei găsi o selecție de idei care pot inspira o persoană creativă să învețe o nouă tehnică sau să experimenteze un nou mediu de lucru.

O altă idee de cadou de Ziua Îndrăgostiților este un tablou handmade făcut chiar de tine. Acesta poate fi o idee foarte frumoasă pentru a fi oferit cadou partenerului tău, mai ales dacă alegi un citat de Ziua Îndrăgostiților care să aibă o semnificație pentru relația voastră.
Tutorial tablou handmade cu citate de Ziua Îndrăgostiților
Citatul ales de artista ProfiArt, Mădălina Zăvoianu, pentru acest tutorial, este “Mi-ai dat lumea peste cap”, o declarație haioasă de iubire care poate fi o surpriză frumoasă de Valentines Day și are marele avantaj că poate rămâne tot restul anului ca piesă de decor perete, pentru a înfrumuseța spațiul în care locuiești.

Materiale necesare pentru tablou handmade cu citate de Ziua Îndrăgostiților

pânză neagră pe șasiu, la dimensiunile dorite;
șablon decorativ;
set culori acrilice Pebeo;
set pensule diferite dimensiuni Pebeo;
mixtion și file imitație foiță de aur;
creion deschis la culoare pentru schiță;


Primul pas este să schițezi citatul pe pânză. În funcție de dimensiunea citatului de Ziua Îndrăgostiților, asigură-te că acesta este bine poziționat, în centrul pânzei. Pentru acest pas de realizare a tabloului tău cu citate de Ziua Îndrăgostiților, poți folosi și rigla, pentru a te asigura că schița textului este dreaptă și bine încadrată.

Următorul pas este să lucrezi cu șablonul decorativ. Așază-l în partea de sus și aplică mixtionul cu o pensulă cu vârf subțire.

Această pastă – mixtion, joacă rolul de adeziv pentru foița de aur. După aplicare, așteaptă 15 minute, în acest timp mixtion-ul își va schimba culoarea (va deveni ușor transparent) și de-abia apoi poți presa foița de aur pentru transferul pe tablou.

Nu te grăbi și nu aplica foița înainte de cele 15 minute recomandate pentru acest tip de mixtion, altfel riști să strici procesul și foița nu se va mai prinde în mod optim. 

Transferul foiței se face prin presare ușoară, folosind apăsarea ușoară a degetelor sau un vârf de pensulă. Aceasta se va lipi doar pe regiunea pe care ai aplicat mixtion în prealabil  și vei obține astfel un contrast excelent între pânza neagră și foița aurie.

Aplică mixtionul pe toată schița pe care ai trasat-o și apoi poți trece la aplicarea foiței. Așază foița pe zonele acoperite cu mixtion și apasă ușor, cu ajutorul vârfului unei pensule, până când foița a fost transferată pe tablou. După ce ai aplicat această tehnică pentru toate elementele schițate ( elementele decorative de sus și de jos și pentru citat), folosește o pensulă uscată și treci ușor peste fiecare regiune din tablou – foița care nu s-a lipit se va desprinde și vei descoperi citatul de Sfântul Valentin perfect acoperit de auriul foiței. După ce ai finisat foița cu pensula, poți să treci ușor cu o cârpă moale peste litere, astfel se vor desprinde toate rămășițele de foiță și literele vor fi evidențiate perfect.

Pentru a adăuga picături de culoare pe suprafața tabloului, folosește culoarea albă (o idee bună pentru contrastul cu pânza neagră) si un albastru deschis și stropește cu ajutorul vârfului pensulei tabloul.


La final, cu acrilic alb, verde și albastru, pictează globul pâmântesc lângă elementul decorativ realizat cu șablonul – vei sublinia ideea citatului și astfel vei completa tabloul cu un pic de culoare.


Alte idei de tablouri cu citate despre iubire, ce pot fi oferite cadou de Valentine’s Day
Cele două tablouri cu citate de Ziua Îndrăgostiților sunt realizate folosind aceeași tehnică de aplicare a foiței de aur cu mixtion, pe o schiță deja trasată pe pânză neagră pe șasiu.

În plus, față de primul model, elementele decorative sunt realizate cu acrilice dar și prin aplicarea foiței de aur în alte regiuni de pe pânză.Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!